Плаща ли се пътен данък на кола спряна от движение ?

Започната от TourneoRS, 20 Януари 2013 21:26:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TourneoRS

Колеги имам следния въпрос .
Имам една кола , която е катастрофирала и е спряна от движение преди около 10 години . Искам да и върна номерата и да я бракувам . Не съм сигурен за периода когато е била спряна от движение , дали дължа пътен данък . Колата е още от тия с белите номера , майка ми е питала в данъчното , но от там и казали че е старА  и не се води  на отчет . Тъй де плаща ли се или отидоха премйините  :-[ ?

ПП Останаха ми номерата и на една Ифа които бяха пък от жълтите , тъй че въпроса ми е много финансово деликатен .
Благодаря на отзовалите се .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .


lazarkk

Щом не се води на отчет нищо няма да платиш, директно я разкарваш и няма да се мяркаш даже в общината.

moni74

Аз бих те посъветвал да отидеш до данъчното. И да ги попиташ дали дължиш някакви данъци. Мен на момента по ЕГН погледнаха и ми казаха само за апартамента и Яриса. Тогава Мондеото го нямах.
Вече в зависимост от резултата ще решиш какво да правиш. Просто отиваш и се правиш на разсеян да не си забравил някой данък за миналата година и т.н.


----------------------------

fozzy

На спрените МПС данък се плаща всяка година а на Бракуваните се представя бележка от фирмата която ти е изкупила колата за брак в съответната община.
т.1. Когато МПС е спряно от движение малкото талончето отива в КАТ но големия и номерата остават в теб, МПС продължава да се води в архивите (подава се молба към началника на КАТ, за да бъде спряно превозното средство).
т.2. Когато МПС е бракувано - печат на талона, талона се прибира в кат заедно с номерата на МПС, изтрива се от архивите, фактически той не съществува. 
Поздрави