Подгрев на предното стъкло - работа и свързване при Мондео 3

Започната от painfall, 15 Юни 2017 13:43:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

painfall

Другия въпрос е свързан с подгрева на челното стъкло. Как е свързването и как мога да открия проблема по него, понеже не работи. Забелязвам, че в горния десен край на стъклото има побеляване (няколко сантиметра), предполагам това е и причината да не работи. Какво и къде мога да проверя? Естествено, ако се окаже, че е непоправимо, няма да сменям стъклото, но все пак, ако има вариант да се подкара...

painfall

Някой с идея за свързването? Че идва зима и не е зле да пробвам да го поправя това нещо, ако е поправимо.

Мишо

Здравей колега, свързването е с букси в двата долни края на стъклото. Не знам как се разбира дали работи подгрева, но имам едно стъкло в мазето за продажба ( не пиша заради това ) и преди да пусна обявата с един приятел мерихме с мултицет буксите. Не ми е силната страна жиците и тоците, но имаше "сигнал" в двете букси та може би да работи подгрева, но нямам идея как мога да го проверя със сигурност. Също така, подгрева може да работи частично ( няколко реотанчета да са изгорели ) и стъклото  да става като бар код. Не ти помогнах кой знае колко, но до толкова съм се сблъсквал с подобен проблем и това е всичко, което знам  (tooth).

baktu

Да използвам темата на колегата да попитам има ли някаква защита до определени ниски  градуси отвън да неможе да се включи ел. подгрева на предното стъкло? Въпроса ми е продиктуван от това че при мен се случва веча две сутрини при 1-2 градуса и когато свети снежинката натискам бутона и при натискането светне и веднага угасне и не се включва ел. подгрева на предното стъкло(на задното се вкл. при всякви градуси),като се вдигнат градусите т.е като изчезне снежинката се включва .

vesso90

Не би трябвало да има такъв проблем.При мен си се включва нормално,но спряха да ми работят половината реотани..та файда вече никаква..

baktu

Не би трябвало но е факт,и не бих го категоризирал като техн. проблем,а явно някаква защита има.Нарочно  и тази сутрин го изпробвах на различни градуси при от 0 гр. и червена снежинка до 4гр. и жълта снежинка  неще  да се включи,като се дигнаха градусите на 5 и зчезна снежинката се включва без проблем и работи(моя е с доста читави реотани).Някви идеи или да се лишавам от верните показания на външната температура и да "стопля" датчика завинаги та да си работи подгрева на всякакви градуси.Явно се влияе и взима сигнал от външната температура да не се включва при определени по ниски температури с цел да не пръсне стъклото,аз така си го обяснявам ::)

Мишо

Според мен, по-скоро релето нещо се е.ава или нещо друго. Преди на Ескорта, после на  другото ми Мондео ( 2-ката ) подгрева се включваше без значение от външната температура, сега на второто ( 3-ката ) не знам, но мисля, че ще работи при всякакви температури. Може би трябва жичкаджия да види, не знам.

Pyrhel

При мен на фейсовото се включваше с червена звездичка със сигурност.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bivola

По принцип стъклото е от консуматорите, които дърпат доста ток и GEM-а го гаси,  когато има включени повече консуматори и алтернатора не смогва.  Та в този ред на мисли, възможно ли е при падане на температурата и светване на снежинката да имаш някакви други консуматори, заради които да не стига ток? Възможно ли е да имаш ли подгрев на антифриза? Какво се случва ако задържиш по-високи обороти примерно около 2000 изчакаш малко и след това пуснеш подгрева? Тогава пак ли не тръгва?

baktu

Колеги днес от сутринта съм почнал тестове за да хвана ниските темперетури. 100% установено ,че при мойто "уникално"Мондео подгрева на предното стъкло се влияе от показанията на външната температура. Всичко пробвах ,намерих релето K-40 в ДВГ отсек-смених го с оригинално същата работа,а за задния е в купето K-1. При 0 гр.червена снежинка и 2-3-4 градуса и жълта снежинка не се вкл. откачам датчика за външната температура вкл. се и работи перфектно ,закача го не се вкл. докато не изчезне снежинката т.е вдигне над 4 гр. те това е положението .За сега реших да се лиша от показаниятана външната температура(само откачих датчика от буксата ,на дисплея ми изписва само тирета )  за да имам зимата подгрев на предното стъкло,напролет ще си го закача пак.
Само съм леко учуден ,че за сега това положение е само при моето Мондео(поне по мненията ви като чета) и то явно си е фабрично ,като че ли е произвеждано за Обединените арабски емирства или други топли старани ,където за тях 5гр. си е студ все едно при нас -15.

Svetoslav_92

Ха интересна работа. И на моята фиеста '91 имам за предното стъкло и долу в дясно е побеляло та даже реутанчетата са кафяви там. Аз съм го отсвирил,че не работи и е прекъснато вътре в стъклото. Едно време знам,че е работело и нямам друго обяснение освен да не се е изключило релето и шофьора да не е забелязал,че е оставено включено и е заминало...