дневни светлини фокус мк1

Започната от Alpaysbn, 03 Август 2016 22:17:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alpaysbn

Здравейте колеги от няколко дена ми се върти една идея в главата та реших да ви питам .Като светна фаровете свети всичко и не ми е комфортно така и си виках дали няма да стане да взема едни ледчета Е4 сертификат да зема от бушоните + по скоро от мястото за бушон на халогени нямам халогени но там след като запаля колата се появява + и има едни релета не знам как се казват дет като им дадеш втори + се изкл. та да взема и + от бушона за  фаровете за да може да се изкл. след като запаля фаровете и да слагам един допълнителен бушон към ледчетата напр 10в за да се подсигуря дали е възможно не знм , че много много от електроника не разбирам :)

Mondeicho

Вземи си един модул за автоматични фарове да ти пали само къси или дълги без задни и светлините в купето. Има и схема на свързване.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

К.Методиев

Виж дали нямаш инсталация за дневни, слага се едно реле и предпазител само, аз мойте така си ги пуснах.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

sheribg

да колега ще стане аз на моят ц-макс съм взел + от предпазител като дадеш контакт да има + и - от габаритите там търсиш + когато дадеш контакт ,защото когато няма контакт на габарита там има -.Лесно е и по-ефтино ако имаш въпроси питай.

Alpaysbn

За сега инсталацията що горе направих проблема е релето и по точно релето е нормално затворен контакт + който се появява след като дам на контакт свързах на 30   86 маса от акумулатора и + след като запаля фаровете на 85 място  87 остава празно и 87а е плюса който отива към ледчетата като запаля колата светят ледчетата ама като пусна фаровете продължават да светят и не знам какво бъркам :(

sheribg

пич не са мъчи с това реле на прави го с габаритите и когато дадеш контакт на габарит лед светлините ще се изгасят ::)

Alpaysbn

да колега ама аз много не разбирам от електроника и не разбрах твоя вариант как така като пуснеш габаритите ще изгаснат ледчетата ти май ми казваш минуса на ледовете да свързвам към + габарита и като не съм пуснал габарита да ми работи като минус така ли  :))

К.Методиев

Цитат на: Alpaysbn в 11 Август 2016 14:55:01
да колега ама аз много не разбирам от електроника и не разбрах твоя вариант как така като пуснеш габаритите ще изгаснат ледчетата ти май ми казваш минуса на ледовете да свързвам към + габарита и като не съм пуснал габарита да ми работи като минус така ли  :))

Точно така.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Alpaysbn

добре благодаря много така ще направя :D

Alpaysbn

колега да си жив и здрав направих както каза и всичко заспа мноого много ти благодаря

sheribg

Alpaysbn

Да аз пък се мъчих с релета  (rofl) :'(