ШОК! Заличен номер на двигателя!

Започната от niko_nenchev, 02 Август 2012 13:49:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dmitarcho

Е то бива да се мотат ... ама повече от месец, да те въртят, да не можеш да си регистрираш колата да и се радваш .. смешна БЪЛГАРСКА работа !
Успех, колега, и дано устискаш още малко да минат тея глупости ;)
Ръца Пръца


moni74

Да продължа малко темата. Моето Мондео е по същия начин. На италианския талон няма номер на двигател, а само четири цифрения код. За по лесно, в КАТ София го писаха БЕЗ НОМЕР и взех транзитните да се прибера. В бургаския КАТ обаче не става така - искат номер и се върнах.
Разбрах от МП къде трябва да е щампован на двигателя - оказа се под слой от 2мм ръжда!!! Горе-долу стана четлив след известно търкане със ситна шкурка. Но последните две цифри бяха нечетливи. Докато се чудех какво да правим, на моя приятел, който беше с мен, му светна нещо:
- първите четири символа бяха кода на мотора, който го имаше в италианския талон!
- след тях започваше поредица, която я имаше във ВИН номера. И просто наставихме числата докрая - паснаха.
В моя случай беше N7BA5C54303. Ние само за последните 03 не бяхме сигурни, приличаха на 30. Сега вече номер си имам. Остава да видим в КАТ в понеделник дали ще мина така или ще ме карат още да чистя номера.

Не знам дали на другите модели е така, може да проверите. Първите четири са кода, другите са последните 7 от ВИН-а


----------------------------

Alexi

твоя случай е друг и е съвсем нормален .. всички италианки идват без номер на мотора в талона .. проблем е ако той е заличен ,при теб си е наличен