Съвети за покупка - Ford Focus 2

Започната от borislav, 22 Януари 2017 12:22:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

borislav

Здравейте, банда!

Както се разбира от заглавието, предстои ми покупка на автомобил и търся мнения/съвети/препоръки. Чета и ровя из нета по темата от доста време и съм си харесал Ford Focus 2. Нямам голям опит с покупката на автомобили (това ще ми е първи) а и не съм от най-технически запознатите хора по въпроса. Търся безпристрастни мнения (доколкото е възможно) за конкретния автомобил с уговорката, че съм отворен и за други предложения, съобразени с моите скромни предпочитания. А те са:

• Здрав, надежден и комфортен автомобил;
  • По възможност бензин или газ;
  • Не съм състезателен тип - искам средство за придвижване (по-възможност икономично) и големите двигатели не са ми приоритет;
  • Ценови диапазон: макс 5500-5700лв.

Ще използвам колата предимно в града и веднъж месечно за по-дълги пътувания.

Конкретно ме интересува доколко въпросният автомобил отговаря на моите изисквания и има ли алтернативи, които бихте препоръчали за съответните парички. Ако смятате, че Ford-чето наистина си заслужава - към кой двигател да се насоча - 1.6/1.8/2.0? За съответния Ford, бензиновия или дизеловия е по-добрия избор (ако се абстрахираме от това, че по-скоро търся бензинов).

Благодаря предварително за съпорта! :)

sa6ster

И аз преди почти 2 години си търсех кола, имайки подобни критерии и се спрях на фокус Мк2 бензин 1.6 - 100кс.
Ако вземаш седан- ще ти трябва камера или парктроник - за в града.
Аз преди карах хечбек и като взех седана направо се уплаших колко съм зле с паркирането.
Възможни болки са:
главини, хидравлика(основно рейката), гарнитура глава клапани, някои табла се чупят и дисплея спира да показва километри и тн (ама за 50 лв ти го оправят)
Общо взето с това се сблъсках аз.. и после прочетох че са слаби места и трябва да се гледа при покупката :)

PS: ако основно е за града може би е по-добре фиеста.

dak

Здрвей колега , спрял си се на най малкото зло спрямо останалите марки в този ценови клас . Иам наблюдения над ц-макс 1.8i 120кс. с ГИ на жена ми . Колата е удобна , стабилна е на пътя заради готиното задно окачване , частите са на народни цени , окачването е сравнително здраво и евтино . Като недостатъци: мотора много бучи с магистрална скорост и заради пласмасовия интериор има паразитни шумове предимно от задния капак по дупките по които се караме предимно :) като комфорт зависи от какво слизаш  ;D Колата е добра за града и сравнително маневрена с много лек волан което е + , седалките са удобни и скоростите се включват готино ако е ръчка . Като проблеми често срещани са при бензините колебания в оборотите на празен ход , в повечето случай се решава с чистене на дросела и ЕГРа , разхода на 1.8i е 8 газ смесено . Бензиновите мотори са с вериги , клапаните са механични и казват че се нуждаят от реглаж особено ако се кара газ но ... имам приятел с Фокус 1,6 и кара на газ от 100 000 км. без проблем все още така че ...
Успех !