Новото Мондео, вече заснето от шпиони

Започната от hitrata_lisi4ka, 21 Септември 2011 10:42:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hitrata_lisi4ka

Напредва разработката на новото Mondeo

В интернет се появиха шпионски снимки на прототип на новия седан Ford Mondeo.
Бъдещият глобален седан от среден клас преминава през относително начални стадии на разработка, като ,,тестовото муле" е с повечето части на каросерията от сега актуалния модел.
Както с новите Fiesta и Focus, които се предлагат почти в идентичен вид на всички световни пазари, новото поколение на Mondeo ще бъде истински глобален модел в популярния среден клас.
В САЩ този модел ще замени Fusion, макар да не е ясно дали ще се запази американското име или ще бъде взето името  Mondeo.
От Ford вече показаха новите двигатели от семейство EcoBoost, като при новата генерация на Mondeo ще видим бензиновите агрегати от това семейство, като по-големият от тях ще има мощност около 250 к.с.
Ще има и хибриден модел на новото Мондео, което освен като седан ще се предлага и като комби модел. Очаква се продажбите на новото Mondeo да започнат преди края на следващата година.

Източник
Искам нещо русо, може и метла!

Pyrhel

Жалко, че никога няма да видим 3.0 екобууст в европа :( Ако цъфне с него - бих се замислил сериозно да мина пак на бензин за евридейка :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

те и 250 коня не са малко ,като топ бензинов мотор мондеото ще получи мотора на фокус СТ както винаги

Alexi

ето и малко пресни снимки :

ако не го променят много ще е красиво

escobar

Ако не го пипнат и вътре откъм пространство е добре, конкуренцията няма шанс. Създава впечатление за много по-скъпа кола.

Pyrhel

То ЩЕ бъде много скъпа кола... Форд си смениха тенденцията за достъпни нови коли :(

Alexi

за хибрида точа зъби аз .. 2.0 бензинче + 80 км пробег на батерии перфектно за градския трафик а на извънградско ще се зареждат

mitakinen

Това са само рисунки, плод на фантазията на някой художник, както и тези варианти:

Как ще изглежда наистина новото Мондео ще стане ясно на Женевския салон.

Vasilev

Последните снимки имат повече визуална прилика с Фокуса. Струва ми се, че това ще е най-близко до серийния вид.

amplified

Аз си мисля, че ново мондео ще има след 2 години поне. Не вървят ли през 3 години, или само фейслифтът върви така?

Alexi

то ще бъде представено догодина на изложение ,но кога ще влезе в производство не е ясно ,със сигурност няма да е веднага след изложението .. има модели които никога не влизат в производство макар че се появявят на разни изложения

Pyrhel

На мен ми мирише на един международен форд фест :)) цък

amplified

Извън темата: ПокажиСкрий
 Никога няма да ти го простя това... да се подлъжа да отворя гогал мапс докато съм пуснал lightroom и photoshoop с 40 файла вътре и влачещ utorrent.

valeri1972

Alexi

шестака няма да се монтира на мондео ,мисля че само на рейнджър и то за щатите

hitrata_lisi4ka

Хайде и на излизане от завода...но в Мичиган

Автомобилът бе щракнат на излизане от завода на Ford.
Първите (шпионски) снимки на новия Ford Mondeo изтекоха в интернет. Старателно скритата машина бе щракната от папараци на излизане от завода на Ford в Мичиган.
Знае се само, че следващото поколение на Mondeo в американския си вариант ще запази настоящето си име Fusion, но ще получи нова платформа, която ще бъде същата като на европейския вариант. В момента Fusion е на платформата на Mazda. Освен в САЩ машината ще се продава още в Латинска и Южна Америка, както и в Близкия изток.
Европейското Mondeo пък ще бъде снабдено с икономични дизелови и неголеми бензинови агрегати. За спортната версия ще се разчита на добре познатия двулитров EcoBoost на Ford. Новост при Fusion ще бъде хибридната версия, която ще свали сериозно разхода на гориво.

източник
Искам нещо русо, може и метла!