Изчезна турбо бууста

Започната от yumyum, 10 Септември 2016 12:14:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

yumyum

Здравейте колеги.Проблема е че напоследък турбото не го усештам да нагнетява добре но не е като да го няма.Преди се усещаше след 1750 оборота а сега като че ли има някакъв кик след 2200 но и той е малък.Оборотите си се качват но нещо върви много плавно.Почна да припушва леко в черно  след 3000 оборота.Ако има някъде спукан маркуч то не е от тези с лесна видимост от горе а е заврян някъде и не мога да го хвана.Съмнява ме да е разтоварващия клапан че вече е ремонтиран и тогава турбото си изчезна напълно.Диагностика нищо не показва но може и да е калпава че майстова си има само стандартен лаптоп с обд2 букса,не е като на Pyrhel техниката.Автомобила е Фокус мк2 1.6 тдци ,109 коня.Благодаря предварително за помощта.

omirhit

Огледай си турбо съединенията. При мен така се бе сцепило едното и не се виждаше. Накарай някой да подава газ,а ти гледай къде ще пропуши.

yumyum

Благодаря ,ще пробвам.Иначе и друга мисъл ми влезна в главата.Нали този двигател е с турбо с променлива геометрия,да не би перките да са запецнали в някакво положение и да не надува ефективно.И ако е така не би ли трябвало да запише грешка че няма номинално налягане?