Mondeo MK3 2.0 01' на Крис

Започната от KristiyanK, 13 Март 2016 22:57:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

KristiyanK

Здравейте колеги,

Като "новак" (който до сега разглеждаше анонимно) във форума реших първия ми пост да е за моята количка - 2001 Mondeo MK3 2.0 143hp. Първо малко кратка история за нея:
Колата я имаме в семейството от 2004-та, когато я взехме само на 25000км. Беше си чисто новичка. Оборудвана е с пакет Ghia, който за 2001-ва няма ужасно много екстри, но са напълно достатъчни. Караше се активно от баща ми до към 2007-ма, когато реши, че иска да смени с джип и така колата, вече на 74000км, остана да спи дълъг зимен сън. От средата на миналата година, след като успешно придобих СУМПС, комбинирано със страстта ми за коли, реших да се заема с нея.
Първото, с което се заех беше интериора. Замених заводските седалки с кожени с отопление (като още не съм стигнал до инсталирането му :D).

Други неща по интериора не съм пипал много с изключение на звуковата система - Говорители Hertz DCX 570.3 от 4-те страни, усилвател Hertz EP-4 и към тях плейърче Alpine CDE-183BT.

От към екстериор - смених фаровете с ксенонови от фейслифт, като и на тях им сложих ангелски очи. Според мен с тях колата изглежда много по-добре и по-агресивна  ;D .

Вече няколко месеца съм и с Eibach пружини, като освен, че придоби още по-добра стойка, колата се държи много по-добре на пътя.

Последната ми придобивка е лип за предната броня. Много мислих дали да взема Zetec S или него, но някак си уникалността му ме превлече ужасно много.

В двигателния отсек за сега не съм правил много големи промени, като изключим "спортния" филтър, който придава на колата много приятно ръмжене  :)) .

Вече 7 месеца е в моите ръце. Навъртял съм около 7 хиляди километра и бих казал, че тази кола е рай. Много приятна за шофиране и мощността й е напълно достатъчна за каквото и да е било. Смятам да е с мен за още дъълго време, в никакъв случай няма да се отказвам от нея, дори съм й намислил още доста глезотийки, само да има време и пари :) .

За сега стига толкова приказки, време е за малко снимчици:

- това е докато беше със старите фарове.

- тук вече с новите очички.

- ии тук вече с лип-а.

Това е за сега от мен, ако имате някакви въпроси с удоволствие ще ги отговоря! :)

Pyrhel

Добре дошъл и като пишещ. Добавката отпред ми харесва как стои.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Septerra

Добре дошъл и тук след Мондео групата във ФБ. Колата е супер, продължавай. :)

Dmitarcho

Мда...добавката за бронята е уникална ;) Да се слушате още дълго време с колата ;)
Ръца Пръца

ihovahi

Добре дошъл във форума. Радвам се, че реши да покажеш това хубаво и уникално Мондео. Попаднало е в добри ръце и семейство  (fri)
Който фôрка "майстор" си нахôда!

KristiyanK

Благодаря много на всички!! :) Много ми се искаше да дойда на зимната среща, за да може да се видим и да поговорим на живо, но съм доста зает с кандидатстудентски работи. Ще гледам за следващите срещи да съм по-подготвен!  ^-^

Alexi

хубава запазена колица ,на малко км ,гледай само да не прекалиш с тунинга :)

V.Buzev

Браво, по принцип червеното като цвят на такъв автомобил не ми харесва, но така лъскавичка изглежда доста добре!
От къде се сдоби с липа?

gsto

Много е хубава колата, добре дошъл!  8)

KristiyanK

Цитат на: Alexi в 14 Март 2016 08:29:44
хубава запазена колица ,на малко км ,гледай само да не прекалиш с тунинга :)

Благодаря ти! :) Като цяло гледам да се придържам към качество>количество и смятам да не прекалявам, дори предпочитам да е изчистена. Освен ако не намеря ST задна броня и прагове, да не я пипам повече визуално (като изключим джантите, които ще слагам скоро-скоро  ^-^ Vermilion Radiavi 18" 8J ET40

Цитат на: V.Buzev в 14 Март 2016 09:02:49
Браво, по принцип червеното като цвят на такъв автомобил не ми харесва, но така лъскавичка изглежда доста добре!
От къде се сдоби с липа?

Благодаря! И аз съм на това мнение. Като цяло мислих си да я боядисам в Performance Blue (на ST220 му отива много този цвят), но за сега се отлага до неопределено време.
Иначе липа го взех от ибей като ето линк за него . Не е много евтин, но е качествено изработен и си придава доста уникална визия. Има и подобен за фейслифта, от същия производител :) .

Цитат на: gsto в 14 Март 2016 14:35:22
Много е хубава колата, добре дошъл!  8)

Много ти благодаря!  (fri)

ceco.deyanov

Добре дошъл и от мен.
Много хубава кола. Добре се справяш с подобренията. Личи си, че имаш вкус.
Продължавай със същия ентусиазъм и за напред.

KristiyanK

Благодаря ти!  (fri) Намислил съм й още доста нещица, само да имам време и средства за да ги осъществя (като се почне няма спиране, особено с такава хубава количка  :D ) .

smirkb0y

Привет и успех! Колата е супер ;)
"Един форд запалил зимата и го кръстили фокус" :P

ForeverFord

Добре дошъл,мен много ме грабва цвета на Мондеото :) Много безаварийни километри ти пожелавам.
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

martin1977

Супер е колата. Лип-а не е лош, но мнението ми е че на обикновени брони не отиват такива добавки. А и ако беше дал още малко отгоре на тези 300 лв. и с повече търсене и търпение може да вземеш цял ST пакет. Там вече е истината. "Спортният" филтър също не ми е по вкуса. Един панелен KN би свършил по-добра работа. Джантите, които си подготвил, са страхотни.
Със здраве да си я караш и много безаварийни километри да й навъртиш.

KristiyanK

Цитат на: smirkb0y в 14 Март 2016 23:04:13
Привет и успех! Колата е супер ;)
Благодаря колега ! :)

Цитат на: ForeverFord в 14 Март 2016 23:08:47
Добре дошъл,мен много ме грабва цвета на Мондеото :) Много безаварийни километри ти пожелавам.
Благодаря ти!  (fri)

Цитат на: martin1977 в 15 Март 2016 01:10:39
Супер е колата. Лип-а не е лош, но мнението ми е че на обикновени брони не отиват такива добавки. А и ако беше дал още малко отгоре на тези 300 лв. и с повече търсене и търпение може да вземеш цял ST пакет. Там вече е истината. "Спортният" филтър също не ми е по вкуса. Един панелен KN би свършил по-добра работа. Джантите, които си подготвил, са страхотни.
Със здраве да си я караш и много безаварийни километри да й навъртиш.

Благодаря много! (fri) Ии да, знам, че можеше да мина и по другия маршрут с ST пакет, но наистина ми хареса визията с лип-а. Не е нещо, което се среща всеки ден :) (не, че и ST се среща толкова често  :D ) . Като цяло ако правя още неща по боди-то, то ще бъдат ST прагове и ST задна броня, не смятам да прекалявам :) . "Спортния" филтър наистина не увеличава нищо мощност, нито нищо, освен звука. Имам планове да го преместя някъде по-надолу, може би зад долната част на бронята, за да може да хваща колкото си може повече студен въздух и да е далече от двигателя. Иначе нямам търпение да сложа джантите, като след няколко дни ще взимам и гуми за тях. Не съм сигурен обаче за размер, но съм се насочил към 225/40R18. За марка съм се насочил към Nokian  ^-^

Septerra

Съвет за праговете - вземи от Zetec S, не от ST. На ST-то ти трябват и други калници, за да пасне, а и са по-скъпи и трудни за намиране. Zetec S са перфектни като визия.

KristiyanK

Благодаря ти за съвета, ще го имам впредвид!  (fri) Разглеждам постоянно сайтовете дали ще се падне някоя ту броня, ту праг  :D

G_o_c_e_v

Първо привет. Чудесна количка.
Второ, Аз лично от Нокиан съм адски НЕдоволен. Вият та се нетрае...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

KristiyanK

Мерси! А за гумите дали не е просто някоя нечитава бройка? Защото попринцип зимните на джипа ни са Нокиан-ки, а и от други хора все позитивни неща чувам. Все пак ще го имам впредвид :)

G_o_c_e_v

За зимните не знам, аз за летните имах предвид, че вият.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

jo_jo

Цитат на: G_o_c_e_v в 15 Март 2016 23:06:18
Първо привет. Чудесна количка.
Второ, Аз лично от Нокиан съм адски НЕдоволен. Вият та се нетрае...

за кой модел става дума - аз от zline съм по-скоро доволен

G_o_c_e_v

KristiyanK

Да се похваля и тук, след като постнах снимка във фейсбук страницата :) :

Vermilion Radiavi 18" 8J ET40 с Vredestein Ultrac Sessanta 225/40/18  ^-^

ihovahi

Наистина уникално Мондео  ^-^
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Dmitarcho

Отиват му джантите ;) дупки да не видят :)
Ръца Пръца

gsto

Колата е супер, джантите също. Ейнджъл айса обаче ми идва в повече(мое мнение).

didovodolaza

Честито и много безаварийни километри! Колата е супер и съм сигурен, че с такива грижи и тя ще се отблагодари!

KristiyanK

Цитат на: Dmitarcho в 27 Март 2016 20:25:59
Отиват му джантите ;) дупки да не видят :)
Мерси! Постоянно съм нащрек за всички възможни неравности  ;D
Цитат на: ihovahi в 27 Март 2016 20:23:40
Наистина уникално Мондео  ^-^

Благодаря много, Васко!  (fri)

Цитат на: gsto в 27 Март 2016 21:05:44
Колата е супер, джантите също. Ейнджъл айса обаче ми идва в повече(мое мнение).

Мерси!  ^-^ Angel eyes-а наистина си е до лично предпочитание, според мен без тях е еднакво красиво също! :)

Цитат на: didovodolaza в 27 Март 2016 21:23:52
Честито и много безаварийни километри! Колата е супер и съм сигурен, че с такива грижи и тя ще се отблагодари!

Благодаря ти! Надявам се да имам още много километри заедно с нея! :)   ^-^