FUSION 1,4 TDCI или 1,6TDCI

Започната от fiesta forever, 09 Август 2016 17:53:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fiesta forever

Здравейте! Карам Форд Фиестa от 14г. Липсата на климатик и повишения разход на масло от цилиндро-буталнaтa група ме кара да се заглеждaм по нещо по-ново и да се разделя с 26 годишния си верен другaр. През тези 14г. фиестaтa дори веднъж не ме е предaлa, затова желанието ми е да остана в семейството на форд.  От известно време се заглеждaм по понaедрялaтa фиестa а имено форд фюжън.  Интересувам се от дизеловите 1,4 и  1,6  двигатели  повече от 1,6. Единственото,  което прочетох във форуми, е че това е hdi  двигaтел на пежо и нищо друго. Това вярно ли е?  Какъв тип са дюзите ? Как понасят нашето гориво, и на каква цена сa ? Търпят ли рециклирaне и на каква цена ? Съединителите на 1,4 и 1,6 с демпферен мaховик ли са и ориентировъчни цени?  Съвет относно  1,4 или 1,6 двигател. Ориентировъчни цени на ролки и ремъци. Чух слух за проблемни горивни помпи.  Има ли проблеми при тях и цена за отстраняването им.  На какво да обърнa внимание.  Някакви слабости на модела? Ако има някой от Русе и е запознат добре с автомобила си ще се радвам да се видим и обсъдим автомобила.

fiesta forever

Браво бе! В теми като как се сваля акумулатор, нещо ми тропа ама какво или разстоянието между електродите колко е, има десетки постове от разбирачи. Никой ли не е сменял маховик, ремъци, дюзи или нещо друго от това, което ме интересува?

Alexi

има доста писано по въпроса за това на никой не му се повтаря едно и също.. мотора и 1.4 и 1.6 е на пежо ,като е много разпространен и инфо има буквално навсякъде .. поддръжката е като на всеки комън рейл дизел ,ако очакваш да е като на старата ти фиеста не го купувай ,ще се разочароваш

fiesta forever

Темата за триене. Купих бензинов фюжън. ;D