FordService - Информация за сервизни графици и обслужвания

Започната от Bobi, 21 Септември 2011 04:50:37

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Bobi

Всички технически интервали за севрвизни обслужвания, модификации на автомобила, монтажни ръководства за каросерията и оборудването, спасителни карти, информация за характеристиките на автомобила, VIN- декодер и много други важни данни може да намерите в долния линк.  Необходимо е само да въведете VIN на автомобила.

Линк


Bobi

Etis-ът ще го ш...м!!! Цветът на колата ми го изкарваше verdigris, но сега си е променил мнението и ми казва, че е ocean blue. И сега имам неизползваем touch up с някакъв странен зеленикав цвят  :))

Alexi

ми това е на дмитарчо цвета ,освен да му го подариш :))

Bobi


Dmitarcho

Нещо му има на тоя vin четец ...
Build Date: 24.06.2003
First Registration Date: 01.01.0001

Как да го разбирам това :D
Иначе Octane Blue ми дава цвета ... иначе подаръци не отказвам ;) И без това скоро, ще имам повод :P

п.п. Само кажете какво е това touch up :P да не се налага и аз да го подарявам после на някой :D
Ръца Пръца

Alexi

това е оригинално на форд флаконче с боя като има с всички бои които слагат фабрично ,има и лак в комплекта .. моя не може да се обърка скоро се каня и аз да си поръчам

Bobi

Ето го продавачът в ибей : линк . Наистина продуктът е оригинален. В МП са по 23 лв, но както винаги ги нямат в наличност.

zloster

ETIS/FordService сервизен график/сервизно разписание с картинки за онагледяване:
1) След като сме отворили браузъра на препратката спомената по-горе трябва да цъкнем на бутона "Vehicle Lookup"
[attach=1]

2) Зарежда ни се показаната страница. Попълваме ИНА/VIN код и натискаме "Search".
[attach=2]

3) При правилно въведен ИНА/VIN код трябва да видим подобна страница. На нея има най-основната информация за дадения автомобил. Информацията е за модел, тип двигател и цвят.
[attach=3]

4) Горе от лентата на основното меню натискаме "FordService" и би трябвало да видим долния екран. От този екран започнахме в стъпка 1, но вече имаме попълнена информация за "Last selected vehicle". Избираме от хоризонталното подменю "Service Schedules".
[attach=4]

5) Най-накрая се добираме до момента, в който ще можем да извлечем интересуващата ни информация. Повечето падащи кутии (dropdown box) са с попълнена информация. Само полето "Interval" не е попълнено. За най-лесно може да се избере в него "Ford Essential Service". Натискаме бутона "Continue".
[attach=5]

6) При успешно зареждане ще видим екран подобен на долния. Имаме 2 (два) избора: "Preview/Преглед" или "Printable PDF/PDF за разпечатване". Първият избор зарежда HTML страничка с таблицата за сервизните дейности. Вторият избор ще свали при вас PDF документ на вашия компютър със същата информация.
Внимание: форматирането на някои полета в документа е счупено - има застъпвания и някои текстове са изобразени един върху друг. Оплаквания към ръководствата на Форд и "умниците", които са те са наели и съответно са си оставили ръцете.
[attach=6]

Като последен прикачен файл е сервизния график за Фиеста-та, която беше ползвана в примера.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/