Надраскан вал при 2.0 Duratec

Започната от Pyrhel, 19 Март 2016 02:42:01

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Pyrhel

Разгледах няколко 2.0 дуратек мотори на незнаен пробег (по мои сметки между 280 и 350 хил км), като погледна през капачката за маслото се вижда най-лявата гърбица на единия разпределителен вал, която има следи от износване - не на самата гърбица, а по равната част. Не е притеснително, просто ще бъде полесен маркер за пробег, ако някой знае пробега на мотора си и може да покаже как изглежда при него.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

martin1977

Относително понятие. По това не можеш да съдиш за състоянието. Нормално износване, дори на 20 000 двигател има такова. Друг е момента с "вкопаването". Пипни с пръст и ако усетиш износването на пипане, тогава е притеснително.

Ilian Petrov

Ето какво се вижда при мен:

Има ли поводи за притеснение ?
По километраж съм на 118 800, а дано... ама надали :)

G_o_c_e_v

Ако правилно виждам, то циментацията на гърбицата е паднала.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

нищо и няма .. там има триене ,няма как да е без никакви следи .. износена гърбица предполагам сте виждали ,тази не е такава

Pyrhel

Според мен на Илиан не изглежда така вала на живо, а е от светкавицата, пречупва там светлината нещо. Иначе износеното го гледах от другата страна, там където е гладкото. Разбира се, че не се усещаше с нокът, но имаше визуално износване. Аз поне износени гърбици съм виждал зарад' RWD Turbo-то :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Според мен визуално няма как на 100 или 200 и нещо хиляди км да не се вижда нищо и да изглежда като нов. Аз съм виждал не един вал и ако си е сменявано маслото навреме и си е гледан двигателя е нормално. За съжаление няма как да се отвори двигателя и после да се вземе колата...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Ilian Petrov

След три поредни окуражаващи мнения от хора с много опит - вече съм спокоен!  ^-^