форд фокус 1.8 16в -гасне студена

Започната от niki_4, 14 Януари 2017 09:05:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

niki_4

Здравейте !
Колата ми е форд фокус 1.8 2000 г бензинов двигател 115 к.с От доста време като я запаля сутрин държи обороти и след около 15/20 секунди работа почва да се тресе и гасне.Като загрее се оправят нещата и всико е ок.Сменил съм нови свещи,кабели стъпково моторче,дебитомер но проблема си остава.Ще се радвам някой с подобен проблем да сподели за решение.

ivchotr

Като я форсираш какво става? А на диагностика качвал ли си я?

Alexi

ivchotr

За газта и на мен ми хрумна, ама той предполагам щеше да каже за тази подробност ::)

niki_4

Да има монтиран газов  инжекцион,но като е студена пали на бензин.Закачаха я на диагностика и показа,че всичко е ок.Най странното е,че като запали работи 15/20 секунди добре,и докато затворя вратата на гаража вече е угаснала. Форсирането не е проблем,подавам плавно газата .Иначе ако е рязко ще забие все   пак е студена.Като загрее всичко се оправя

Alexi

защо всеки си мисли че няма значение че има газ ,като всичко се засира покрай нея и може да е от 10 неща .. затлачени дюзи ,дросел ,засрани корекции на ЕКУ-то и т.н. газаджийските простотии ..

К.Методиев

Изчисте и адаптациите като откачиш акумулатора за 20 минути и виж как ще е, проблема е от газовата според мен.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

ivchotr

Някой дето разбира да погледне и как е направена настройката за прехвърляне от бензин на газ. Струва ми се, че там е проблемът.

niki_4

Пробвал съм само на бензин да  паля ,без да прехвърля на газ и пак така се получава.Утре ще пробвам да откача акумулатора .Благодаря за съвета !Посъветваха ме за термо датчик да видя ,дали е добре но така и не можах да открия къде точно се намира и как се сменя.Някой правил ли е тази процедура ?

К.Методиев

Температурния ти е в главата навит от зад би трябвало да е при ангренажа някъде.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

ubitak

Първо прегледай ЦЯЛАТА! газова инсталация отпред, дюзи дали не са се разшляпали , изпарителя дали държи налягане, напукани и изпускащи маркучи и някой вакуум да не се е извадил. Аз имах същия проблем - една от газовите дюзи беше много изхабена и смених цялата рейка, изпарителя също го смених и като го отворих мембраната имаше 3 видими спуквания и повече не го гледах. Целия проблем най-вероятно е от там - газовия инжекцион не работи коректно и пръска повече гориво в един или може повече от цилиндрите и като запалиш сутрин ЕКУ-то на колата е събрала тези данни и се опитва да работи така и на бензин, а като му е студено става още зле. Ако като я запалиш студена от ауспуха мирише яко на бензин и от време на време "гърми" (по дима от ауспуха си личи като изкара по-силна струя за момент, на газ и се чува  има по-силна детонация на някой от тактовете). Ако искаш да си абсолютно сигурен, махаш акомулатора за 10ина минути да ресетнеш компютъра на коката и караш 1-2 дни само и единствено на бензин, ако не ти направи проблем на студени стартове газта ще да е. При мен се оправи на 100%, а след като си смених клапана на картерни газове заедно с маркуча (стария  100% е прекалено мек и при повече вакуум от колектора се подгъва и все едно са запушени газовете) и си върнах другите от капака на клапаните във филтъра кутия държи много стабилни ниските обороти. Клапана и маркуча за картерни газове се намират само оригинални и с доставка от чужбина, така че ако сменяш търси или директно от там или яки отстъпки (евро 07 ми поискаха 170 лв. и 2 седмици само за клапана - не взех от тях).