Форум на FordBG.com

Всичко и Всички => Общи приказки => Моята невероятна история => Темата е започната от: Pyrhel в 21 Ноември 2011 02:41:09

Заглавие: Моята наказателна машина
Публикувано от: Pyrhel в 21 Ноември 2011 02:41:09
Хайде и ние да си имаме една тема, в която ще разказваме какви машинки сме наказвали по светофарите или по километричните прави :P

Ще започна първи. Действието се развива в София, ще има и имена на улици :)
Спирам на кръстовището на Драган Цанков и Г. М. Димитров (посока ТУ) в средната лента. В лявата лента спира една от новите Астри (J). Човекът в астрата се беше вживял като състезател и няколко пъти на празен ход удари прекъсвача, форсира си я на светофара... Викам си... Тоя ще го наакам. (blush) Светна зелено, Кочко си мразеше гумите и тоя път, оня също не се дава, на 3та неговата предна броня беше близо до задната броня на мондеото. Спирам на светофара за завой към Марко Семов (метрото), а онзи зад мен и ме гледа лошо. Тръгваме, аз доволен, че съм наакал още един рейсър, карам си спокойно и спирам на следващия светофар, Астрата до мен, а шофьорът и с един тъжен поглед... Светва зелено, тръгвам лекичко и на багажника на астрата виждам 1.6 турбо (180 коня, 230 нм)! Нютоните на Кочко си казаха думата, разстоянието беше късичко (evil)

Вие сте.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Artur_111196 в 21 Ноември 2011 09:18:45
Действието се развива преди около 3-4 месеца на бул. "Сливница" кръстовището с "Константин Величков" посока "Сточна гара" спрял съм си и чакам зелено, а до мен спира Е46 330d...   Нямам намерение да се състезавам и си ровичкам в музиката но усетих че ме наблюдават и се вдигнах да погледна, видях каква е колата и пак се наведох, защото не ми представляваше интерес ...  Светва зелено и тоя газзз,  и е 3 коли пред мен, и точно тогава си казах ей сега ще видиш колко гадно ще ти стане.....   Тръгвам контролирано защото ми е прецакан щпера и съм като отворен диф, включвам 2-ра пак плавно до около 70км. и после до ламарината стръгна леко с вратите но не и дадох много да ме поднася ивече почти го настигнах вкарвам 3-та пак газ и тръгна на другата страна /по поръчка за завоя на малкия пешаходен светофар/   и там го подминах така с вратите напред и отцепих напред.. Метнах едно око на километража точно на излизане от завоя беше около 165-170...  Следващия светофар ме хвана зелено и си продължих, чак на "Ботев"  светна червено и спрях готов да  го видя каква физиономия ще извади...  Идва след малко и застава пак до мен, казвам си добре усмихнах му се и поклатих глава а той такава физиономия намръщена извади....   Светва зелено потеглих бавно през линиите а той си остави задния мост и пак  е пред мен, давам газ вече доста по рано от предния път и резултата е ясен...     На следващия светофар /Лъвов мост/ пак застава до мен, но там растоянието е по късо и си казах ей сега ще тръгна "хубаво" да видиш ти...  Зелено, газ, и още от 1-ва го разтеглям с една кола 2-ра   120км. и пускам по инерция червено, спирам на средата, то спира от дясно, свалям прозореца и тоя само дим дето не му излизаше от ушите съска и крещи;  ВЪВ ВАРНА;ВЪВ ВАРНА....  ЕДИН ЧИП ШЕ И СЛОЖА И ШЕ ТЕ СКЪСАМ.....   Обясних му че само с чип няма да стане освен ако не сложи още един такъв двигател в багажника но тогава  ще му трябват два чипа, а той ме погледа малко даде десен мигач и тръгна на червено а аз му извиках че Варна не е на там, не знам дали ме е чул... (evil)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: escobar в 21 Ноември 2011 10:34:03
Цитат на: Artur_111196 в 21 Ноември 2011 09:18:45
Обясних му че само с чип няма да стане освен ако не сложи още един такъв двигател в багажника но тогава  ще му трябват два чипа, а той ме погледа малко даде десен мигач и тръгна на червено а аз му извиках че Варна не е на там, не знам дали ме е чул... (evil)
На тоя не му се е вярвало!
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Artur_111196 в 21 Ноември 2011 13:24:50
Хич даже...  Имах чувството че ще слезе и ще си изхвърли ключовете от колата!!!    ;D
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 21 Ноември 2011 13:50:22
излизам от Варна ,с колегата бяхме по работа из района .. преди магистралата има 60 и камери ,та си карам с 60 и темпомат .. с мене се изравнява и леко ме подминава едно Е30 ,гледам отзад  - 325 .. ( М20 ,12 клапана 170 коня на доста леко купе ) и вътре 2ма ухилени младежи  :)) викам си тия им се палува .. минавам от 4та на 3та аз и чакам да подминем камерите ... тройката се движи наравно с мене и чувам че е в обороти и тя ,поне 3000 .. подминаваме камерите и ГАЗ ,само че 400 нютона са двойно повече от 200 и му скоквам една кола отпред още на 3та ,4та и 5та до към 170 излязох още 1 кола напред но тройката се държа достойно без да изостане безнадеждно както се е случвало на мнозина  :)) накрая отне газта ,примигна ми с дългите и отби за Аксаково  :))
много жертви имам щото Черния изглежда сравнително голяма тежка и тромава кола( а е само 1350 кг) ,а и масово са 115 коня ,и предизвиква опити за състезание у мнозина  :))
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Иван Вълков в 21 Ноември 2011 14:37:09
Аз на ''чичката'' по принцип не го гоня, че душата му не е голяма, ама веднъж един с една Е290 TD, изгоря. Пътят е Нова Загора - Стара Загора, още на излизане от Нова Загора се залепи за моята броня и дразни..... идва един бус за задминаване, пускам мигача и изпреварвам а оня пак дава зор. След като задмимах се пробирам спокойно, но на 4-та, пича го гледам тръгва и мен да задмине, настъпах газта "мъжката", гледам и той дава гас, ама 1350кг срещу 2500 си казаха тежката дума въпреки 120-то коня. Та взех му кола и половина и загубих интерес, после го пуснах и така, доста хора са с обеждение че по-старите дизелови Фордове са пълни таралясници,кошове и т.н. но в конкретната ситуация не аз бях изненаданият ;) .
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 02 Декември 2011 16:28:35
днеска се изнасям с пикапа (Кънект 1.8 тдци) по околовръстното посока Варна ,пред мене се тътри един позанемарен Форд Ескорт комби .. викам си ,сега като стъпим на магистралата тоя ще го късам ,да може да огледа хубаво лайсната на номера ми .. стъпваме на магистралата и подавам аз мъжката на пикапа :)) ще го късам ... ама в някой друг живот  :)) до към 160 вървяхме наравно ,след което Ескортя бавно се отдалечи напред  (omg) викам си ще покарам малко със 160 ,той оня ще намали и ще го издухам да може да види все пак лайсните .. е покарах ,докато изчезна в далечината  :))
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: mitakinen в 02 Декември 2011 18:16:47
Преди месец наказах едно БМВ Х5, щото младежите вътре се правеха на интересни. След като дълго време се мъчиха да ме изпреварят ги оставих да ме минат и с респект гледаха  микробуса на Форд.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 07 Декември 2011 21:03:40
потеглям днес по спешност за Варна след като се върнах от Русе :)) и на входа на магистралата се изравнявам с някво Рено Вел Сатис и Ц220ЦДИ .. понеже подхода е една остра крива която познавам отлично ги отвях ( с мондеото съм тука и нещата ще загрубеят ) там в завоя ,като бенца си кара явно по навик в лявата лента та го издухах от дясно ,на което той почна нервно да свири ама го отсвирих аз  .. следва начало на магистралата ,където обаче 2 тира се изпреварват ,единия с 70 другия с 80  :)) .. 80 мене ми се пада обаче точно в началото на силата на мотора на 4та  :)) тировете се разминаха и яката газ последва ,бенца ми е на врата реното е плътно зад него .. 140-180-200-220-230 ,от 200 нагоре бенца изостана и реното го отвя  :)) междувременно обаче и двамата поизостанаха от мене ,след няколко км взеха да ми поизчезват от огледалата ,аз си кретам с 230 на около 3500 оборота ,колегата взе да помръдва нервно .. по едно време вика - с повече от 210 не съм се возил до сега  :)) намалих на 180 ,след няколко км реното ме настигна и шофьора ме гледаше нервно ,реших да намаля на 150 и бенца и той се появи  :))  това ще им е за урок !  8)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Bobi в 11 Декември 2011 16:32:16
Темата по-скоро е моята наказана машина, но няма значение... Тази сутрин излизам в 6:30 за работа и си карам спокойно.По принцип маршрутът ми е Симеоновско- Драган Цанков - Гурко , но незнайно защо днес реших да мина по Г.М.Димитров- Цариградско и паветата. Стигам светофара на ОМВ на Г.М. димитров ( до метростанцията) и чакам да светне зелено, докато в същото време си играя с някакви настройки по Сонито. Изведнъж чувам нещо да спира до мен и нервно ми форсира. Обръщам поглед и първо поглеждам доволната усмивка на някакъв пич около 20-22 години.После поглеждам колата и виждам формата на Шкода Фабия. Казвам си наум " Не ми се занимава сега", а и ми се спи брутално и го отсвирвам.Тръгвам спокойно и той продължава да кара успоредно до мен и форсира....започвам да усещам една топлина как се надига към главата ми...но се овладявам и си карам с 50-60 к/ч...Пичът определено беше в настроение,защото продължи да кара успоредно до мен до изхода на Цариградско шосе, където нещо ми щракна и си викам " Ай стига толкова". Излизам от кръговото на 3-та,гледам температурата вече е на 85 градуса,оглеждам се и виждам, че няма признак на живот наоколо и се заглеждам как оборотомера достига 1900-2000 оборота.Газ до ламарината и го оствирвам за норматив. Минават около 5-7 секунди и вече съм на 130 км/ч, но в огледалото виждам как ме настига.Натискам още... 150 км/ч и виждам в огледалото, че този ме настига с още по-голямо ускорение...Последно видях, че съм с 170км/ч , когато ме задмина  доста спокойно и започна да увеличава дистанцията прогресивно  ???. Нямаше повече път, защото вече се движехме по надолнището преди Орлов мост и наближавахме камерите и затова и двамата набихме спирачки и намалихме до 70-80. На светофара на Орлов мост нарочно спрях зад него, където с голямо огорчение под напдиса Fabia прочетох един друг надпис "RS" .... (omg)

ПС. Моля, въпросът колко е редно да се развиват такива скорости да не се разисква. И сам мога да си отговоря :)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: supertorr в 11 Декември 2011 17:24:08
Цитат на: Bobi в 11 Декември 2011 16:32:16
Темата по-скоро е моята наказана машина, но няма значение...  На светофара на Орлов мост нарочно спрях зад него, където с голямо огорчение под напдиса Fabia прочетох един друг надпис "RS" .... (omg)
Стана ми интересно и зачетох това: Fabia RS (http://noshtuvki.eu/public/%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F-%D1%84%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%8F-rs-%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8-rs-14-t/)
...Характеристиките и на двете версии на Фабия RS са впечатляващи: за първи път Шкода Ауто използва четирицилиндров бензинов двигател с двойно принудително пълнене, осигуряващ 132 kW мощност, въпреки своята големина от едва 1,4 литра...
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 11 Декември 2011 17:27:00
вероятно става дума за старата Фабия РС която е 1.9 тди пд със 130 коня
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Drake в 13 Декември 2011 22:06:47
Момчета, в контекста на тия скорости (160+) бих искал да ви напомня за една случка (по всяка вероятност гонка), завършила с две жертви: http://frognews.bg/news_37803/Gonka_mejdu_BMV_i_Audi_utrepa_dvama_peshehodtsi/
С какво вие се различавате от пишлеметата, убили двама невинни?
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 13 Декември 2011 22:18:44
аз лично - с много неща .. първо не съм пишлеме ,на 35г съм .. в града никога не вдигам над 80 и то на 4 лентово .. на двупосочен никога не вдигам над 120 и то по път който познавам и не може да ме изненада .. от там нагоре вдигам само на магистрала( ако не съм със семейството си ,тогава 130 е максималната ми скорост ) .. и то при условие ,че познавам отлично колите си и имам огромен опит зад волана .. отделно колите ми са нови и в отлично състояние а не някакви горублянски кошари като на тия двамата ..
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Drake в 13 Декември 2011 22:55:22
Цитат на: Alexiпърво не съм пишлеме ,на 35г съм
Пишлегарството е състояние на духа и не зависи от навъртените години.

Цитат на: Alexi... и то по път който познавам и не може да ме изненада
Един от древногръцките философи твърди, че не можеш да пресечеш два пъти една и съща река. Тогава не е имало асфалтови пътища, но аналогията, мисля, е очевидна.

Цитат на: Alexi.. и то при условие ,че познавам отлично колите си и имам огромен опит зад волана ..
Не мога да го докажа, но имам известни подозрения, че ония двамата са си мислели същото.

PS: Надявам се да не приемете горното като заяждане. По-скоро искам да ви призова да проявявате разум, докато шофирате по обикновените пътища. Наказания раздавайте извън тях - било на полигони, било на картинг писти.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Чебурашка в 13 Декември 2011 23:04:06
Drake,прав си за много неща  (thup) Имаш и чисто нова кола според профила но не се гониш с нея, предполагам,което е похвално защото като гледам как се карат нови служебни коли ми става лошо.Аз не се сдържам понякога и  се гоня с някой стар голф  (headbang)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Dundee в 16 Декември 2011 10:18:15
Цитат на: Drake в 13 Декември 2011 22:55:22
...
Колега имаш основания за безпокойство и нямам намерения да се оборвам.
За мен нормалният разумен човек се различава от пишлемето по това че разпознава кога стига продела на възможностите на колата и пътните условия, няма проблем със самочувствието ако отстъпи, не предприема краен риск, не оставя емоцията да вземе връх над разума.
При наличие на горното, човек може от време на време да си позволи да нарани егото на някое пишлеме.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 20 Януари 2012 19:14:45
такаа .. днес потеглям аз за Старо Оряхово но през Варна че селските пътища не ме влекат .. круизвам си на 130 и след малко гледам бързичко ме застига кой ? моя приятел с Реното Вел Сатис :))  ( той е шуменец и явно и той често пътува в тая посока ) подава ляв мигач ,аз връщам на 5та :)) нататък е ясно :))
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: imarh в 21 Януари 2012 11:27:18
Ейй.....гоуеми сте бре! Гоуеми мъжове сте.....Брао!

Сега сигурно и в съответните бмв, опел, рено и т.н. форуми се обясняват как са наказвали някакви киселяци с фордове.......и как те разбираш ли никога не правели така, щото били на по 30 и кусур и били много по-наясно със ситуацията от някакви типчета с фордови печки......винаги ние сме най......а другите са.....
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 21 Януари 2012 13:05:30
много ясно че и в другите форуми е така :)) желанието да се съревноваваш и изпъкваш е генетично заложено и в хора и в животни ,и движи прогреса напред
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: pantata в 25 Януари 2012 22:05:19
Преди около 2 часа по АМ Тракия с 80 км/ч издухвах всички като спрели :D
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: momo76 в 26 Януари 2012 09:22:15
Преди малко наказах един S63 AMG и няколко БМВ петици, при това бях с Фиестата.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: AlexanderBozhinov в 26 Януари 2012 09:58:29
Аз снощи се отказах да наказвам съквартиранта с неговото сузуки балено ... и тъй като съм добър човек( а той определено заслужаваше,защото 10 пъти му казах да не ходя да се пързаля на Витоша,ама тя глупостта ходи по хората) ,едвам едвам издрапах до Копитото,за да го дръпна , макар че вероятността и 2мата да спим в колите в 2 през ноща беше много голяма.За наше щастие всичко бе както трябва.Сутринта пък в 6.30 имах нещастието отново да чистя колата и да закарам жената до Мтел(Кукуш 1) , снегорините явно почиваха,защото чак Сточна гара си личеше ,че е чистено. Иначе леки ПТП-та днес колкото искаш.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: petermitkov в 26 Януари 2012 10:01:00
Моята наказана машина: В понеделник в 20:30 вечерта се движа към Сточна гара от Подуене - нямаше никакви коли.
На светофара преди радиала до мене спира старо Алди А3, тръваме заедно плавно без много да се засилваме аз съм на 2ра и продължавам да давам газ и той дава газ и така до 4 500 оборота а аудито се движи наравно с мене - в момента в който стигах 4500 обората върнах педала на газта и минах на 3та той просто ме задмина - личеше че тъкмо влизаше в добри обороти за неговия въртящ момент.
Мисля че беше 1.8Т

Аз там избягвам да се движа с над 60км защото много често има патрул с радар зад моста или малко по-нататък.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: hotblooded в 07 Февруари 2012 16:01:16
 По принцип избягвам да се състезавам, освен ако някои много ме издразни... Но за седмица в мен мондеото има вече има жертва и половина.... (защо втората остана на половина по долу)... В събота излизам от мола на Ситняково и по едно време едно 323 Ci почти ме засича за да мине от лявата в дясната лента (аз бях в средната)... Добре сине майчин, може да не съм от София, но не значи че някой места не ги познавам...  разменихме си по един светофар, на изкачването към цариградско го пуснах пред мен, просто защото исках да му смачкам самочувствието докрай... излизаме на цариградско, нямаше кой знае колко коли, аз "изцедих" на 2ра до 3500 оборота, като директно се насочих към най-лявата лента, докато бавареца беше в средната, сети се за лявата като се изравнявах с него....  тръгна след мене но беше късно... на 4ти км аз отбих към Мусагеница той си продължи по цариградско.
  В неделя прибирайки се към Бургас, след петолъчката настигнах един джип Инфинити. Човека си караше със 120, аз се лепнах зад него. Но явно не му хареса да го ползва за "заек" и тръгна да дава газ... стигна до 160, аз след него.... След това не гледах таблото... Валеше дъжд - до степен чистачките на последна степен едва да смагат.... Гонката продължи до разклона за Искра... там за малко да стане мазало, настигаме маршрутка, идва ТИР насреща, Джипа мина за мен нямаше място, отнемам газта да мине ТИР-а, ляв мигач, изравнявам се с маршруткаджията (стрелката подминава 120) и говедото тръгва да изпреварва колата пред него - вече бяхме в изкачването към надлеза към ЖП линията - от свете страни пътя е в изкоп.... клаксон, спирачки - добре че гумите държат.. "навигаторката" се уплаши и оставих и инфинитито да живее... и ние да си останем живи и здрави със здрави ламарини.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 01 Юни 2012 17:27:14
днес се качвам на магистралата ,пред мен една дърта изтормозена БМВ Е36ца .. подавам яко на 3та ,4та ... и оня изчезна в далечината напред :))
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Bobi в 01 Юни 2012 17:33:20
На задна ли го мина, уе  :))?
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: supertorr в 26 Юни 2012 10:40:09
"  Не трябват само мускули, трябва и акъл " се казваше в една реклама.
Срещам се с Audi  *A6 Avant (4F,C6)* с накои детайли от RS пакет. Много газ, много пушилка...
Спираме на светофар един до друг, а онзи готов за гонки " келеш"- светва зелено онзи газ и пушилка и ме дръпва яко, но аз не съм състезател и знам че следват още 3 светофара през 300-400 метра пословични с червената си вълна. Първи светофар и спирам много след него, на втория по същия начин, а онзи продължава да дърпа от светофар до светофар (rofl) смешна история.
Той спира на третия светофар, аз отзад лекинко на втора и гледам таймера- жълто, трета, а онзи тепърва тръгва. 400 метра и онзи се напъва, но без резултат.За жалост трябваше да завивам, а ми се щеше да видя бясното му изражение
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: ffmk1l в 28 Юни 2012 22:29:57
Преди малко на един от централните булеварди в града си карам спокойно с 40-50 км/ч, докато поглеждам в огледалото и виждам някакъв се сили да ме изпреварва отдясно. Какво да направя, мразя да правят така, на 4-та газ до ламарината, кола до кола сме в продължение на 200 метра, накрая нямаше как-на оня му се наложи да намали, спирам на следващия светофар и отварям прозореца- викам му-"Май нещо не стигнаха конете, а!?", оня някакъв се пени, ама здраво, аз завих надясно, гледам _Ес-Макс, със СА регистрация.
Всеки път си казвам, че не бива да правя така...
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Revell в 01 Август 2012 14:40:52
Аз пък имам случка, която ми напълни душата.
Пътувам от Девня за Варна и се включвам на магистралата в основата на Повеляновския баир (за незапознатите баира си е тежък и малолитражките обикновенно излизат горе с не повече от 100км/ч). Та влизам в магистралата и ме изпреварва Ескорт '88 набор, който веднага ми направи впечатление с нестандартния цвят - небесно син  ^-^ викам ще го догоня да го огледам. Давам гас и с около 120-130 го настигам. той кара с около 100. Както му се любувам и тамън гледам че пише отзад 1.4 CL и си мисля че добре е направена колата ама 1.4 карбуратор не му ходи и взех да усещам че изоставам. Гледам километража 130 и не мърда надолу. Тръгвам да го гоня и до края на баира 150. Много готино ми стана че има хора които поддържат така стари коли. Даже си мисля че мотора може да е бил на XR3. После се сетих че задната гума е правена и не е хубаво да бързам. Та върнах и налих а Ескортчето замина по баира надолу. Дали бях наказан не знам ама беше голям кеф тази кола да ускорява нагоре  (fri)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Pyrhel в 06 Август 2012 01:40:04
Марто, я кажи сега Сиерата как не върви? (fart)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: BIGFORDFAN в 06 Август 2012 01:47:41
 Върви кошницата, аз мислех че след 120 ще се разпадне... иначе до втора сме близо, но след това си се отдалечава доста (все пак е със спортна газова- кранчето на макс).  (race)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Bobi в 06 Август 2012 02:50:12
Ахаха, това за спортната газова ме разби :D
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Backstage в 06 Август 2012 14:24:57
Цитат на: Pyrhel в 06 Август 2012 01:40:04
Марто, я кажи сега Сиерата как не върви? (fart)
:D Снощи май сте се заиграли след като си тръгнах  :D
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Pyrhel в 06 Август 2012 14:29:28
Ние се заигрхме почти до 2 през нощта (rofl) Люлин рейсинг тийм (rofl) Иначе другия път погледни чертите, които са почти до стълбите, Марто се прекръсти по едно време (rofl)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: BIGFORDFAN в 06 Август 2012 19:34:45
 Ми прекръстих се, щото после аз трябва да те дърпам от стълбите с ''дедо''...  (dwo)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Backstage в 07 Август 2012 00:38:54
леле леле леле луди сте вие ей.... :D
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: BIGFORDFAN в 07 Август 2012 10:23:00
 Що се учудваш, сменили сме вече по няколко Форда  :)) .
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 07 Ноември 2012 20:18:21
вчера потеглям за Варна .. включвайки се от околовръстното пред мене цъфна един Ягуар ХФ леко позатискайки ме ,вътре 2ма младежи .. гледам го отзад с 1 ауспух ,значи не е кой знае какво викам си .. на подхода на магистралата понеже знам отлично дъгата до издухах с 90 оня беше понамалил .. влизаме в магистралата ,аз предвидливо съм на 4та с 2500 оборота :)) оня подава ляв мигач и натиска .. като му видях мигача подадох и аз сичката газ ... 4,5,6 .. оня седи зад мене не може да ме дръпне .. 170-180-190 ...дизелчето се върти кротко с 3100 оборота :)) Ягуаря взе да изостава :)) кротнах си на 200 за 10тина км и стигнах ОМВ-тата ,трябваше да заредя и намалих ,пичовете ме подминаха със злобни победоносни усмивки :)) вероятно върви повече машината им ама куража май дойде малко .. с 18ките направо лепне за пътя мондеото голям кеф е да кара по бързичко човек ама разходчето доста отива нагоре :)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Pyrhel в 12 Април 2013 22:43:48
Ей-сега се прибирам от работа и се закачаме с една Астра OPC, караме по Ал. Малинов в София, тръгваме от светофара на Хит към околовръстното, там по завоите газчица и излизаме на широкото... Да вмъкна преди това - днес видях, че там слагат един ДООООООСТА огромен легнал полицай на въпросното широко - участък дълъг около 300-400 метра, 4 ленти :) Представяте си с каква скорост се минава от там обикновено, и разбира се нашенци първата седмица маркировка не слагат, за да се потрошат малко коли :) Та, газ към въпросният легнал полицай и опелчето газ напред, разбира се дърпа и малко преди легналия полицай натискам спирачка, за да не отхвърча, тогава бях с около 140-150, Опела може би към 180... Човека като видя легналия (разбирай 10 метра преди него - черен асфалт, черен легнал полицай, 10:30 вечерта) да е намалил най-много до 150 и с тая скоророст скочи, а той както казах не е малък - мондеото с 4те гуми се качва на него и малко след това почва да слиза... Та - за първи път на живо виждам цивилна кола да прелита толкова много във въздуха, а приземяването после беше - нямам думи, чудно ми е как броните му не паднаха...

Таа, внимавайте в София, че навсякъде излизат нови и немаркирани легнали полицаи, тази вечер видях още 3 нови, освен този въпросния (пред МВР академията).
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Backstage в 13 Април 2013 10:14:50
Мамицата им и аз оня ден се нахаках на един без маркировка...на Тодорини кукли... Еййй направо ми идваше да ходя да търся пневматичен чук и да го почвам... >:(
П.П. Аааа да! Няма и знак!
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: hitrata_lisi4ka в 13 Април 2013 10:19:08
Къде на "Тодорини  Кукли"?
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Backstage в 13 Април 2013 10:44:07
Ако идваш от пожарната,близо до фантастико,малко преди него
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: supertorr в 13 Април 2013 13:26:53
При клубната къща на Левски /офиса/
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: pantata в 13 Април 2013 13:54:09
Има и 2 на А.Ляпчев от поне седмица и все оща са без маркировка, но пък има знаци...
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: x1l0n в 16 Април 2013 22:30:36
Нали казват че една картинка е равна на г/долу 1000думи :D
(http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/58167_4446477651754_1433491927_n.jpg)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Pyrhel в 09 Май 2013 22:35:24
Днеска едно такси се опита да се състезава? ??? (nut) (rofl)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: hotblooded в 09 Май 2013 22:40:31
Цитат на: Pyrhel в 09 Май 2013 22:35:24
Днеска едно такси се опита да се състезава? ??? (nut) (rofl)
Утре ще смени метан-станцията :)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Pyrhel в 16 Май 2013 14:10:56
Ей-сега с Боби блеем на един светофар и зад мене една Хонда Акорд купе 6та генерация свири, че не тръгнах. И реши да ме насере, нещо тръгна да настъпва и аз скочих на газчицата, оставих го на някакви коли назад... На следващия светофар пак така и на следващия ни засече червеното и спряхме да говорим. Каза, че била 120 коня неговата :)) После като продължи напред - 2та ауспуха и надписчето 3.0i V6 ^-^ За незапознатите 3.0i е 200 коня :)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: moni74 в 16 Май 2013 16:03:20
Онзи ден с едно черно Мондео Мк4 се гонихме от Созопол до Отманли. В началото пича дръпна и поддържаше 200км/ч. И аз зад него, ама няма резерв да го отнеса :) След първата камера на Атия успях да му дръпна и минах пред него в лявата лента. Пак на макс, колкото да вземам завоите. На Отманли явно му писна и върна газта. До Бургас повече не го видях. Не пишеше нищо отзад, беше с един ауспух и не изпушваше при смяна на предавките. Предполагам бензин или дизел с DPF, не знам.
Но ми идваше нанагорно да се гоня с него. Май ще се прави есента нещо по колата :)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: amplified в 17 Май 2013 00:10:22
Без надпис е бензин, с един ауспух е до 2.0i ;)
2.3 не знам с колко е, но там е смърт.
2.5T е фабрично дуал exhaust

Ta... щом няма надписи си се гонил с 2.0 бензин
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: moni74 в 17 Май 2013 08:00:13
Не знам, но на старта ускоряваше доста добре :)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: moni74 в 26 Май 2013 07:48:49
Който е от Бургас знае разстоянията:
- стадион Лазур гр.Бургас - 7.20ч днес
- стадиона в гр.Созопол - 7.38ч днес
Километрите ще ги видя на връщане точно колко са, но за 18 мин!!! На 10-тата минута бях на Атия, гонейки се с една А3 1.8 бензин. Естествено, той се отказа накрая :)

Извинявам се, ако някой си помисли че се хваля с гонката. Просто се успах и адски много бързах, затова си позволих това каране.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Pyrhel в 08 Юни 2013 03:58:18
Днеска някакъв Пасат подиша изгорялата ми нафта :D
Толкова съм щастлив, от колко време никой не се е закачал с чичемобила, дано днешния развали скуката по пътя! :))
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 15 Юни 2013 15:28:59
Днес една румънска астричка се опита да ми направи ластик на девненския баир :)) късно забелязах и успя да се изравни с мене ,вътре някакъв ухилен младеж с гаджето си :)) не знам как се развиха нещата между тях че ми изчезнаха от огледалата после :)) в тая връзка с 40 литра минах 600 км тия дни ,височък разхода нещо ама или 140 на темпомат с климатик или селско делиорманско каране .. явно така ще е ..
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: moni74 в 15 Юни 2013 18:42:53
Една мила какичка със Ситроен С2 VTR реши, че може да се гъбарка с мен. Е, успя да издържи до 160км/ч :) След това остана зад мен и така караше от Пловдив до края на магистралата :)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: randity в 15 Август 2013 23:34:48
Малко да ъп-на темата.

Нов съм във форума и се зачетох, та реших да споделя и аз. Гледам, доста ви се закачат на колегите с Мондео-тата, на мен пък доста рядко ми се случват такива случки, но има.

Първия път. Седя на заведение с приятели. Тръгваме да си ходим, скачам аз във Мондю и тръгва, при което на сверофара се изравнявам с едното момче. Гледам, няк'ва очукана Астра и се хиля. Тръгваме, при което аз го гледам, че се напъва, пък аз си тръгнах от нормалните 900 оборота. Газ до 100км/ч. при което той ми направи 1 автовоз разлика. Питам го после колко 1.6 е тая кошара и к'во е правено по него, пък то се оказа насаден 2.0 GSI  ;D ;D

Втори път. Прибирам се от Бояна през околовръстното. На един от светофарите група младежи в Ескорт ме гледат кисело. Тръгвам отново нормално, гледам ги в огледалото се пънат, викам ок, до 120 и вече бяга точка в огледалото, а аз започнах да намалявам. Към средата на околовръстното съм заспал зад някакъв тир и ги гледам пичовете ме настигат и с 300 мъки започват да изпреварват мен и тира. Погледнах ги, всички гледаха кисело, а аз им се смеех.

Та, това е за сега, не ми се лепят много-много, ма и аз не се напъва, щото знам, че и не мога много  :'(
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: moni74 в 16 Август 2013 12:10:46
Ауди А8L с мотор W12 по пътя Созопол - Бургас. Една руса кака си мислеше, че колата и сама ще върви. Да, ама не - след 160км/ч взе да трудно да държи пътя в права линия и започна да криволичи между мантинелата и дясната лента, при което най-нагло я притиснах и принудих да мине в дясно. Така лошо ме изгледа, но на мен не ми пукаше :)
С новите гуми и джанти разхода ми вече не пада под 7-7.5 на 100, ама ...
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: whaaazp в 16 Август 2013 14:20:27
А8L сигурно е било ;)
А преди колко беше разхода?
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: moni74 в 16 Август 2013 17:17:44
Грешката е техническа :) А8L беше... Преди разхода беше все под 7, много рядко го минавах освен с гадната нафта от ЕКО. Но сега стига и 8, а това си е доста. Все пак когато я купих първия преход София - Бургас беше 5.2 по БК!
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: hotblooded в 16 Август 2013 17:39:15
 Няма да се плашиш, аз от както сложих 17ките разход под 5,7 и то на темпомат (вярно с климатик) не съм виждал....  преди съм правил и под 5 и то без темпомата. Но си мисля и друго - със 16ките имаше 2-3% грешка на скоростомера (при стрелка на 100 GPS-а отчиташе 97-98,а сега при стрелка на 100 - GPSа показва 101-2) така че не е толкова страшн колкото изглежда.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: opex в 17 Август 2013 15:38:17
Цитат на: Bobi в 11 Декември 2011 16:32:16
....На светофара на Орлов мост нарочно спрях зад него, където с голямо огорчение под напдиса Fabia прочетох един друг надпис "RS" .... (omg)
Карал съм такава Фабия. Те не са много, а и човека чиято собственост беше е от София и я продаде тук, нищо чудно да е била същата сив металик..
Бяхме в Бургас на една разпивка, след това понеже бях единствения трезвен я карах (80кг) с още 4 човека в колата, трима над 110-120кг и още един колкото мен. Как вървеше това и в момента 6 години по-късно просто още не мога да го осъзная.. "прост" 1.9 турбо...дизел....165кс...... Единия от мъжагите на кратко се имаше с всичката полиция в Бургас.. скоростите по нощните булеварди ще останат премълчани... Потресен съм от тая кола просто. Не знам колко хора могат да проумеят колко върви. В общи линии няма какво дори да си мислиш, че си бил наказан - повече от достойно си се представил пред тоя опонент!
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: К.Методиев в 17 Август 2013 16:19:13
Какво говорите тук гледам за 1,9 tdi става въпрос на vag групата, преди 3-4 дни с А3 1,9тди 110 коня мотора имахме една зайгравка в тунела преди люлин 10 някакъв пич с прелюд ни настигна и даде знак да си направим един ластик, естествено дръпна в първия момент и ни хвана светофара, та на светофара се заговорихме какъв му бил прелюда каза, че е 2,3 160 коня, пита и за аудито казахме му, че е 110 коня светна зелено и хондата тръгна малко по добре, а и аз много не съм и свикнал на тази кола, но това му беше и на прелюда единия калник дето излезна напред след което вече бяхме 5 коли пред него и зад нас беше доста черно, това се случва в 2 през ноща разбира се, на следващия светофар пича беше нещо сърдит, че бързата му хонда не е толкова бърза и не искаше да си говориме повече, а пропуснахме да му споменем за аванса на помпата и чипа на аудито обаче.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 17 Август 2013 17:58:58
орех Фабия РС е 130 коня не е 165 ,ускорява до 100 за 9.6 което е доста скромно постижение .. ела на събора да се повозиш на вървящи дизели :)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: moni74 в 17 Август 2013 18:55:15
Може да е с чип.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: opex в 17 Август 2013 20:03:33
Знам, че толкова коня беше, а може иначе да си прав не знам стандартно ли излизат така или се чипосват допълнително, не съм се интересувал, понеже 131кс си е стандартно изпълнение на VAG за този двигател и се слага в А6-ци, А3-ки и А4-ки Аудита Голфсвагени и тн. (beer)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: К.Методиев в 17 Август 2013 21:07:43
Да слага се но това е помпа дюза мотора, има го и 105 коня при А4 има го и 150 при леон купра.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: ihovahi в 18 Август 2013 20:52:49
Монка, май и Анатолий беше писал, че му се е вдигнал разхода с тези джанти. Иначе аз съм със седемнайски за 300 км 5.3 по борд.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 24 Септември 2013 19:06:56
днес на връщане от Добрич стигам магистралата ( точно там е варненското МР ) и от МР излиза един новичък Рейндж и се залепя за мене на 50 см .. минаваме така детелината аз предвидливо съм на 4та с 80 :)) оня подава мигач ,аз подавам газ :)) до 220 не можа да ме мине ( но и не изостана сериозно де около 2 коли някъде ) ,покарахме така 3-4 км ( аз бях с 100 кила инструмент ,колегата и пълен резервоар ,повече не можах да вдигна :)) ) след което застигнахме колона и намалихме ,след известно време оня бавно ме изпревари като гледаше намръщено старичкия ми форд ,аз се кротнах на 120 на темпомат и си усилих музиката :)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: moni74 в 24 Септември 2013 19:42:36
200км/ч ли е максималната скорост на 130кс Мондео? Защото един Роувър ми се опъна и с толкова не успях да го изпреваря. Прецаках го на един голям десен завой със 150км/ч от външната страна /пича беше с русенска регистрация и явно не знаеше добре пътя/.
Но и Роувъра много странен - като купе приличаше на 75, но отзад пишеше само ZT и беше с двоен ауспух.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: pantata в 24 Септември 2013 19:47:45
ZT всъщност е MG
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: ffmk1l в 24 Септември 2013 19:50:15
Цитат на: Alexi в 24 Септември 2013 19:06:56
днес на връщане от Добрич стигам магистралата ( точно там е варненското МР ) и от МР излиза един новичък Рейндж и се залепя за мене на 50 см .. минаваме така детелината аз предвидливо съм на 4та с 80 :)) оня подава мигач ,аз подавам газ :)) до 220 не можа да ме мине ( но и не изостана сериозно де около 2 коли някъде ) ,покарахме така 3-4 км ( аз бях с 100 кила инструмент ,колегата и пълен резервоар ,повече не можах да вдигна :)) ) след което застигнахме колона и намалихме ,след известно време оня бавно ме изпревари като гледаше намръщено старичкия ми форд ,аз се кротнах на 120 на темпомат и си усилих музиката :)
Алекси, редовно пишеш в темата, само така.  :)) Аз преди време на магистрала Тракия се прибирам от Пловдив и след Чирпан ме задминава някаква Кия или нещо подобно, нова ръбата джипка с 3 врати. Минавам го аз със 150км, оня натиска и пак ме изпреварва. Викам, сега ще му разкажа играта на тоя с аеродинамика на Икарус, 180-190, издухах го и залепих на 200, той почти не може повече хайвана. Онзи профучава покрай мен в лявата лента, по-бавничко вече, аз натискам, 210-215, понастигам го, ама не ми стига сулука да го изпреваря... :))И така за 10 минути от Чирпан до Зарата. Какъв е извода-не подценявайте новите ръбати джипки. Може да ви изненадат. :))
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Marlboro в 24 Септември 2013 19:52:58
Това с новия или стария съединител е  :))
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: moni74 в 24 Септември 2013 19:54:41
Определено беше бензиново, и то доста по-мощно от мен. На равен старт не успях да го изпреваря, карах все зад него. Над 160км/ч оня взе да пропушва порядъчно синьо-сива димилка, но все пак беше пред мен. На завоя обаче му видях сметката и той спря да гони след това. Все едно беше някаква спортна разработка :)
Добре че от време на време има такива хора, та малко да се разсея по пътя. Па за късмет и да съм сам в колата...
Ако настъпя до дупка газта, колко време мога да поддържам 200км/ч без да прецакам мотора? Или само да следя температурата да не прегрее...
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: moni74 в 24 Септември 2013 20:00:41
Цитат на: pantata в 24 Септември 2013 19:47:45
ZT всъщност е MG

Сега поразгледах Уики-то. Дори има такава версия с мотор 4.6L Ford Modular V8 260кс!
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Marlboro в 24 Септември 2013 20:02:54
MG ZT е спортен модел на базата на Rover 75.
Имат 1.8 120 коня, 1.8Т 160 коня, 2.5 V6 пак 160 коня, 177 коня и 190 коня. Имат и V8 260 коня.  :D Избери си, какво е било...  :D
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 24 Септември 2013 20:03:35
 е 200 са ти 3200 оборота ,как ще прецакаш мотора :))
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: ffmk1l в 24 Септември 2013 20:05:29
Цитат на: Marlboro в 24 Септември 2013 19:52:58
Това с новия или стария съединител е  :))
Със стария. Новия го пазя, едно такова лекичко карам сега (rofl), че не ми се олеква пак с над 500лв. Тия пари бяха за нещо съвсем друго. ^-^
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Dmitarcho в 24 Септември 2013 20:31:52
Цитат на: Alexi в 24 Септември 2013 20:03:35
е 200 са ти 3200 оборота ,как ще прецакаш мотора :))

Найстина, някой знае ли на колко е ограничено Мондито, 130 коня. И аз като пробвах колко ще вдигне, не можа повече от 200 .... Но вярно, че е на малко обороти, не вярвам да му стане нещо на маторя ;) Ако е с прясно масълце :P
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 24 Септември 2013 20:44:03
не е ограничено ,просто върт.момент стига за толкова ..
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: moni74 в 24 Септември 2013 21:15:58
А ако поддържам тези 200км/ч 5-10минути? Няма ли да загрее антифриза над нормалната темп? Вярно оборотите са ниски, ама ...
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 24 Септември 2013 21:17:17
мне тя колата си е предвидена .. но доста гори с 200
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Pyrhel в 24 Септември 2013 22:42:09
Редовно на темпомат карам с 220-240, до сега не се е разпаднала. :D
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: whaaazp в 24 Септември 2013 23:06:27
Само кората под двигателя май не беше предвидена да държи :P
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: hotblooded в 24 Септември 2013 23:48:00
Цитат на: moni74 в 24 Септември 2013 21:15:58
А ако поддържам тези 200км/ч 5-10минути? Няма ли да загрее антифриза над нормалната темп? Вярно оборотите са ниски, ама ...
Нищо и няма, малко е шумно с 200, и ако имаш някое липсващо копче по кори и подкалници - започват да липсват и още.
Гори... колко да гори...  повече от 8-9/100 не гори
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: moni74 в 25 Септември 2013 00:00:27
След гонка 25км от края на Бургас до разклона за Созопол имам чувството, че съм изгорял нафта като за 100км пробег  (rofl)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: hotblooded в 25 Септември 2013 00:03:22
Е то като намаляваш и ускоряваш - там вече си засмуква. Ако заковеш на 180 или 200 не гори чак толкова много :)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 25 Септември 2013 07:21:53
според мен повече от 9 ,но това са подробности :)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: hotblooded в 25 Септември 2013 07:55:24
Цитат на: Alexi в 25 Септември 2013 07:21:53
според мен повече от 9 ,но това са подробности :)
Със 16ките не ми се стори повече, със 17ките не съм я засичал (омръзна ми да гледам колко гори) - така или иначе колкото и сипя - толкова гори :)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Иван Вълков в 11 Декември 2013 21:20:55
Цитат на: Pyrhel в 24 Септември 2013 22:42:09
Редовно на темпомат карам с 220-240, до сега не се е разпаднала. :D
.........после фордовете хич не вървяли.........

И да не съм офф последно напънах чичката провокиран от една А4 ТДИ от възела на с.Ягода посока Ст. Загора. Ми прехваленото им ТДИ неможа никъде да ми избяга..... пича яко и даваше гас ама нещо повече от 160 неможа да изтиска по нагорнището....не че аз можех повече но се очудих че форда върви на равно с VAG- а.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: К.Методиев в 11 Декември 2013 21:45:00
100% си уцелил някое отдавна починало тди.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 11 Декември 2013 21:51:45
:)) щях да му го пиша ама се въздържах
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Иван Вълков в 11 Декември 2013 21:55:20
Ми бащата кара VW Пасат 3 със мотора 90 коня и да ти кажа аз много разлика неправя като го карам.......иначе 110 коня мотора е друга бира. Както и да е лъскав луноход беше поне на външен вид


п.п то моят трошляк не е първа младост и той
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 11 Декември 2013 21:57:24
да не съм тотален офтопик ,тръгвам извънградско и на околомръсното се лепва един Туран за мене .. кара ми на 1м отзад леко показан това винаги е било грешен ход .. стъпахме извънградско следва лек баир нагоре .. аз съм с жената и лапето и го карам по лабаво ама тоя пич подразни 5км ми кара на 1 м зад мене тръгва да ме изпреварва - 4та със 90 - изравни се с мене ( вървеше повече от очакванията ми турана не можах да го отвея като малка гара ) 5та ,160 ,180 .. изостана леко .. и таман се хиля победоносно жената вика - тая баничарка без малко да ни скъса .. и ме закла .. :))
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: randity в 02 Април 2014 16:32:19
Вчера е така, тръгвам от един светофар на кооперативния пазар в Люлин посока "Мебелна къща". Гледам зад мен нек'ви ксенони, ама на метър от мен. Пък аз си карам нормално, ама накрая не издържах, 3-та -> 2-ра, газ, ония и той се напиня, ама остана в точка, на следващия светофар завивам, гледам и тоя пуснал мигач, ама се засилил, викам си край, тоя ме отнесе. Със свирещи гуми успя някак да вземе завоя и пак се мъчи нещо. Поредното наказване и вече ни се разделиха пътищата.

Не е много интересно, ма за ъп на темата става  ;D
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: TourneoRS в 18 Юни 2014 16:42:11
Миналата неделя пътувах до Шумен . Карам си по пътя , кефя се на пейзажа  , подържам 120-140 на хубавите места  , общо взето кеф че харча гориво  :D . На излизане от едно село достигам някакъв "копил" -пежо  504  или 505 на баба ми набор , с някакъв надпис който не си направих труда да прочета . На едно спускане , газ колкото върви и го изпреварвам и.. си продължавам , гледам стрелката на километража се пъне да минава 160. Минават 5-6 секунди ... и тоя Дедо профучава пред мене  :D ся вече прочетох надписа турбо мурбо нещо си пишеше . До 180 и бях до там , оня мина и замина , нищо че пушеше черно отзаде . Това ми е третия път , в който ме цепят такива гробници  (shy)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: randity в 04 Октомври 2014 22:08:20
Егати, тази тема много замряла бре..

Айде да се разпиша за онзи ден и днес.

Започваме от онзи ден. Караме си колона приятели, единия от които с Тойота Ярис Спорд (106к.с.) много вървяла, с БМВ 330д му седял на предната врата, Ауди 2.5 ТДИ го правил прах. Та на един светофар, редиме се един до друг, при което аз казвам на приятелката ми:
-Няма смисъл, с тази въшка 106 коня и 600 кила..
Е да, ама пусти му интерес, тръгваме, 1-ва, 2-ра, 3-та, цедя аз Фокусника, а ония изостава, а аз ей тъй  ???
Спираме на следващия светофар, той ме гледа и се смее и аз се хиля учуден. Втори старт, пак точка и аз вече  ??? ???

Спираме на МС Донълдс и двамата не вярвахме. Почнаха се оправданията, "аз не съм изключил блокажите", казвам "И аз не съм, винаги ги забравям".
Трябваше и втори старт да има, ама пича днес я продаде, явно разочарован  :D

Втората гонка от тази вечер. Прибирам се от 202-ра и след моста при Обеля и магазин ХИТ се лепва за мен БМВ е91, предполагам 320д. Решавам да го пробвам. До първия светофар не успя да ме настигне. Редим се на следващия, пича с някаква мацка, газ, ама нъцки, пак бинокли му раздадох. Още един старт до 3-та, видя че няма смисъл и намали.

Та не знаех, че туй толкоз вървяло  8)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: martin1977 в 05 Октомври 2014 01:03:25
Аз па днеска с шестака резнах един баварец май беше 530 .... на магистралата ми се зъбеше нещо, ама му дадох да се разбере. Не го знам с кви нютони е, ама ми виде цвета на стоповете. Стрелката залепих макс долу ... сигурно към 250 беше и още можеше, а оня се дзвереше като добиче зад мен ....
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Pyrhel в 05 Октомври 2014 01:28:37
Петстинитрийската да не е бил на темпомат? :))
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: К.Методиев в 05 Октомври 2014 19:58:03
Ало ало, ма ти как го резна като дюзите ти ми бяха в багажника.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: martin1977 в 05 Октомври 2014 21:23:02
Цитат на: К.Методиев в 05 Октомври 2014 19:58:03
Ало ало, ма ти как го резна като дюзите ти ми бяха в багажника.

Е верно бе ... смятай щом като без дюзи съм го резнал, кво ли ще се случи като сложим дюзите ....  (rofl)

Ама може и да съм се объркал- сигурно съм бил с двулитровия Зетек  (rofl) .... то като сънувам, много знам с коя кола съм бил... важното е че съм го резнал ....   (rofl)  (rofl)  (rofl)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: К.Методиев в 05 Октомври 2014 21:30:13
Ахаха това е важно
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Pyrhel в 21 Октомври 2014 01:04:19
Тая вечер си карам с 200 на темпомат, а зад мене на дистанция кара нещо. Намалих до към 140, защото имаше коли в лентата отпред и една Зафира Б OPC Line (LINE!) ме подмина. Заварих газта и застанахме един зад друг до към 210 и той се отби нанякъде. Еб*ати резила за мене, тия OPC Line с кви мотори са?
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Marlboro в 21 Октомври 2014 01:28:28
2.0 Turbo бензин имат, с 200 и 240 к.с., може и някое чипосано дизелче 1.9 да е, сток са 150 коня. Имам един познат, Кирчо, той кара Астра дизел и е с OPC пакет.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: martin1977 в 21 Октомври 2014 01:33:42
Цитат на: Pyrhel в 21 Октомври 2014 01:04:19
Тая вечер си карам с 200 на темпомат, а зад мене на дистанция кара нещо. Намалих до към 140, защото имаше коли в лентата отпред и една Зафира Б OPC Line (LINE!) ме подмина. Заварих газта и застанахме един зад друг до към 210 и той се отби нанякъде. Еб*ати резила за мене, тия OPC Line с кви мотори са?

OPC е зверски здрав и много добър мотор на Опел. При Зафира се монтира в 2 версии, и двете са 2-литрови 4-цилиндрови (разбира се бензинови) с турбини и само с предно предаване. Зафира А (2000-2006) е 192 коня, а Зафира Б (2006-2010) е 240 коня. Имат и страшен въртящ момент. Но все пак са миниван (аз ги наричам микробус - маршрутка) и на практика не са толкова "страховити" нито в максимална, нито в ускорение. На стокова Зафира Б (по-мощната) макс. скоростта е 230 (ако не е "барната") и едно средно-статистическо Мондео не би изостанало чак толкова много.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: tropper в 21 Октомври 2014 08:54:28
Цитат на: martin1977 в 21 Октомври 2014 01:33:42
OPC е зверски здрав и много добър мотор на Опел. ...
(facepalm)
OPC не е модел двигател, а е серия спортно насочени модели. Както при нашите е ST или RS.
Съкращението значи Opel Performance Center.
Модификациите OPC носят обикновено най-силните агрегати и малко външен тунинг... спортни седалки... ала-бала...
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: hotblooded в 21 Октомври 2014 09:37:22
 Има и само оптичен OPC пакет. Както и TURBO - ниво на обзавеждане. Иначе срещу Vесtra и Insignia ОPC Мондео Мк3 и Мк4 ST нямат сериозни шансове
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: martin1977 в 21 Октомври 2014 11:52:20
Едно време бях залитнал да взимам Астра ОПС ... невероятна машина ..... но все пак е Опел  :'(
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: mike28 в 21 Октомври 2014 12:01:34
 Карах вектра 6 г, да не съм умрял, като е опел? ::) Сякаш форд е някаква премиум марка, спрямо хлопела.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Pyrhel в 21 Октомври 2014 12:34:46
Леле, леле, какво се случва в тая тема (rofl)
Не питах за OPC, а за OPC Line какви мотори имат, защото всички, които съм виждал са 1.9 CDTi. Иначе, за кратък период имах Астра OPC преди 5 години, знам колко върви, беше 280 к.с. :)

Със стоковия 240к.с. нито един "средно статистически" Форд не би успял да го държи :)

Цитат на: Marlboro в 21 Октомври 2014 01:28:28
2.0 Turbo бензин имат, с 200 и 240 к.с., може и някое чипосано дизелче 1.9 да е, сток са 150 коня. Имам един познат, Кирчо, той кара Астра дизел и е с OPC пакет.

Това ми трябваше (thup) Залагам на 200 к.с. мотора, с 240к.с. (астра обаче) съм се пускал и ме наказва. Покрай един познат с 1.9 Астра H с изнесен кулер и ремап едно време се зарибих по OPC-тата, но се съмнявам да е била такава, не трябва да държи Форду.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 21 Октомври 2014 14:03:20
е то 210 и 120 коньовия дизелак на опел ще вдигне ..
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: martin1977 в 21 Октомври 2014 22:46:00
Цитат на: Alexi в 21 Октомври 2014 14:03:20
е то 210 и 120 коньовия дизелак на опел ще вдигне ..

Марка   Opel
Модел   Zafira
Модификация (Двигател)   2.2 DTI (125 Hp)
Мощност   125 к.с.
Максимална скорост   187 км/ч
Ускорение от място до 100 км/ч   11.5 с.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: hotblooded в 21 Октомври 2014 22:52:14
 Това е модификация А!  За В и С моторите са други...
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: martin1977 в 21 Октомври 2014 23:05:23
Марка   Opel
Модел   Zafira
Генерация    Zafira B
Модификация (Двигател)   1.9 CDTI (120 Hp)
Мощност   120 к.с.
Максимална скорост  186 км/ч
Ускорение от място до 100 км/ч   12.2 с.

Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 22 Октомври 2014 08:34:53
хм ,аз тия данни не съм ги гледал един приятел си купи такава от магазина преди време ,твърди че поддържа 200 на темпомат а може и да ме мотае нещо
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: martin1977 в 22 Октомври 2014 09:25:58
Никакъв шанс няма да поддържа 200, освен ако не е чипосана или "барната" нещо. Гарантирам ти го от първа ръка. Има и нещо друго - дори да стигне 200, реално е не повече от 190. И аз не съм склонен да вярвам, че повече от 186 не може да вдигне, но пък със сигурност и повече от 200 (реални) не би могла, още повече пък да ги поддържа.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: hotblooded в 22 Октомври 2014 09:33:24
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2595 (http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2595)

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2597 (http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2597)

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2596 (http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2596)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: martin1977 в 22 Октомври 2014 10:04:45
Обаче тук говорим за "е то 210 и 120 коньовия дизелак на опел ще вдигне .." ... а линковете, които си постнал са за съвсем други двигатели, които нямат нищо общо със 120-коньовия дизеляк..
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: hotblooded в 22 Октомври 2014 11:11:20
 Moя грешка - мислех че ставаше дума че зафирка не може да вдигне 200 :) ... 
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: G_o_c_e_v в 14 Февруари 2015 11:15:03
Вчера тръгнахме за Пловдив да купуваме джип и на магистралата съм закачил колата на 140. Не сме бързали, защото комшията ми малко го е страх от високите скорости. В колата сме 3-ма човека и сме малко над 300 кг. взети заедно. Та по магистралата застигам бавно бавно един пасат комби. Мисля че беше 5-ца дизел щот леко припушваше. Та таман да почна да се изравнявам с него и той подаде газ и замина напред. Аз нищо не предприех и си оставих колата да се движи със 140 и се прибрах в дясната лента. С времето обаче пак го застигнах и даже изпреварих, но той пак подаде газ и тръгна да ме задминава, Аз вече се ядосах, защото ми омръзна да се съобразявам с него и Аз натиснах газта. Догоних го и увеличавахме скоростта и двамата, след като взе да не му стига мъгела се сви в дясно при скорост 180, а Аз продължих да ускорявам, за да набера преднина. Доста време се опитва да ме стигне, но в крайна сметка се отказа и остана на точка. Повече не го видях. Най възмутителното беше, че не е младок, а възрастен господин и ми прави такива чакмаци. Да ме изпреварва и после пак да ми се пречка.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: ihovahi в 14 Февруари 2015 12:42:20
Вие с @Dmitarcho сте станали екстремисти  :D :D :D
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Pyrhel в 14 Февруари 2015 12:48:00
Вечер като се прибирам към 11 и аз си цъквам темпомата на 200 (rofl)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: pAbLo в 14 Февруари 2015 13:36:15
Цитат на: ihovahi в 14 Февруари 2015 12:42:20
Вие с @Dmitarcho сте станали екстремисти  :D :D :D
Харесваме к@#$%×÷ но не и номерата им (rofl)
Много пъти от София до Пловдив съм изпреварвал един и същи субект поне 4-5 пъти а не надувам много.
Смятай за кви тиквеници става дума  :))
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 14 Февруари 2015 15:54:48
Цитат на: Pyrhel в 14 Февруари 2015 12:48:00
Вечер като се прибирам към 11 и аз си цъквам темпомата на 200 (rofl)
че той Ситроена вдига ли 200  ;D
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: hotblooded в 14 Февруари 2015 17:01:56
По километраж и Шкода Октавия 1.6 тди  с 5 скорости ги вдига........  Ама после се чудиш де е маслото
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Pyrhel в 14 Февруари 2015 22:43:49
С катализатора и ФАП-а беше направо мъка да ги докара (както високите обороти на всички предавки), без тях и с ремап-а е направо друга кола :) Кофтито е, че 200 са му на 4к оборота.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: baibradar в 15 Февруари 2015 11:44:14
(http://s15.postimg.org/6j2bvzigr/200.jpg) (http://postimage.org/)

Имаше и 220 но не успях да снимам.
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Milcho в 15 Февруари 2015 12:24:56
E36 318i M43 (shy)
(http://s11.postimg.org/roz48b303/318i.png)
Заглавие: Re: Моята наказателна машина
Публикувано от: Alexi в 25 Март 2016 18:18:25
искам да изкажа съболезнования на колегата с Мк3 когото наказах току що на околовръстното ( май е идвал на една от сбирките )  :D хубав ластик 100-180 се получи ,доста зор ми даде