Летни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 25 Октомври 2011 21:38:11

« назад - напред »

0 Потребители и 122 гости преглеждат тази тема.

Alexi

теста за 14 цола гледаш .. по надолу е нашия размер .. за мен изненадата отново е Семперит - след като новия им зимен модел беше на 3то място ,летния им модел е на 5то като са особено препоръчителни и изпреварват някои доста по скъпи марки ..

hotblooded

Тези тестове са на полигон и на почти нови коли и при симулирани условия със чисто нови гуми. И са малко относителни. Не тестват качествата на гумата след 10 или 20 к пробег с нея - има гуми при които въпреки че има грайфер - сцеплението пада, дори и на сухо!

p_yanev

Така - аз много не ги гледам точните спецификации, така че ето една обща информацийка - Клебер 142 лв. Не ме питайте ама точно какъв и т.н. Мен ме интерисува, да е нова и евтина - от средния клас, не китайски.
Това е, че искам да е с 4 канала ,защото са по безшумни, а тази не е  :-[

hotblooded

По принцип за шума оказват влияние твърдостта на протектора и широчината на напречните канали, а не на тези разположени по дължината на гумата. А ако ти шумят гумите - усилваш музиката. Поне за мен сцеплението е по важно от шума, но за съжаление цената също е определяща 

mediacenter

Аз в крайна сметка си взех това:

GENERAL TIRE 91Y FR ALTIMAX UHP
Засега съм ги карал само на сухо,но съм доволен.
Има лек шум,но пък усещането е приятно меко,а управлението леко.
Толкова засега.  ;)

FocusOwner

Здравейте колеги!  Миналото лято си закупих ново Фокусче ( 1.6 16v Ti-VCT ), та и летните гуми са ми Мишелин по default. Колкото до зимни гуми, се спрях на едни Дънлопки ( нямам представа какъв модел са точно.. ), но пък съм доста доволен от тях. Нямах никакъв проблем с тях, дори и при такава сурова зима. Фактора ' преспа ' при тези гуми не важи, колкото и сняг да имаше, колата просто тръгваше и забравяше какво е имало под нея преди 20-тина метра. Естествено и доста стабилна цифра кихнах за тях, но мисля, че си заслужаваше.
I don't get strokes, motherfucker! I give 'em!

dimkaraganchev

Цитат на: mediacenter в 16 Март 2012 00:28:30
Аз в крайна сметка си взех това:

GENERAL TIRE 91Y FR ALTIMAX UHP
Засега съм ги карал само на сухо,но съм доволен.
Има лек шум,но пък усещането е приятно меко,а управлението леко.
Толкова засега.  ;)
Пробвай ги на мокро. Ама по-внимателно, че отзивите са доста лоши.

PcMan

Мерси боби, и тестовете на нископрофилните са полезни  (thup) Но бях аз на 18-ти в диана и имаха точно 2 модела 215/40/17 по 350лв ( ??? ) и още два модела по на 4-5години в склада на промо цена, и дори 2-та нови не ми харсват, особено цената им. Списъка с точните модели е в колата. Уж към края на месеца ще докарат още разновидности. Почвам да се отчайвам, мислех че ще избирам и подбирам тиха гума, а то .. крив неизползван размер.

p_yanev

Такааа - аз съм готов. Взех тези - Сава Интенза. По 125лв  с монтажа.

Каквото, такова.

supertorr

Цитат на: p_yanev в 25 Март 2012 21:17:20
Такааа - аз съм готов. Взех тези - Сава Интенза. По 125лв  с монтажа.

Какъв размер и от къде ги взе?

p_yanev

escobar

От зимните Сава съм много доволен. Тойо са на добри цени в Радиал.

PcMan

Къде се връщат безплатно гуми за рециклиране/нещо такова ? В гюма знам че не е хубаво за околната среда.
Освен от автогуми.бг от някой друг продавач да имате лични отзиви ? Основно за ханкук и нокиан питам  ::) Просто в диана не ги внасят, и ме дразнят как имат 3 модела моя размер (уж ще докарат още). 2-те споменати марки радват, искам тихички, задните стари бок**ци ми идва да ги наритам като стъпя на грапав асфалт.

tropper

Цитат на: PcMan в 27 Март 2012 21:50:43...
Къде се връщат гуми за рециклиране/нещо такова ? В гюма знам че не е хубаво за околната среда....
Виж статията...
тел. 0700 11 750
Тия дни даваха и репортаж по телевизиите.
Не знам дали взимат гуми, ама има логика. Можеш да се обадиш и да питаш  8) ... и после да споделиш  :D

П.С.
Тук пък с една дума казват да ги оставиш на гумаджията...
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

supertorr

Някакви впечатления от гуми Marangoni? Verso

Днес ми ги предложиха и искрено се изненадах от :
   " Марангони предлага доживотна гарания на своите гуми, като тя важи не само за евентуални производствени дефекти но също така и срещу евентуални случайни повреди по време на нормалната експлоатация по пътищата. Така, че когато избирате Marangoni Вие избирате не просто гума а и спокойствие"

hotblooded

Уловката е "нормалната експлоатация" :) И какво значи доживотна гаранция - ами утре ако скъсаш някои тел - на гумата живота и е минал :)

p_yanev

Мда... някъде трябва да има дребен шрифт за гаранцията.

Vas

Бягай от Marangoni! Това е най-скапаната Италианска гума.

evil

Никога повече Marangoni! Веднъж вече купувах от тази марка- летни. Едвам изкарах
втори сезон. Търкат се като гумичка на китайски молив, а една се проби от камък, не
по- остър от показалец, защипан в средата на протектора.
Ако търсиш евтини и италиански се насочи към Stuner, но не очаквай кой знае какво.
Няма маловажни неща!

hotblooded

Колега, за 10 лв на гума отгоре можеше до скоро да си вземеш Клебер - за*би тея кучи марки

supertorr

Аз съм се спрял на Гъдиърки, които са с 20лв. отгоре, но ми стана интересно за гаранцията и отзивите- явно само това може да им е предимство " доживотна гаранция"

hotblooded

е то щом живота им е от ден до пладне :)

Backstage

Днес сложих това...BF GoodRich Profiler 2
Зимните ми са на същата марка и съм изключително доволен.Никъде не съм закъсал,а съм влизал в огромни преспи тая зима.
За тези летните....за сега не мога да кажа нищо защото това са гуми за горещ и сух асфалт,така че ще чакам жегите и тогава
ще видя къв е случая (между другото са изключително меки)
Иначе BF GoodRich е поделение на Michelin и са среден клас гуми...(нямам пари за скъпи)

p_yanev

Хм....според мен това са гуми предимно за дъжд. И мисля ,че са малко по-шумни. Иначе аз отдавна не се притеснявам, че не купувам по-скъпи гуми - тестовете показват, че и такива като BF GoodRich са добър избор.

Vasilev

Аз ще си джиткам с миналогодишните - Goodrich g-grip go. Като за цената си са добри гуми, но ще видим колко ще издържат. Като минус мога да отбележа, че са шумнички.

amplified

BF GoodRich Profiler 2 карах 3 сезона, след първия сезон нещо умряха. Имай го предвид, и ако ги усетиш че втвърдяват по внимателно по лигавите повърхности да не стане беля. Иначе като шум не бяха шумни.  (fri)

Backstage

Цитат на: p_yanev в 29 Март 2012 08:27:51
Хм....според мен това са гуми предимно за дъжд. И мисля ,че са малко по-шумни...
В официално резюме на Michelin се казва че действително са за дъжд и горещо време,къде го видях тва за сухия асфалт!?  ::)
Опа...и са леееко по шумни да... (сравнявам със зимните ми BF Goodrich winter)

Цитат на: amplified в 29 Март 2012 16:39:03
BF GoodRich Profiler 2 карах 3 сезона, след първия сезон нещо умряха. Имай го предвид, и ако ги усетиш че втвърдяват по внимателно по лигавите повърхности да не стане беля. Иначе като шум не бяха шумни.  (fri)
Боби Благодаря за мнението.Ще го имам пред вид и чакам да завали   :D (fri)
Дано не умрат след първия сезон де аре са... хахахх  (rofl)  Ужас

p_yanev

Е то за всеки 1 сезон е доста относително - за някой са  4000 км, за друг са 10 хил, така че няма страшно. Минимум 2 сезона трябва да се държат прилично.
Относно шума - вчера гледах една таблица с децибелите - общо взето шума на гумите варира от 70до 74дцб. По-скоро проблема е ,че фордчетата ни не са обезшумени :)

joro.z

Колеги, за размер 195/60/15 какви прилични летни гуми ще препоръчате? Идеята е да не са от най-скъпите, но все пак да са добри.

Чебурашка