Изработка на генерация!

Започната от martin1977, 12 Март 2016 10:34:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

martin1977

От известно време мисля за генерация, защото на колата е още фабричната и възрастта си казва тежката дума. Колата е Мондео ST200 комби. Никъде, дори в чужбина, не намирам за този модел. Фабрично е Ф57, след разклонението е 2 х Ф50. То се е видяло, че ще се прави, и мисля да е Ф63,5+2хФ50. Тук възникват въпросите.
1. Кой може да я направи, звънях на няколко фирми, но никой не може да огъва Ф63,5?
2. От алуминизирана тръба или неръждавейка? Цена на тръба неръждавейка е 40 лв/м., а генерация от такива е 3-4 пъти по-скъпа.
3. Огъване или колена + заварки? Кое е по-лесно, по-евтино и по-добро за колата? Така или иначе засега не намирам някой да огъва този диаметър.
4. Какви точно да бъдат диаметрите? На хеча беше афтърмаркет неръждавейка Ф57, вкл. след разклонението, но на комбито ми се иска да е една идея по-голяма - дали ще даде мощност, или обратно?
5. Гърнета - какви? Искам да е тиха, в същото време с минимум рестрикции. Едно средно и две крайни - това е ясно. На мястото на катализатора тръба или резонатор. Като се има предвид, че и колекторите ще сменя с такива без катализатори и ако е тръба да не бучи много, знаем че и катализаторите играят роля на обезшумители.
6. Препоръчайте човек, който може да помогне?
Прилагам няколко примерни снимки на такава генерация, като тази е тип фабрична, но афтермаркет може да изглежда по различен начин, по специално разклонението.

hotblooded

В Бургас огъват тръби до ф108 включително. Огъването е по добре от колена 90/45 градуса,  неръждавейката определено изкарва по дълго.

martin1977

Питах в София на 2-3 места, и то вървежни сервизи, и ми казаха че над Ф60 при сгъването, особено на по-голям ъгъл, тръбата се деформира и Ф-то драстично намалява в сгъвката. А за неръждавейка и дума да не става - огъвала се още по-трудно. Дори големите тунери, дето слагат кюнци по над Ф70, генерациите ги правят със заварки и колена. Какъв е този сервиз, дай някакви координати да ги чуя.

hotblooded

В понеделник ще мога да взема координати, или направо ще питам... 

pAbLo

В Орландовци сервиза пита ли ги?
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D