Активиране и деактивиране на autolock/unlock при Focus, C-Max, S-Max, Kuga и др.

Започната от Pyrhel, 20 Март 2017 00:08:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Трябва да се активира режимът за конфигуриране, имате 30 сек., за да изпълните стъпките:

• Давате на контакт (позиция 2)
  • Натискате бутона за централното 3 пъти (на таблото, не на ключа)
  • Изключвате от контакт (позиция 0)
  • Отново натискате бутона за централното 3 пъти
  • Давате пак на контакт (позиция 2)
  • Ако чуете кратък сигнал от клаксона, значи обучението е активирано

От тук нататък имате 2 опции, които можете да пуснете или спрете. Отново се работи с бутона за централното заключване, като операциите превключват между активирано и деактивирано състояние. Функциите са независими една от друга, т.е. може да има активирано авто-заключване, но деактивирано авто-отключване, както и обратното.

• Автоматично заключване: кратко натискане (по-малко от секунда)
  • Автоматично отключване: продължитлено натискане (повече от 2 секунди)
След като приключите, връщате ключа на позиция 0.

Ако моделът е с 2 бутона на вратата, а не на таблото, в режим на конфигурация се влиза по същия начин, но вместо централния бутон се натиска бутонът за отключване на вратата. Също така има разлика и при активирането на 2те опции:

• Автоматично заключване: кратко натискане на бутона за отключване, после на бутона за заключване
  • Автоматично отключване: кратко натискане на бутона за заключване, после на бутона за отключване
При този вариант, клаксонът ще свирне кратко веднъж при деактивация или два пъти едно след друго (първия път кратко, втория малко по-продължително) за активация.

Тагове за търсачките: autolocking, autounlocking, auto central locking, anti-hijacking, автоматично заключване и отключване.
Работи при Фокус 3, новите C-Max, S-Max, Kuga, Mondeo и др.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

jijo99

това как може да се изпълни на Куга при положение че нямам контактен ключ а съм с бутон за палене и гаснене?

exclusiveremix

Първо кажи кугата коя година е да не останеш разочарован като мене  (tooth)
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

jijo99

exclusiveremix

Цитат на: jijo99 в 23 Ноември 2017 16:29:55
2016 e
Почти съм убеден,че го нямаш,но нищо не ти пречи да пробваш.Каквото има като материал в интернет за активиране от копчета,съм го пробвал.Файда никва.

stefato

Винаги съм се чудел, защо моя Фродо не се заключва сам като тръгна. Дали ако го направя това, ще започне? :D Да няма опастност да се заключа и там да си остана :D (fe)
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

ivchotr

Цитат на: stefato в 11 Януари 2018 10:18:29
Винаги съм се чудел, защо моя Фродо не се заключва сам като тръгна. Дали ако го направя това, ще започне? :D Да няма опастност да се заключа и там да си остана :D (fe)

Чупиш някой джам и се измъкваш (tooth)

Alexi

баси мазохизъма .. при Пежака просто задържам бутона за заключване на вратите отвътре и на дисплея излиза autolock on/off  (whip)

ivchotr

Е да, ама така някой може да си активира функцията без да обърне внимание на този факт и после да си заключи ключовете в колата. Случаи подобни колкото щеш.

Alexi

exclusiveremix

Цитат на: Alexi в 11 Януари 2018 13:35:49
баси мазохизъма .. при Пежака просто задържам бутона за заключване на вратите отвътре и на дисплея излиза autolock on/off  (whip)
Френска му работа...а ние тука се мъчим с компютри,натисни 5 пъти та пробвай,че пак се ядосвай.
Замислям да пробвам на фиестата,може да стане поне там :-D

jijo99

функцията е удобна. би била полезна особено като кара жена ми и дамската и чанта винаги е на другата седалка или отзад.
на Другата ми кола Мерцедес е имаме и си я ползвам, но на форда не вярвам че ще може да се активира--още повече че съм без ключ.

ivchotr

Цитат на: Alexi в 11 Януари 2018 14:59:48
не си запознат с тая функция ,пишеш глупости :)

Трябва ли колата да е в движение или е нужно само да работи двигателят? Защото съм виждал как се заключи кола, Форд при това, докато собственикът му го беше запалил докато почисти снега от него. Ако говорите за друга функция, може верно да не я знам.

Pyrhel

Друго е, заключва над определена скорост, примерно 5км/ч, докато не угасиш. Това със своеволното заключване има нещо прецакано - лайняна аларма или някоя от управляващите машинки.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Цитат на: Pyrhel в 16 Януари 2018 20:14:41
Друго е, заключва над определена скорост, примерно 5км/ч, докато не угасиш. Това със своеволното заключване има нещо прецакано - лайняна аларма или някоя от управляващите машинки.

Аха. Явно е била алармата. Ама кофти тръпка. Резервоарът му беше пълен (rofl) А пък резервния ключ на другия край на града. Та някакви схеми да му го донесат, а пък колата през това време си бачка кротко на място.