Проблем със спирачките.

Започната от Marlboro, 12 Март 2012 01:26:33

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Marlboro

Тази вечер си карам към вкъщи и на един светофар ми светна червено. Тръгнах да спирам и педала омекна и потъна. Пусках го и го натисках пак и спирачките хванаха. Отбих и погледнах нивото на спирачната течност и си беше на максимум. Преди няколко месеца са обезвъздушавани, не е въздух. Предполагам че спирачната помпа е тръгнала. Задържах спирачката на място и след малко почна да потъва леко.
Някой има ли идея, къде се намира точно помпата и горе долу цена?

Мондео МК3 2000 TDDI
2001год.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Pyrhel

Мастър цилиндъра (това не е от Мондео, но става за ориентир):

Цена от МП: 247.92 лв (с едно О-пръстенче, дето ти трябва, ще ти трябват и 2 други уплътнения най-вероятно, които са 38.59 лв).
Това е цената на мастър цилиндър без спирачен асистент и без ESP. Мисля си, че нямаш асистент, но все пак ето и цената на мастър цилиндър със спирачен асистент: 417.97.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

Marlboro

Освен в МП има ли я на друго място? Номер на помпата можеш ли да ми дадеш? Имам ABS.

Pyrhel

Не, не, спирачния асистент няма общо с ABS-а. При критична ситуация (яко нацепване на спирачки) спирачният асистент прилага допълнително (максималното) усилие върху спирачната с-ма дори и при леко отпускане на педала... Пропинцип се вгражда серийно след 2003-та, ама де да знам дали не са го бутнали и при теб. Виж по сервото дали няма стикер, на който пише "EBA" (electronic brake assist).

Без EBA: FINIS 1121888 в периода 2000-20002-ра.

Marlboro

Благодаря за бързата реакция.

Pyrhel

Няма проблем. За на друго място - онлайн магазините в UK-ско, ама оня ден нали каза, че не си им фен. Тука в БГ мога да те свържа с човек, който продава мондита на части, но честно казано за спирачен мастър цилиндър втора ръка (ако е той де)... :)

hotblooded

Може да се размине само с гумички, ако има от къде да се намерят само уплътнителките....

Alexi

спирачния асистент е сериен след фейса ,колегата най вероятно е без него ..

Marlboro

Сутринта отидох във Франс Ауто люлин, да ми проверят спирачната система (Имат много хубава промоция:Преглед на ходова част, спирачна уредба  и кормилна уредба за 19.60лв). Всичко по автомобила беше наред, докато дойде момента на спирачките. Отворихме казанчето за спирачната течност, човека бръкна вътре, погледна го и каза "Абе ква е тая гняс?". Поглеждам и аз, то едно лигаво и гъсто, тъмно на цвят. Събраха още няколко човека и според общото мнение беше нещо, като Хидравлична течност. Беше два пъти по-гъста от моята за рейката, точеше се като мед. Оказа се, че е разказало играта на всички гумени части по спирачната система...
От там директно отидох в сервиза, в който я бяха сипвали, след като рециклирах задните спирачни апарати преди няколко месеца. След няколко минути разговор, накрая казаха "Абе няма как да сме го сипали тва ние, но ще сменим всичко". Та въпреки че уж не беше от тях, след малко почнаха да си разглабят. Смениха всички гумени части, сипаха нова течност и обезвъздушиха. Проблема се реши, спирачките работят...
Утре пак, ще мина през Франс Ауто да я погледнат, за да съм сигурен. От тях съм много доволен, въпреки че са сервиз на Пежо и даже се затрудниха с отварянето на капака, но всичко си провериха и бяха любезни и бързи.