Евентуална покупка на Фокус 1,6 hdi

Започната от valentinbg, 14 Август 2016 12:53:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

valentinbg

Здравейте, колеги!
В момента търкалям Пежо 206 1,4 hdi, но вече ми се налага по-често да пътувам извън града и на дълъг път доста ме уморява количето.
По тази причина взех да се оглеждам за малко по-голям автомобил. В момента погледа ми привличат Форд Фокус и С-макс, и по-специално тези с двигател 1,6 hdi (то те май са и най-масови), след 2006г. Ако може някакво мнение и най-вече лични наблюдения над модела, и какви са болките му. Чувал съм, че първите години на производството му има някакви проблеми с турбопътищата, но дали са оправени и кога? Как са другите дизелови двигатели за тези модели?
Благодаря предварително!

ivchotr

Този двигател на Форд доколкото знам е разработка на Пежо и наистина има проблем с турбината. Бях се засилил да вземам такъв, но имаше страшно омазняване покрай един от маркучите на турбината и като питах когото трябва, човекът каза, че това му е любимият мотор. Най-много пари свалял от ремонтите му  (rofl) Та се отказах бързо  (rofl) (rofl) (rofl)

Pyrhel

Проблемът е с маслените магистрали, казват, че тоя проблем с 1.6 идвал от несменяне на масло и образуването на съсиреци. Познавам няколко човека, които са на над 300к и нямат проблем. Спроед мен ако ще е 1.6 - задължително 90 к.с. Хем си в ниския данък, хем с един мап започва да върви по-хубаво и от 110 к.с. версията. Като недостатък  за мен е, че е с 5 скорости.
Нямат лоши мотори, но 1.8 TDCi е малко безмислен, 1.6 90 к.с. или 2.0 според мен. Харесвам ги, стегнати и компактни коли са, нямат някакви значими проблеми.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

yumyum

Ако се поддържа навреме и нормално с колата няма да има проблеми,търкалям я вече 150к км. но от скъпите неща само съединителя съм сменил,друго не се е обадило.Окачване и лагери са според стила на каране и колко дупки обираш.90 коня е малко ,по добре търси 109,най малкото с чип ще стане достатъчно пъргава и си има вече интеркулер за разлика от по маломощния модел.Липсва и шеста ама какво да се прави.Най големия недостатък е ергономията,много е шумна и вече не е първа младост и почва да проскърцва салона.Седалките са удобни на разтояния до 500км след това почва да боли задника.Голям плюс е че на дълги разстояния можеш доста да свалиш разхода в зависимост дали си го поставиш за цел и не бързаш.Рекорда ми е под 3 на 100 нафта  ^-^ .Двулитровия е рядък и ще е по трудно да намериш читав ама иначе е с 6 скорости и е ебаси самолета на това леко купе,също така е вероятно да е в по добре оборудвана кола.Също не забравяй като гледаш колите да са с възможно най много екстри,сега само техническото състояние те интересува но след време ще ти залипсват глезотиите.

martin1977

yumyum

Цитат на: martin1977 в 15 Август 2016 22:27:03
(rofl)  (rofl)  (rofl)
Това е за бисерите  (rofl)

Не съм единствения който е постигал такъв разход или си от хората които гледат жирафа и казват 'такова животно нема'?
Средния ми разход на магистралата до Бургас е 4.5 на 100 с поддържане на 110-120 при включен климатик и натоварена наполовина.Колко мислиш че ще е разхода при постоянна 80км/ч без климатик?
Относно това че омаслява турбината и това означава че е фира мога да кажа само че и мойта е омаслена както и маркучите около нея и това се случи преди около 90 хил. км. Още си я карам така и не е дала проблем.Не харчи масло и няма загуба на мощност.