Ford Mondeo MK3 2004 поставяне на бордови компютър

Започната от ihovahi, 05 Февруари 2013 10:07:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ihovahi

Здравейте.

Колата ми е Ford Mondeo MK3 2004 2.0 TDCI 130 коня с Denso Навигация, но за съжаление нямам бортови компютър.

Въпросът ми е дали е възможно поставянето му, и ако да какво ще е необходимо и кой от форума може да направи тази манипулация или къде могат да поставят бордовия.

Благодаря Ви предварително.

Поздрави,

Васил
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Pyrhel

Най-напред да видим на какво казваш бордови комп?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ihovahi

Здравей,

Може би правилното наименование е трип компютър.

Искам да ми показва оставащи киломентри, разход и т.н...

Dmitarcho

така наречения борд компютър е дисплейчето в обортомера ;) Не съм виждал Мондео без "борд". показва среден разход,колко км. можеш да изминеш с наличното гориво,средна скорост,външна температура,ня някой дори показва и моментен разход,ако имаш темпомат и той там се цикли :)
Ръца Пръца

ihovahi

Ами... да ти снимам да видиш  ^-^

Но сега сериозно... имам нави, имам подгряване, има есп... а пусния борд го няма... все пак на лостчето за мигачите си има отделно бутонче за борд показанията... а при мен го няма...

Та за това питам има ли начин и ако има кой може да ми помогне.

Dmitarcho

то това лостче е да сменяш мерните единици /км. или мили/ и да се занулява. Аз не разбрах колегата имя ли го копчето на лосчето за мигачите или го няма ?
Ръца Пръца

whaaazp

Цитат на: ihovahi в 05 Февруари 2013 10:32:07
все пак на лостчето за мигачите си има отделно бутонче за борд показанията... а при мен го няма...

Няма го. ;)

Pyrhel

Има Мондеота без бутона, но дисплея си е там. Започни първо от евтиното - смяна на лостчето. Ако след смяната започне да писука при натискане на бутона, но да не се сменят режимите на таблото има 2 варианта - или да се препрограмира таблото, или ново табло. Това с препрограмирането не винаги се получава :(

ihovahi

Цитат на: Pyrhel в 05 Февруари 2013 12:15:05
Има Мондеота без бутона, но дисплея си е там. Започни първо от евтиното - смяна на лостчето. Ако след смяната започне да писука при натискане на бутона, но да не се сменят режимите на таблото има 2 варианта - или да се препрограмира таблото, или ново табло. Това с препрограмирането не винаги се получава :(

Здравейте.

Точно за това говоря, че на лостчето го няма това бутнонче с което се сменят показанията на бордовия.

Идеята е освен лостчето, дали трябва нещо друго да се сменя освен препрограмирането естествено... един колега каза, че трябвало да се сменя целия блок на компютъра... ако е така няма смисъл да се занимавам...

Това със смяната на целия блок вярно ли е?

Хайде дано намери решение, та да си имам и аз борд.

Благодаря.

ihovahi

Благодаря за отговора.

Значи трябва да си намеря лостче с бутон за борда и да пробвам. Ако не стане, препрограмиране или смяна на табло. Друго не се сменя нали така?!

Е сега ще падне търсене на лостче... колеги ако някой от Вас има излишно или за продаване сега му е момента да ми каже :)

Поздрави,

Васил

Alexi

Цитат на: dmitarcho в 05 Февруари 2013 10:20:16
Не съм виждал Мондео без "борд".
има има .. ние с Гиите сме свикнали всичко да е серийно  ^-^

ihovahi

Цитат на: Alexi в 05 Февруари 2013 15:40:07
има има .. ние с Гиите сме свикнали всичко да е серийно  ^-^

Аз само немога да разбера едно нещо... имам Denso навигация, подгрев на седалките, копче за спиране на ESP и все пак не са сложили бордови...

Докато "Гиите" имат кожен салон, но нямат навигация, нямат подгрева на седалките и копчето на ESP-то... е къде е логиката.

А що се отнася до моя борд... чакам от ebay да видим ще стане ли с дестинация до България, че да си купя лостчето с копчето за навигиране на бордовия.

moni74

Ако ще поръчваш от Англия, ползвай куриерска фирма с транспорт до България. От рода на gabco.bg.

----------------------------

ihovahi

Цитат на: moni74 в 05 Февруари 2013 16:39:11
Ако ще поръчваш от Англия, ползвай куриерска фирма с транспорт до България. От рода на gabco.bg.

Ами до сега, каквото съм поръчал от Англия чрез ebay е идвало максимум до две седмици.

Но все още чакам да се разберам с човека, че шипмента е само за Англия...

moni74

Но понякога искат по 25 лири за шипинг до БГ, а през фирма излиза 4-5лв до София.

ihovahi

Сайта който ми даде е доста интересен.

Не съм много запознат обаче с  начина на доставка чрез този сайт след покупка...

А аз все още си търся лотчето...

Bobi

Добавяш техният адрес в профила с ebay и го правиш "Primary shipping adress". Когато пристигне пратката в БГ, те уведомяват с мейл и смс.

moni74

Освен всичко това, когато си попълваш профила в gabco, можеш да избереш опцията да ти изпращат нещата по еконт до най-близкия офис. Аз съм така, еърбега ми вече е в Сф, чакам да го пратят тези дни до Бургас.

ihovahi

Много благодаря за помощта за сайта.

Утре ще дойде лостчето за бордовия и ще гледам тези дни да го монтирам и да Ви кажа резултата... надявам се да тръгне всичко без препрограмиране на таблото... иначе ще трябва най-вероятно да закупя и таблото от същото място от където ще взема лостчето...

ihovahi

Здравейте.
Днес успяхме да намерим време да сменим лостчето за мигачите със инфо бутона... за съжаление когато натиснеш инфо бутоно само че чува "бибиткане" от колоните без да се сменя нещо по малкото дисплейче, което показва външната температура.

Кажете сега какво да правя... и ако ще е за обучение на таблото моля да ми кажете къде в Пловдив да отида. Но да не е в сервиза на Мото Пфое, че сигурно ще ми вземат много пари.

Надявам се някой да ми помогне.

Dmitarcho

Кофти, колега :( Анатоли беше споменал, че щом бибка ... значи ще мине само с програмиране ... Дано има читави майстори у Пловдив ... Иначе нищо не пречи да отидддш до МП да ги подпиташ колко парички ще струва процедурата.
Ръца Пръца

ihovahi

Значи да разбирам, че номера с бордовия компютър ще стане... само незнам на кой да се доверя за програмирането на таблото... дано не се налага смяната на самото табло... ако се наложи кажето на каква цена са таблата втора ръка за да се пазаря...

Но щом "бибитка", значи номера ще стане нали?!

Dmitarcho

Цитат на: Pyrhel в 05 Февруари 2013 12:15:05
Ако след смяната започне да писука при натискане на бутона, но да не се сменят режимите на таблото има 2 варианта - или да се препрограмира таблото, или ново табло. Това с препрограмирането не винаги се получава :(
Ръца Пръца

ihovahi

Цитат на: dmitarcho в 12 Февруари 2013 22:12:32

Благодаря отново.

Сега остава да си намеря свестен сервиз в Пловдив и после да им обясня, че искам препрограмиране на таблото за да работи с бутона Инфо на лостчето за мигачите и да ми показва данните от борд компютъра...

И според Вас колко пари ще ми вземат за това препрограмиране и дали някой от форума е правил подобно нещо...?!

ihovahi

Здравейте,

Имам питане относно обучението на таблото.

Това обучение чрез някаква комбинация от бутони ли се прави, или с кабел и сътоветната програма?!

Надявам се някой да ми отговори.

Pyrhel

Прави се с IDS и VCM - оригиналната с-ма, която ползват и дилърите.

ihovahi

Много благодаря.

Говорих с приемчик от сервиза на Форд в Пловдив, и той каза, че трябва да се запази час и обучението ще струва 30 лв.

При първа възможност ще си за пазя час и се надявам да се размина само с обучение.

Ще пиша отново при развитие.

ihovahi

Здравейте колеги.

Вчера бях в сервиза на Мото Пфое в Пловдив за да ми обучат таблото и регулират фаровете.

Казаха, че са ми сменили софтуера с последна версия... но резултат никакъв. Явно ще трябва да сменя и таблото (което намерих за 100 лв. от човека, от когото взех и лостчето за мигачите с инфо бутона). Та продължава да си пиука, но не сменя показания. Казаха ми, че таблото не е пригодено да погазва показанията на бордовия. И следователно трябвало да се пробва с друго табло (след като ги попитах колко струва при тях едно такова табло ми казаха, че е колкото колата  ;D ).

Що се отнася до регулирането на фаровете - всичко вече е супер и вече светят пред мен не около мен (с оригинални ксенонови фарове съм).

Общо за всичко ми взеха 18лв и 30 стотинки. Трябва да погледна факртурата за да съм по-точен.

Сега идва на ред въпроса за смяната на самото табло... мога ли сам да направя тази смяна... или да ида отново до сервиза... и дали това "ново" табло отново трябва да се обучава?!

Само да вметна, че таблото е от кола като моята, но автоматик. Попитах в сервиза казаха, че би трябвало да не е проблем.

Ако някой колега може да ми покаже или напише кое как се сваля за да се смени таблото ще съм много благодарен.

Поздрави.

Васил

Pyrhel

Уж официален дилър на Форд, а... (omg) (facepalm)

НАЙ-напред: Табло от автоматик на ръчни е ЛУДОСТ! Дисплея е тотално различен, за да показва предавката. Надявам се са ти казали поне, че не е добра идея таблото да е от бензинова кола на дизел, както и обратното (заради оборотите)?

Другото, идеята е, че един ъпдейт НЯМА да смени нещата, защото налива новата версия ЗА ТОВА табло. Трябва да се налее софтуер за друго табло, което е с тази функция и да се пробва...

ihovahi

Здравей Pyrhel... кажи ми къде да отида... вече и аз незнам... ако ти можеш да ми помогнеш кажи веднага ще дойда...

Таблото е от дизелова кола (автоматик) 2.0 TDCI 130 коня... след като попитах в Мото Пфое ми казаха, че не са сигурни, че ще стане, но и не би трябвало да е проблем...

Не могли да отключат таблото да показва борда... таблото нямало такава функция и трябвало да се смени с друго...

Попитах ги какво ще струва смяната и каква е процедурата... приемчикът (този който ми "рови" из колата) ми каза, че няма представа и трябва да провери и да сметне и тогава да ми каже какво що... А след като ги попитах за ново табло... казаха ми цената е колкото твоята кола... е на това какво да кажа?!  >:( :-X

Просто Пловдив ми е по-близко отколкото София... от Чепеларе съм.

Вече пишман станах дето се захванах... уж нямаше да е толкова сложно а то... и на сервиз да не вярва човек вече...

Моля помогнете ми.

Благодаря.

Поздрави,

Васил