Мъка по следваща кола

Започната от Pyrhel, 17 Март 2016 02:25:04

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Pyrhel

Никой ли не продава Фокус мк2 след фейса, не мога да си харесам :(

Едит: разделих темата от фън-спама, че си стана за отделна
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

gsto

Цитат на: Pyrhel в 17 Март 2016 02:25:04
Никой ли не продава Фокус мк2 след фейса, не мога да си харесам :(

В мото-пфое има 100-200 бройки 1.6 бензин :)
2.0 бензин е трудно. Аз също се оглеждах много време за такъв ама...нямаше.
Лошото е, че в Германия също не са много, цената им е висока, а всички идващи от Италия са с фабрична газ.
Гледам има няколко по автокъщите титаниумчета ама са комбита :)

Ilian Petrov

И аз смятам, че с двигател 2.0 нещо запазено и с добро оборудване излиза много трудно...
Аз близо година гледах обяви и ходих на огледи, докато намерих!

Pyrhel

МП леко са се оляли, 6-7 годишен базов фокус 1.6 с ръчки на стъклата за 14-15к, смешно е. За 17.500 идват чисто новите лади с подгреви и навигация от Унгария. Просто не ми се дават толкова за купчина ламарина за мен... Oколо 10 ми е психологическата граница.

Иначе, ето една обява на пешеходно разстояние от летището, до където има самолетни билети по 70тина евро: http://ww3.autoscout24.it/classified/278597270?asrc=st|as

gsto

Цитат на: Pyrhel в 17 Март 2016 14:33:17
МП леко са се оляли, 6-7 годишен базов фокус 1.6 с ръчки на стъклата за 14-15к, смешно е. За 17.500 идват чисто новите лади с подгреви и навигация от Унгария. Просто не ми се дават толкова за купчина ламарина за мен... Oколо 10 ми е психологическата граница.

Иначе, ето една обява на пешеходно разстояние от летището, до където има самолетни билети по 70тина евро: http://ww3.autoscout24.it/classified/278597270?asrc=st|as

А защо фокус?
Ти от мондео и ц5, като се качиш на фокуса(+ ако е със 17ки) ще ти изпадат пломбите :)
Иначе...можеш да му сложиш едно такова :) http://www.fswerks.com/collections/turbo/products/fswerks-duratec-turbocharger-kit-ford-focus-2-0l-duratec-stage-1-2-intercooled-2008-2011

Alexi

2.0 дизел е мотора за такъв фокус , здрав и икономичен

hotblooded

Цитат на: Alexi в 17 Март 2016 16:32:12
2.0 дизел е мотора за такъв фокус , здрав и икономичен
И фокусите с такъв мАтор вървят почти на цената на Мондео от същата година :(

Pyrhel

Фокусът е междинния вариант между голяма и малка кола. Вече пътувам по-рядко навън с кола, затова. Иначе въртя, суча - пак на Форд. Еквивалентите на Фокуса са Мазда 3, която хич не може да ме грабне и Хюндай и30, който ми допада повече от Маздата. Ако изпадне някое Волво V50 или подобно 2010та и нагоре - може и него.
Следващата ще е бензин на газ, по възможност атмосферен. Доста по-евтино излиза от какъвто и да е дизел, а за проблеми да не говорим - особено от тия по-новичките Евро 6 и подобни еко неща, които са рецепта за проблеми. Сбогом дизел, както беше рекламата :D

gsto

Цитат на: Pyrhel в 17 Март 2016 16:43:14
Фокусът е междинния вариант между голяма и малка кола. Вече пътувам по-рядко навън с кола, затова. Иначе въртя, суча - пак на Форд. Еквивалентите на Фокуса са Мазда 3, която хич не може да ме грабне и Хюндай и30, който ми допада повече от Маздата. Ако изпадне някое Волво V50 или подобно 2010та и нагоре - може и него.
Следващата ще е бензин на газ, по възможност атмосферен. Доста по-евтино излиза от какъвто и да е дизел, а за проблеми да не говорим - особено от тия по-новичките Евро 6 и подобни еко неща, които са рецепта за проблеми. Сбогом дизел, както беше рекламата :D

За избора - спор няма - сравнително малка кола със сравнително голям мотор си е идеална комбинация.

За мен, фокус мк2.5 е един от най-красивите фордове - ever, особено ако е хечбек с добро оборудване.
Ако искаш да си го направиш - в ебей има zetec s и st пакети и то на нормални цени + едни джанти (ако ти се занимава, разбира се, но като знам какво направи с мондеото...), аз не се сещам по хюндай, мазда, волво какво можеш да направиш.

Ilian Petrov

Анатоли, напълно те подкрепям  (thup)

pAbLo

Цитат на: Pyrhel в 17 Март 2016 16:43:14Сбогом дизел, както беше рекламата :D
ДОЖИВЯХ ^-^ (bow) (bow) (bow)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

hotblooded

Цитат на: pAbLo в 17 Март 2016 18:19:49
ДОЖИВЯХ ^-^ (bow) (bow) (bow)
Абе сбогом....  И аз търсех голям бензин за да му сложа газ, но се оказа че втора ръка се намират по трудно от запазен дизел с ясен произход и пробег.  Сега пак гледам за Мондео Мк4 с 2.5 Тс 2.0 eco boost,  ама за 8 месеца в България излезе за продажба едно 2.5 и два еко-капута...  Като за цените дето им искаха - по добре да си карам моята печка

Pyrhel

Пабло, да не ме бъркаш с Алекси, властелинът на дизела? :))
Не съм казал задължително голям бензин. Споменах за 1.6 заради цената на 6 годишен тренд/амбиенте, обявена от МП. 1.6 също го приемам, съвсем нормално си върви и върши работа, но варианта в 100 коня, а не с вариаторите. Общо взето са 3 смислените опции за Фокус - 1.6 100к.с., 2.0 и 2.5Т.

Доста е тъпо да си вземеш кола 105 коня - хем в големия данък, хем не можеш да убиеш 4 коня, хем не носят полза. Същата работа е със 110-115к.с. Така и така няма да е самолет, поне да е в ниския данък. Поне моята логика е такава.

Едит: Ще взема да разделя темата, че стана забавна :D

Ilian Petrov

Аз като умувах и избирах вариант за комби на бензин с фабрична газ, се оказа, че доста марки имат такива, но в диапазона 109 - 115 - 125 к.с., което не ме устройваше за семейна кола. Субару имат от 140 коня нагоре, но там цените са други...
И така решението си дойде - Фокус комби 2.0 Duratec. Достатъчно си е голяма и достатъчно си върви, а си ми хареса на външен вид.
Щом 1.6 те устройва http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11455912281215251&slink=d2dx1s
Остава и километрите да са истински... :)

gsto

Като гледах за заместник на фокуса, търсих 2.0, но излизаха рядко.
Имаше ситуации, в които си мислех за 1.6 бензин и да спра да се занимавам, само че като видях как не върви и се отказах.
Ще тръгна на море...ще натоваря 3-ма човека + багаж, ще пусна климата и колата ще умре на някой баир и ще ми дава разход като 2.0.
Не казвам, че 2.0 е самолет, но просто знаеш, че имаш повече запас от мощност.

Ако колата обаче се кара повече градско...аз мисля, че 1.6 ще ти е добре...даже и газ можеш да не му слагаш.

Пак ти казвам, разходи се до ония мо...ници от мото-пфое...имат фокуси, които даже не са обявени в сайта за продажба и при положение, че имат толкова много бройки, ще ти свалят от цената стабилно. Поне можеш да пробваш.
Също имат лизинг с добри условия.

На мен за мондеото ми свалиха 300лв. от цената и ми платиха 6 месечната гаранция, която и тя струва пари, а имаше интерес за колата от няколко човека, щото беше единствената с 2.0 дуратек след фейса...

Alexi

300 лв е смехотворно смъкване на цена на кола за 15к лв .. моя опит с МР показва ,че не смъкват от цената смислен процент дори да идеш с парите и да се пазариш мотивирано примерно ето това тук е за смяна и т.н. .. цените им са високи за втора ръка обикновено трендове че и доста покарани повечето

Pyrhel

Повечето 1.6 в момента, които се продават са на Метро колите, а и пак казвам - 15 е смехотворно за 7 годишен служебен базов 1.6 фокус. На тая цена има ST-та 2009та на под 100к км, да си ги държат. Не ми трябва гаранция, то и какво всъщност означава гаранция, като изтропа съединителя след 2000км влиза ли в нея...

Този дето е 1.6 комбито е 115 коня, има вариатори на валовете и газта му е слагана в последствие, иначе изглежда ок :(

pAbLo

Мото Пфое а и всеки дилър на НОВИ автомобили,няма интерес да ства Горубляне.
Доста гледах Тестови автомобили,на година-две с пробег и гаранция...
Ми цената беше 2-3хиляди под цената на нова,а аз ако пусна същта такава кола към тях на обратно изкупуване...
10 от долу (rofl)
Така че... затваряш очите и на частно лице или съмнителен нов внос.
Цитат на: hotblooded в 17 Март 2016 22:38:25
Сега пак гледам за Мондео Мк4 с 2.5 Тс 2.0 eco boost,  ама за 8 месеца в България излезе за продажба едно 2.5 и два еко-капута...  Като за цените дето им искаха
Ам честно казано резонно е.
Когато търсех заместник на Макса,си направих един Титапиум Х спорт 204 еко,с чок екстри и все отстъпката пак не падна под 68хиляди ...
И това за модел чакащ смяна след макс година.
За Макса ми обявиха цена на обратно изкупуване 9 хиляди...
Дадох им снимка и си тръгнах.
А Фокус или Фиеста Метро Едишън да не чуя.
Това ако има нещо за махане е махнато.Нема такива куци оборудвания.
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

gsto

Цитат на: Alexi в 18 Март 2016 10:50:18
300 лв е смехотворно смъкване на цена на кола за 15к лв ..

Без пазарене, изобщо не е смехотворно. Казах им, че ще я взема и преди да ми дадат договора ми казаха, че ще ми смъкнат малко, без да ги карам...
Базовата цена на колата беше 16к. От нея ми смъкнаха 300 + 300(гаранция)+смяна на свещи+обслужена преди няколко месеца+регистрирана, какво повече да искаш :)
Извинявай, ама я отвори мобиле.ДЕ и виж на колко пари се продава тая кола с тоя мотор, това оборудване и на тия километри, то и за фокусите важи...

Пак казах, че работата е там, че беше само едно мондео такова и имаше мн хора да го гледат и да се чудят...за фокусите, може да се пазариш много, защото нямат какво да ги правят толкова фокуси и фиести.

Предлагам на човека да погледне кола там, защото ако вземеш кола на 70 000 км за 13 000 лв.(леко орязан титаниум) обслужена и прегледана и вземеш един такъв "горублянски" фокус за 9 000лв на незнайни километри каран през целия си живот на газ - знаеш ли колко скоро ще дадеш 4те хиляди разлика за обслужване, регистрация, гуми и евентуални ремонти.
А при няколко десетки  такива фокуса, все ще избереш един дето става за нещо.

Иначе, за мото пфое, че са пеераси в някой отношения, ясно е, ама тия по автокъщите и в Италия да не са по-големи "хубавци".

Ilian Petrov

Цитат на: Pyrhel в 18 Март 2016 12:24:41
Повечето 1.6 в момента, които се продават са на Метро колите, а и пак казвам - 15 е смехотворно за 7 годишен служебен базов 1.6 фокус. На тая цена има ST-та 2009та на под 100к км, да си ги държат. Не ми трябва гаранция, то и какво всъщност означава гаранция, като изтропа съединителя след 2000км влиза ли в нея...

Този дето е 1.6 комбито е 115 коня, има вариатори на валовете и газта му е слагана в последствие, иначе изглежда ок :(

Еее, хем не е 100 коня, хем не е фабрична газова... не става... и аз категорично не исках такава.
Тия пък търгаши да вземат да си пуснат коректно обявата.

jo_jo

Аз също смятам, че МП не са навити да променят обявената цена, но имат място пазарлък. При мен измислихме лизинг с 90% първоначална вноска (и го доизплатих на втора/трета), така ми направиха някаква отстъпка. Реално ми спестиха таксите по прехвърлянето и ми направиха едно дебело обслужване (филтри, масла, дискове, накладки), което си е 1000+ по техни цени. Отделно по каско ми оправиха външните забележки (то и градушка я би, така че я пребоядисаха абсолютно цялата).

ForeverFord

А каква вие е дефиницията за фабричната газ?  Аз до колкото знам форд в тея година нямат автомобил с фабрична газ.Нямат автомобил който от завода да излиза с газ.Така че  това не е фабрична газ,просто не е слагана в България.

ПС Така смятам аз
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

gsto

Цитат на: ForeverFord в 18 Март 2016 15:24:10
А каква вие е дефиницията за фабричната газ?  Аз до колкото знам форд в тея година нямат автомобил с фабрична газ.Нямат автомобил който от завода да излиза с газ.Така че  това не е фабрична газ,просто не е слагана в България.

ПС Така смятам аз

Копирано от на колегата темата:
With Brake Emergency Assist
• With IVD/Traction Control/ABS
• Less Skid Plates
• Sports Front Seat
• Petrol/LPG
• With Fixed Foot Pedals
• Steering Wheel - 3 Spoke Leather
• Less Speed Control
• Less Auxiliary Heater
• Conventional Instruments - Level 2

EDIT:
Гледам и по сайтовете за части го дават така:

ForeverFord

Да,аз се разрових и видях.Пишеше че по желание на клиента форд могат да монтират уредба в оторизиран сервиз.

ПС Не го знаех
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Ilian Petrov

Да, има си го фабричен на газ. Кода на двигателя е SYDA и си го пише и в талона.
До колкото съм чел, са с усилени клапани и легла.
Газовата е BRC.
Чел съм също, че при купуването на чисто нова кола, оскъпяването в сравнение с чист бензин е било над 1500 евро...

http://www.autozeitung.de/auto-katalog/ford/focus/ford-focus-turnier-2.0-16v-lpg-titanium-10212308

Mondeicho

Да, но не се срещат много често по мои наблюдения. Иначе около 3000 лв. повече за  фабрична уредба за газ е приемлива цена при положение, че всичко е заводско и измислено. В обратния случай ще ти дупчат колата и някой ще се учи да слага газова, ще тичаш за донастрйване и разни подобни. Не е нужно според мен.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

gogo766

Autoscout24 ch. Там има бензинови коли на корем,  в перфектно състояние. За 1000 лв транспорт или едно пътуване за приключение и ще си докарате сами колата. Не давайте пари на българските автоджамбази, това са най-долните и прости хора за който се сещам. Не разбирам, как нормални интелигенти хора си дават парите на ръка на някакъв прост, селяндур по джапанки и развалени зъби. Няма как да стане да извадя 7-10 Хил лв и да ги дам в ръката на някакъв такъв индивид, който ме лъже ине готов да ми каже всичко, и ми продава някакъв боклук. Пфу как запалих рано рано

Sent from my iPhone using Tapatalk

gogo766

Цитат на: gogo766 в 17 Април 2016 08:38:38
Autoscout24 ch. Там има бензинови коли на корем,  в перфектно състояние. За 1000 лв транспорт или едно пътуване за приключение и ще си докарате сами колата. Не давайте пари на българските автоджамбази, това са най-долните и прости хора за който се сещам. Не разбирам, как нормални интелигенти хора си дават парите на ръка на някакъв прост, селяндур по джапанки и развалени зъби. Няма как да стане да извадя 7-10 Хил лв и да ги дам в ръката на някакъв такъв индивид, който ме лъже ине готов да ми каже всичко, и ми продава някакъв боклук. Пфу как запалих рано рано

Закърпени смазани от каране коли с удари. И после се започва едно наливане на пари по майстори и части. Не виждам никакъв смисъл в това да си купиш кола и да е започнеш да е ремонтираш!

martin1977

Цитат на: gogo766 в 17 Април 2016 08:45:13
Закърпени смазани от каране коли с удари. И после се започва едно наливане на пари по майстори и части. Не виждам никакъв смисъл в това да си купиш кола и да е започнеш да е ремонтираш!
Значи отиваш в магазина и си купуваш - елементарно. Ти да не мислиш, че това дето сам ще си купиш от където и да било, ще е нещо по-различно от това дето "беззъбия джамбазин" ще ти продаде. Същите кошници са и от същото място. Само дето ще ти излезе по-скъпо сам да си я взимаш, понеже те купуват стотици коли годишно и ги взимат на "пакетни цени" - точно от там им идва печалбата. Но има хора дето си говорят "едно през гьотере". Аз съм купувал кола от автокъща и водих с мен двама "специалисти" и взех счупена кола. Купувал съм и кола видяна от 300 метра през ограда, друга само по снимка и се оказаха невероятни автомобили. Колата е като жената - въпрос на късмет. Ако искаш да ти гарантират 100% изправност - само в магазин. Всяко нещо втора/трета и т.н. употреба крие своите рискове, ако ще да е карано от жена/баба само през уикендите до магазина за хляб.

gogo766

А за какво да пълниш гушата на селянина, който няма да плати никакви данъци, ще ти манипулира клометрите ще ти замаже ударите и ще залепи таблото и волана за да скрие липсата на айр Баг.  Всичките ми коли съм си купувал сам от Австрия и и до сега не са ме излъгали, експлоатирам ги средно по 2-3 години не ремонтирам нищо по тях защото няма нужда, освен консумативи. Да, малко по скъпи са от тукашните фордове на пазара, но са все от представителства на Форд с фактура, прегледи и пълна история. Разликата е огромна,повярвай ми, няма нищо общо с късмет или нещо свръх естествено. Сега си ще си взимам нова и старата отива на пазара, мога да  демонстрирам как ще пристигне.