помощ за елементарен проблем :)

Започната от yasen, 11 Март 2016 09:40:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

yasen

Здравейте, имам лек проблем, който може да ми изиграе много неприятен номер.. моля за помощ
Фиеста МК3 индикаторът на температурата (на арматурното табло) никога не ми е правил проблеми... при загрял двигател винаги стои точно в средата на "NORM". Вчера както си карам, по едно време гледам - стрелката не в червеното, а докрай - един сантиметър над червения сектор.... Веднага спирам , слизам отварям капака - всичко е ОК - двигателят е в нормална температура, не е прегрял... абе Extra си е колата... което ме навежда на мисълта, че термо-датчикът нещо или е изгорял или се е окъсил някъде и затова дава такава индиция...
колата си е ОК, обаче практически няма как да следя каква е температурата на двигателя, което може да ми направи голям проблем.
Бихте ли ме посъветвали как да отстраня проблема? Благодаря предварително!

V.Buzev

Не знам при Фиеста точно къде се намира термодатчика и той един ли е или са два, но първото което можеш да направиш е да провериш буксата да не е е окислила, откопчала или да има протрит кабел. Това се е тернморезистор и много е вероятно той да си е заминал тотално, защото ако е скъсан кабела мисля че стрелката няма да ти показва че колата е загряла.

momo76

Май при прекъснал датчик прави точно това. Премери датчика, трябва да покаже някакво съпротивление.

Pyrhel

Не помня, какво беше показанието без напрежение, дали е на крайно студено или крайно топло, затова има 2 варианта - или прекъснат сигнал, или окъсен - провери кабелите и датчика.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Milcho

Като се окъсят кабелите, обикновено показва макс.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова

yasen

при студен двигател, като включа на контакт и стрелката веднага се вдига докрай. Не съм сигурен къде се намира точно датчикът. Предполагам, че е там, където излиза маркучът на охлаждането от двигателя към радиатора... Но там има само една синя букса, с 2 дупки.. Ако знае някой може ли да ми обясни къде се намира термо датчикът при мотор 1,1 на фиеста мк3 92

Pyrhel

Като застанеш ПРЕД колата, от лявата страна на главата е термостата. Веднага ПОД него на самата глава е навит сензора.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.