Focus MK2 или MK3

Започната от xenry, 27 Февруари 2017 22:18:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

xenry

Здравейте,

в момента правя избор между mk2.5 и mk3 и ще се радвам на мнения и препоръки  ^-^
Та mk2.5-цата е 2012г (фейслифт-а), 1.6 бензин 100 коня, изглежда като trend модификация (няма климатроник, няма функционален волан, не е с sony кастофон).
Mk3-ката е 2013г., 1.0 ecoboost 100 коня, trend модификация.

Като цяло дизайна на 3ката ми харесва повече, но не мога да се хвана за нещо друго. 3ката има ли нещо по-интересно откъм оборудване спрямо 2ката (освен start stop системата примерно)? От към надеждност коя ще прави по-малко проблеми?  Чета из форума, че мк3 е доста зле от към шумозолация, че тропала тук там, mk2 по-добре ли се представя? 1.6 duratec-a на mk2-ката пък горял масло при някои хора.

Благодаря предварително =]

viceroy

Аз съм с мк2.5 2009-та 1.6 100кс, само, че ghia, влиза в малкия данък, държи на газ, моята не гори масло, по купето нищо не скърца. Попринцип 1.6 зетек е масларката, дуратека се чува по-рядко за този проблем. За 30к и 2 години съм сменил два пъти масло и филтри и една крушка, но нищо повече(тепърва съм на 100к). Минуси на дълъг път, не е кола за високи скорости, малее му 1.6, IB5 скоростите са малко странни на превключване и не е най-маневрения хечбек. Със сигурност 1.6 дуратек агрегата има по-евтина поддръжка, но иска реглаж на клапани на 160к км. Има и мотор TI-VCT 115кс, с променливо газоразпределение, но иначе е еднакъв с обикновения 1.6.
За мк3 нямам наблюдения.

hotblooded

Аз клоня към Мк2 при този избор.... 1.6 двигателя се газифицира,  и разхода з гориво става като на дизелова кола. Ще е малко по спънат от 1.0  turbo, но изобщо не е претенциозен към горивото, а обслужването му е по евтино. За Фокус Мк2 има и изобилие от части по морги и магазини за алтернативни части и консумативи,  докато за Мк3 все още не е така

xenry

Благодаря (вече) колеги. Все пак новото ме изкоши и реших да се хвърля на мк3-ката. Това ще ми е първия фокус  8)