Мондео 3, сензор за дъжд и степени на чистачки

Започната от painfall, 15 Юни 2017 13:43:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

painfall

Колеги, още няколко въпроса относно Мондеото. Първо - понеже челното стъкло е сменяно, сензора за дъжд ми се търкаля в жабката. Трудно ли се инсталира, какво евентуално е нужно и въобще има ли смисъл да го слагам? Също така на самото лостче за чистачките имам 6 степени на бързина на интервалите, но не работи (еднакво е времето на интервала и на 1 и на 6 съответно) и поради това, че този сензор не е включен ли не работи?

Pyrhel

Слага се прозрачен гел между сензора и стъклото, без него почти не хваща дали има капки или не.
При колите със сензор, 1-6 е чувствителността на сензора - при какъв интензитет на капките пред сензора да се пускат чистачките.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

painfall

Какъв е този прозрачен гел? от къде мога да го взема? Също така, понеже ще взимам ново стъкло, но то е без самия сензор, а самия сензор си го имам оригиналния, въпросът ми е, откъде идва захранването на сензора (видях, че има куплунг) - от инсталацията на стъклото или?

Pyrhel

Не е от инсталацията на стъклото - то се захранва долу, а сензора - отгоре, където минават кабелите за огледалото. Без гела не става, имат го по местата, където сменят стъкла.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

painfall

Добре, всичко е монтирано и изглежда ок. Сензора работи доста добре според мен. Само че, мисля, че степените 1-6 не работят, поне аз никаква разлика не намирам. Кое трябва да е по-чувствително 1, или 6?

Мишо

Според мен чувствителността е от 6 към 1, като 6 е най-слабата и съответно 1 е най-силната.

Ozzie

Цитат на: Мишо в 01 Декември 2017 23:49:54Според мен чувствителността е от 6 към 1, като 6 е най-слабата и съответно 1 е най-силната.

Точно така е - на 1 пуска чистачките по- често, колкото повече отива към 6, толкова повече се увеличава интервала между двете пускания.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...