Дистанционно управление на CD-то

Започната от Y_Stoyanov, 05 Ноември 2012 23:21:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Y_Stoyanov

Здравейте, неможах да намеря това което ме интересува затова питам директно.
Искам да махна оригиналния "касетофон" и да си сложа двоен дин, до тук всичко ок.
Интересува ме дали може да се върже оригиналния джойстик до кормилото с новото "си ди" и дали ще работи ?
Благодаря предварително  (notworthy) (notworthy)
Двигателя каза на кутията "аз съм до тук" !

Pyrhel

Това трябва производителя на ЦД-то да ти го каже :)
http://fordbg.com/forum/index.php?topic=1053.0
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Y_Stoyanov

Намерих това :
My Link
пише: Steering Remote Control Ready (optional interface required)

Dmitarcho

значи потдържа дистанционно,но сигурно ще си иска негово някакво,едва ли това на фокуса ще стане.
Ръца Пръца

Y_Stoyanov

Ами ще питам в някой сервиз в който се занимават с такива работи и би трябвало да ми кажат дали може или не по някакъв начин, ако не става просто ще си имам джойстик за украса  ::)

Pyrhel

Ще отговоря тука направо и на ЛС-то което ми писа, за да е публична инфото.

Джойстикът на фокуса не е по CAN шина, а управлява с различни съпротивления, какво имам предвид - всеки бутон затваря веригата през различно съпротивление и по този начин плеъра "усеща" кой бутон е натиснат. Трябва да търсиш плеър, който може да работи по този начин, а не с CAN управление. Тия хубавите марки на кутиите им пише на какви коли стават. Китайчетата пък могат да се програмират спрямо дистанционното. Моята навигация, например, мога да й кажа кой бутон какво да прави, т.е. мога да я обуча така, че като натисна Vol +, да ми eject-ва диска и т.н.

Трябва да търсиш дали са съвместими с твоята букса или дали има преходници, ако не ти се занимава с кълцане на кабели.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Y_Stoyanov

Благодарство, като се добера до вкъщи в края на месеца, се заемам да проверя какво може да се направи по въпроса, и ще пиша за резултат...

Dmitarcho

Аз на фокуса му бях разбутал/сменил/нагодил съпротивленията в дистанционното на волана за да може да работи с не фабричното Сони ;) Ще се разровя да намера схемата на дистанционното за Фокуса /моя беше 2001-ва/  ;)
Ръца Пръца

Y_Stoyanov

Това ще е супер, благодаря предварително . . .

Иван Вълков

Във опел форума има човек който изработва такива преходници, обаче бяха към 60 лева. Поразрови се, съжалявам че в момента немога да пусна линк че пиша от телефона.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Dmitarcho

Ръца Пръца

Y_Stoyanov

Dmitarcho

Ако ще го правиш така, върви при някой жичкаджия, че се променя самата схмема на Фордовското дистанционно, за да може като натиснеш дадено копче да изкара нужното съпротивление. Аз като го правих за Сонито материалите ми струваха не повече от 5 лв. ;) Лошото е, че се прецаква джойстика на Фордя, и после няма да може да се ползва за оригиналния кастфон.
Успехи ;)
Ръца Пръца

Y_Stoyanov

Този фокус го купих преди по-малко от 2 месеца, така че мисля да го карам известно време (няколко години) или поне докато не ми трябва повече детска колича* (затова е и комби), та за това време не мисля че ще сложа обратно стария с касетата нито мисля че като му дойде времето да го махам, ще има смисъл да си прибирам "новото" си ди... ;D