Препоръчайте двигател за Фокус МК3

Започната от mondeoto, 14 Февруари 2017 19:38:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mondeoto

Имам Мондео МК3 и досега е служила вярно но каквото и да говорим си остаря колата - 13та година кара. Замислям се за Фокус МК3 комби но се колебая за двигателя. Като цяло вариантите ми са следните:
1. 1.0 EcoBOOST 100 к.с.
2. 1.6i Ti-VCT 125 к.с.
3. 1.6 TDCi - 120 к.с.

Не съм имал проблем с дизела на мондеото и не мога да реша дали си заслужава бензин, като след това трябва да мисля за газ.
Този 1.6 дизел същия ли е като в предишните фокуси?

Pyrhel

Цитат на: mondeoto в 14 Февруари 2017 19:38:45
Този 1.6 дизел същия ли е като в предишните фокуси?
Не, този е с 8-клапанова глава, старите са с 16. Този се води по-икономичен, засега няма проблеми с него и чупенето на турбините при старите уж е отстранено. Пробвал съм го в Пежо - тих и балансиран, върви отлично, с 6 скорости е.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

За нова кола или втора ръка? 
Еко-капута го остави,  не за друго ами не е толкова икономичен, колкото го изкарват.  И не можеш да му сложиш газ.   От другите - клоня към дизляка,  но пък ако е втора ръка от автокочина (пардон автокъща) -  под добре бензина,  там поне реалния пробег ще е 2х километража, (на дизляка е поне 3х)

Alexi

1.6 дизел е оптимално .. харчи малко ,здрав е .. 1.6 бензина ще е по евтин за поддръжка и става за газ .. 1.0 ми се види най лош вариант - технологично усложнен и за в бъдеще ще е скъп за поддръжка ,а по западните форуми доста се реве от прегряване ако се кара мъжката при което става тоталка ,има десетки мотори сменени по гаранция ,но ако го вземеш втора употреба риска ми се вижда твърде голям

didon80

Извинявай за въпроса, но как реши да слезеш от Мондео на Фокус?

gsto

Цитат на: didon80 в 15 Февруари 2017 16:39:23
Извинявай за въпроса, но как реши да слезеш от Мондео на Фокус?

Може би щото мк4 е еб...ти кораба и не се кара/паркира лесно :)

Аз съм за 1.6 TDCI !

didon80

Ами какво да кажат тея с S класите....
Да, определено мондео не е градски автомобил. Щом до сега си се справил с мк3 ще можеш и с Мк4.

mondeoto

7-8 години по-нова кола как го приемаш за "слизане"? ??? Не е нито до паркиране, нито до слизане. Имам гараж, но не ми трябва Мондео. Защо ми е Мондео? В момента Мондеото е седан, а Фокусът съм написал, че гледам за комби. Мисля си, че Фокус комби ще събира доста повече от Мондео седан през това процепче за багажник. Не се обиждайте, ама каква е тая грандоманщина или комплекс за малоценност за винаги най-голямата кола? По чужбина хората карат коли, които са им по нуждите (малки коли с малки двигатели), а не излишно големи или мощни "за да имало резерв". Карам 50:50 градско и извънградско като багажът е да пренасям детска количка и няколко сака, тук-там някой кашон/щайга или нещо такова. Или като си купим микровълнова или телевизор, което колко пъти се случва? Трима човека пътуваме извънградското. 2-3 пъти на година в чужбина. Идеята ми за комбито е да слагам детско колело скоро време. Чета и темата за прогреса на Мондео - от какъв зор трябва да е най-голямата кола, най-високото оборудване, най-големият двигател и да си купувам гуми 2ра употреба, като се строшат инжекторите да се държа за главата и да се вайкам или да паля свещи да не замине маховика?

Благодаря за информацията за дизела - не очаквах, че някой производител ще мине от 16v kym 8v :o Но наистина дават разхода доста нисък. Колата ще е втора ръка, а откъде - откъдето изпадне. Мондеото го взех от автокъща преди доста години и съм правил някои от стандартните неща ама няма как. Кой каза в друга тема - магазина го знаем къде е ако не искаме.

Може би и аз клоня към 1.6 дизел, защото гледам хора около мен с газ че са през месец по газ-сервизи и непрекъснато имат някакви проблеми, които няма да изтърпя - прекъсват, не палят, много горят, малко вървят, светят лампи... НЕ. По-евтино е като се удари чертата ама спокойствието и нервите са ми по-скъпи.

Къде четете за проблемите с двигателите? За 1.0 EcoBOOST само хубави неща се пишат (като изключим газта)?

didon80

Избора си е твой, по-малкия автомобил има своите предимства, но и недостатъци. След време сам ще прецениш дали така е по-добре. Понякога карам и други по-малки коли от мондео и трябва да ти кажа че от голямата кола по-хубава няма.

Alexi

фокус 3 комби не е малък автомобил ,просторен е и ще ти върши работа .. според мен също е по добре от мондео мк3 ,все пак по ново поколение .. а има и достатъчно големи двигатели за който го влече

gsto

Цитат на: didon80 в 15 Февруари 2017 18:18:36
Ами какво да кажат тея с S класите....
Да, определено мондео не е градски автомобил. Щом до сега си се справил с мк3 ще можеш и с Мк4.

МК4 седан си е горе-долу като S-класа, само дето не е толкова маневрена като s-класата :)
Аз от focus mk2 комби, отидох на мондео мк4 седан и после слязох на колата от типа "small family hatchback" и съм доста доволен. С една кутия на тавана, проблема с багажа се реши.

Alexi

по скоро като Е-класа .. но определено не е за тесни улички

mimo1975

Дизела е много приятен мотор , върви чудно особено след 1500 об . Само внимавай за съединителя - дава проблеми около 100 000км /масово/ и имай предвид че е с филтър за твърди частици , без поддръжка /CDPF/ и има определена спицифика на профила на шофиране която трябва да се спазва от време на време . Моят е на 105 000 вече и съединителя е сменен :) . иначе преди да го взема от фотомото и дюзи са сменяли /гаранционно/ явно фабричен дефект .

Alexi

мне ,те така си сменят дюзи от незнание или може би далаверка .. не съм чел да са проблемни

mimo1975

Няма да се изненадам ако е далавера , особено след като се запознах със системата им  :-[