Мондеото МК3 на Петър

Започната от petermitkov, 19 Септември 2011 08:15:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petermitkov

Ето го и моя красавец.

Мондео ТДЦИ 2006 година.  Купих го март 2011 година и тогава беше на 68к км.

Мондеото е с най-слабия мотор 115 коня и е най-базовата версия и дори няма няма делима на две задна седалка  :'(
Среден разход в София - лятото 7.2-8.0 без климатик, извънградско 5.2. Колата е напълно сток както излиза от завода без абсолютно никакви допълнителни модификации.

sapienti sat

Alexi

добре е машинката все пак е мондео ,базовите екстри покриват най необходимото а мотора не е чак толкова слаб приемлив е

Pyrhel

Точно както каза Алекси - Мондео е, не е наблъскан с екстри... Фюжън примерно :) Не че нещо против Фюжъните, просто не могат да се сравняват по комфорт.

Иначе - винаги съм се чудел защо делимата задна седалка я водят като екстра?! Пък и употребата й... Може би само като имаш нещо дълго за багаж + пътник отзад?

Аз почнах да забравям, твоя вариант е 2.0 115 коня, нали? Общо взето разликата със 130-коньовата е само в ускорението (променливата геометрия на турбото), поддържането на скорост е еднаква работа :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

Аууу, красавец  :) . Да си я караш със здраве! Влюбен съм в тези решетки тип пчелна пита...

petermitkov

От днес е с чисто нови зимни гуми Vredestain snowtrack3 - на другата кола съм със същите  само че 14ки.
Нещо старите Gislaved Eurofrost 3 не ме кефеха спрямо Vredestaina :) и обух колата посред зима с нови  гуми.
Засега не са виждали асфалта  само дълбок сняг.
sapienti sat

petermitkov

От вчера е със сменени задни накладки в МотоПфое Младост.
sapienti sat

supertorr

Цитат на: petermitkov в 24 Февруари 2012 08:56:25
От вчера е със сменени задни накладки в МотоПфое Младост.

Колко ти излезе удоволствието?

petermitkov

28лв. труд + 80лв. накладки Брембо
Отделно 7.5лв смяна на щипките на жилата на ръчната спирачка. Старите щипки им няма нищо и ги подарявам в момента :)

Предпочетох Брембото пред Делфи защото за тях четох ужасни неща (например тук http://www.ladaclub-bg.com/faq/81-brake-pads)
sapienti sat

petermitkov

От днес благодарение на Миро Христов съм с калобрани

Едно  ГИГАНСКО БЛАГОДАРЯ за Миро, който отдели от своето време и от това на семейството си за да ми ги постави напълно безкористно.
sapienti sat

Alexi

добре стоят откъде ги взема ? отпред сложил ли си я ги снимай и тях ..

petermitkov

От МотоПфое са.
Ето снимка от монтажа на предните
sapienti sat

petermitkov

Едно бързо почистване на ЕГР клапана:

не е много мръсен :)

sapienti sat

Alexi

абе мръсничък е .. погледни с колко е намаляло сечението му и това директно се отразява негативно на вървежа и разхода ..

petermitkov

Образно казах че е не е много мръсен - ужасно мръсен си беше.
Не усетих никаква промяна след почистването му защото не почистих смукателния колектор...
Той е следващото което ще почистя. Също така ще му сменя гарнитурката ще от едната леко е почнало да пръска.
sapienti sat

Alexi

бъди сигурен ,че и той е така вътре ,аз моя го чистих .. само че директно го карай на пароструйка че инак ще се измъчиш ,няма достъп вътре

Dmitarcho

Я дайте едно "ръководство" как се сваля тоя колектор и клапана ;) Не да се мотам цял ден кое как се разглабя и как да стигна до него ;) На Фокуса неможах да събера смелост да го разглобя .. но на Мондю съм му се заканил ;)
Ръца Пръца

petermitkov

Елементарно е. Сваля се буксата после се изхлузва голямата тръба отдолу. Отвиват се двете болтчета които държат клапана с гедеро и се маха тръбата отдясно (за топлия въздух). Общо  време за сваляне 10 мин.
Надявам се да съм разбираем.
Пърхела има прекрасна тема със снимки за това.
sapienti sat

Dmitarcho

пак съм блеял на някъде ;) Ще я потърся темичката, и ще търся време да запретварм ръкави ;)
Ръца Пръца

petermitkov

Почистих и всмукателния колектор. Беше малко по-добре от ЕГР-а в приемливо според мене състояние.
Използвах момента да проверя подгревните свещи и за мое учудване бяха изгоряли и 4-те - а аз се чудех защо на -18 пали от 2-3 път  :)
Взех Беру от Ауто+ (тези на колата също бяха Беру) за 85лв за 4те.
sapienti sat

petermitkov

От днес с незаменимата помощ на Миро Христов  (beer) съм с капачки на бомбетата на амортесиорите.

Отново много благодаря на Миро!  (beer)
sapienti sat

Иван Вълков

Извинявам се за глупавия въпрос, но каква роля играят тези капачки - само декоративна или по някакъв начин усилват бомбетата?

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

petermitkov

Пластмасови са и са изцяло декоративни -ролята им е да крият 3 болта отдолу. След фейса ги махат и не се слагат от завода дори и на най-високото оборудване.
sapienti sat

Alexi

а кора няма ли за мотора ? забелязвам ,че нямаш дебитомер .. само стойката му стои .. бях чел ,че 115 коньовите са така ,доста странно ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 29 Юли 2012 22:52:24
а кора няма ли за мотора ? забелязвам ,че нямаш дебитомер .. само стойката му стои .. бях чел ,че 115 коньовите са така ,доста странно ..
Те имат един датчик за налягане на колектора, които пък ние нямаме :)

petermitkov

Кора нямам - усилено търся такава.
115 ците нямат дебитомер и турбинката не е с променлива геометрия.
sapienti sat

petermitkov

От днес вече съм с кора над двигателя. Взех я на много добра цена но има едно голямо но - няма гумата около капачката за наливане на маслото. Приемам идеи от къде мога да намеря такава.
Ето и снимка:

sapienti sat

Иван Вълков

Ехееее, ти направо си като стрела, докато питаме и ти на другият ден си намерил и кора. За гумата - не може ли да си я изработиш от маслоустойчива гума. Честито за придобивката  (thup)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

petermitkov

Мерси! Отдавна чаках да изпадне кора и я взех въпреки липсата :( на гърловината, а и както казах цената беше добра. Също така няма никакви драскотини и ожулвания.
Мисля че няма да мога пригодя нищо и ще карам така.
sapienti sat

supertorr

Браво!
Май не остана какво да взимаш;)

П.п. Вече можеш да споделиш и ние да се пооборудваме...

petermitkov

Да май това са всички пластмаси.
За споделяне никога не било тайна :) взимам ги от един съсед от съседната улица Светльо който е приятел с Pyrhel и като му кажеш че си от Fordclub цената е по друга.
Винаги ще дам детайли за контакти на лични.
sapienti sat