Focus EcoBoost менте "Red Edition"

Започната от exclusiveremix, 17 Март 2017 14:53:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

exclusiveremix

И аз това си го мислех Алекс,даже по форумите където ги дискутират същото беше описано.Надявам се да изкара 120 150к км мотора,после пък каквото ще да става.Не съм го описал,но когато стигне 5-6к км от смяна на масло и консумативи,свалям и обирам боклуците от KN-a с прахосмукачка.Едва ли затова е толкова чист.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

exclusiveremix

Детето да не види нещо  (tooth) . Изкопирано директно от бате Бранко.Благодарение на колегата "ekstremniat" се уредих с тези 4 бройки на хубава цена от Диана.Лошото е че дота е началото на 2018г. , ама с този размер толкова.Не смятам че другите ще са по-пресни.

Ха сега ги познайте  (rofl)
[attach=1]

Alexi

sstefan

Uniroyal rain нещо си...

Alexi ме е изпреварил...

B.Stoilov

Rainsport 3  ;D Какъв е размера?
Все по-трудно ще става гумите да са с пресен дот.

varby

Добра гума за парите си. Миналото лято ги тествах в силен дъжд , държат се добре.

exclusiveremix

Правилно,поздравления на всичките познали отговора.Печелите една виртуална бира  8)
Гумите са с размер 215/45 R18 с DOT 0418 и 0518  и разбира се с борд.Колебаех се между няколко модела,но както съм казвал много пъти в тая тема - колкото по-тежка гума/джанта монтирам,толкова по-назад ще тръгне колата.На моя глупав кантар гумата показа 9.3кг,като по спецификации почти навсякъде я пишат 8.5 - 8.6 кг.Даже в сайта на Диана я изписват 8.5 кг.Закупени са и датчиците за джантите,джантите са боядисани,гумите са налични и стаята ми е някаква леща и само ги прескачам.Тези дни ще се положат 2 слоя керамика Car Pro Cquarts 3.0 по джантите,монтираме ги на гумите и се надявам тази седмица която идва вече да има фотоси.

Има малки,но много належащи промени в интериора на автомобила.Колегата zloster там удари много голямо рамо.Но всичко това ще го опиша някой ден в някой друг пост.

exclusiveremix

Както написах по-горе,има малки доработки по интериора.Кои станаха,кой не са все още...
Откакто правих тестдрайв на Фокус 3-та генерация ме дразнеше това,че подлакътника не се местеше напред назад,да не говорим за леко нагоре.Разбрах че при Титаниумите барчето около скоростния лост и ръчната е малко по-различно.Сумати и време дебнах Титаниумка да излезе за части и да и взема цялото барче.Септември набелязах една италиянка Titanium оборудване с удар намираща се в Дупница,разбрахме се с джамбаза за цена и с уговорката да отида направо на място да се свали и огледа.Ноември месец запалих Fiesta-та на баща ми,беше минус 12 градуса в 8 сутринта,усетих парното чак на Ришкия Проход  (rofl) .За един ден навъртях гр.Нови пазар - Пловдив - София - Дупница - София - Пловдив.Fiesta-та даде 4.0L/100км разход,като магистралното каране най и бърка в душата и затова разхода е толкова висок.
Взехме цялото барче плюс една хром лайстна около скоростния лост ,както и кожената ръчна.Слагат се само при Titanium , ST , RS.Лайстна е толкова дребен детайл,че ако не я покажа на някой,едва ли ще направи разликата със заводската черна,но лично на мен ми допада.Чудехме се и как да прехвърлим плъзгащия се подлакътник без да разглобяваме цялото ми барче около ръчната.Играчката щеше да е много и отделно я се справим,я надраскаме нещо... Тук колегата Zloster (евала отново човече) влезе в руските форуми и показа кое как.Самия подлакътник се държи на 2 болта и 4 щипки,като демонтажа става за 5 минути когато вече си го правил.Вече имам плъзгащ напред подлакътник който се мести с около 10 см напред-назад.
Тук е в най-крайна задна позиция.[attach=1]
Аааа къде е пепелника :D [attach=2]

Остана играчката с ръчната спирачка.Понеже не може целия лост да сложим без да разглобим цялото мое барче,решихме да прехвърлим само ръкохватката на ръчната плюс бутона и.Свалянето от Titanium-ската ръчна стана за 1 минута.Моята заводката я блъскахме,трошихме и т.н. и все още НЕ мога да я сваля.Някой да даде акъл как да сваля тая ръкохватка...ще съм много благодарен!Никъде не съм открил как се сваля,а я държи само един чоп който вече счупихме.Следващия Level е да я резнем примерно с малък шлайф,като премахнем само пластмасата.Но нямам все още толкова топки,че да си окепазя колата.Ето и крайния резултат в момента [attach=3][attach=4]

В следващия пост ще обясня от - до какво се случи с това
[attach=5][attach=6]

Mondeicho

За ръчната и аз исках да сложа от СТ заради кожата, но гледах клипче и се разглобяваше половин ден цялото барче после отдолу под колата се развиват болтчета и т.н и се отказах. При теб си мисля, че трябва да е подобно въпреки, че са различни модели и години...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

exclusiveremix

При версиите Titanium,ST и RS,дръжката на ръчната се държи от едно чопче,които желае ще покажа клип как от SSTuning ги сменят за под минута.При мен явно тая пластмаса е или лепена,или така е залепнала че вадене няма.Варианта който мислим е да се среже...но както казах не ми се рискува.

Така още зимата казах,че джантите ми (18 цолови Ronal свалени от S-max първо поколение ST пакет)заминават за боядисване.Бяха в ужасно състояние,най-вече от удари в бордюри и тук таме драскотини от камъчки.Благодарение на Alexi,се намериха шуменски бояджии които работят свястно,качествено и на сносни цени.За сравнение в МП ми искаха цена от 80лв на джанта,на други места около 100-120лв на джанта.След като "моите" бояджии видяха джантите и се договорихме за един цвят,щях да падна когато ми казаха цена ПОД 200ЛВ за всичките.Всичко хубаво,но една есенна вечер гледам обяви из сайтовете и попадам на това [attach=1]

Мойта джанта в един сив цвят изглеждаща супер умряла.Няма ръб няма полирано няма нищо.Казах си,че ако трябва ще дам още пари,но да е УАУ ефекта след като ги видя.След много мислене се спрях на цвят на джантите монтирани на RS 3 Red Edition(общо 350 бройки за цял свят).Цвета по код излезе на субару,на живо е блъскан с перли,но дефакто перли не сме добавяли.На слънце е нещо мега гига хипер брутално.Тоя цвят съм го виждал само на тази джанта,монтирана на точната версия RS която описах.[attach=2]

Разбрахме се за цвета и за самото изпълнение - външно джантата остава полирана както е заводско,а вътре е цвета.Така и стана.Както описах по горе,положих им 2 слоя керамика CarPro Cquarts 3.0 след месец им сложих Topcoat пак в 2 слоя керамика CarPro Gliss и за финал се нанесе Reload.Цвета и всичко останало е брутално,джантата почти не се цапа,спирачен прах почти не се задържа.Керамиките и сийлънта засилиха още повече ефекта на перлите

[attach=3] Още при бояджиите.Да подчертая че вътре джантата не е боядисвана,защото не ми е важно.И без това почти винаги тая част е мръсна.Самите джанти не бяха перфектно боядисани.Моята грешка беше,че не си ги измих сам с препаратите които имах,а се доверих на бояджиите.Отделно и това,че нямат камера при боядисването докара и малко прашинки.Като цяло са на 90% процента перфектни - все пак не са чисто нови.

[attach=4] Ето го ефекта след едва първия слой керамика.На следващите слоеве не съм правил снимки.
Междувременно и гумите бяха дошли,тях ги показах в по горния пост.[attach=5]

Използваните керамики.[attach=6]

И за край...финалната визия.[attach=7]

[attach=8]На живо е много красиво поне според мен и според хората които я видяха.Засега коментари от сорта "не си избрал правилния цвят или не улучи комбинацията" не съм чул.Не знам защо на снимките изглеждат смотани :D Цялостно сумата която похарчих за втори комплект джанти и нови гуми е голяма според мен.Чисто и просто за тея пари голф 4 с газ.Отделно че и заради фордаджииските истории трябваше да купя и 4 датчика за налягането на гумите и да се обучат и те.
Но кеф цена няма.Супер доволен съм от Унирояла ми,вози супер меко,в пъти по-меко от умрялото ми пробно Пирели.Единствената ми забележка към гумата ми е че бързо се пълнят каналите с камъчки,всичко останало е супер.Дотолкова супер че бащата като ги видя и покара,каза че иска същите за другата година на фиестата.Отново огромни благодарности на колегите Alexi и Ekstremniat!

Alexi

ми те същите като преди :D

varby

Много добре са станали джантите,с тях автомобила изглежда чудесно .Колкото за гумите и аз използвам този модел и съм много-доволен ,но забелязах ,че протектора се износва доста бързо и третия сезон май ще е последен.

exclusiveremix

Заради по-меката гума,са били направени да се износват по-лесно.При закупуването ги замерих и показали 9,3мм грайфер,като повечето нови гуми са максимум 8 до 8,5 . Пробвах ги при страшен дъжд,влизам с 60 в много наводнен завой с газ на трета и колата не мърда.Отделно ги монтирах много рано - около 6-7 март,на следващия ден инцидентно ми се наложи да тръгна до В.Търново.На връщане валеше сняг и темп. 1 градус.В завой влизам с 100 и продължавам без да мръдне.Казват,че са шумни...аз няма как да го отговоря понеже имам суббуфер и рядко музиката е намалена.И все пак са по-тихи от Пирелито.

Alexi

Рейнспорта е чудесен за парите си ,аз карам втори сезон с тях - вярно малко бързичко се износват но ще изкарат и 3ти сезон с моето каране ( не ги мъча ) хубав грип леки тихи според мен

S2N1

bronc

Mondeicho

На мен ми харесва как са станали. Интересно ми е колко ти струват материалите за керамиката и останалите продукти за защита на джантите. Остават ли ти и за лаковото покритие на колата или са само за джанти?

jo_jo

абе дайте евтин бояджия за софия, че ми се прииска и на мен :)

exclusiveremix

Ще опиша отгоре отгоре нещата,понеже другия ми огромен пост ще е точно на тази тема.Има 3 варианта за защита на лака на боята - вакса,сийлънт и керамично покритие.Гледайте на керамичното покритие като примерно керамичния лак който си слагат жените на ноктите.Маха се трудно и затова е уж перманентно - при правилна поддръжка ще изкара доста.Колко доста...зависи от самата керамика - на старата ми керамика Cquarts 2.0 и даваха максимум 2 години живот.На новата и дават пак толкова,но след като и сложих topcoat керамика Gliss се надявам да отиде на 5 години общо.Има си и други керамики който дават примерно 3г. 5г. та някой и 9г. ,но те могат да се полагат само в определени детайлинг студия.За поддръжката на керамиката се изискват специални шампоани,редовно обновяване на този сийлънт слой който се води защита на керамиката,редовно пръскане с детайлинг спрей и още и още.Ползите са 101 минимум - показвал съм в друга тема - колата беше на 2 месеца и и усурках калник и предна броня в метална гаражна врата.НЕ смятахме изобщо че драскотините ще излязат.След едно смотано пастиране от моя страна,всичко беше 6.Отделно колата се цапа много по-малко,мие се поне 10 пъти по-лесно,гланца е брутален,всичко става като стъкло и мръсотия почти не полепва.Има огромен самопочистващ ефект,т.е след каране в дъждовно време при прибирането в гаража,колата е суха.

По принцип всичко което става за джанти,става и за боя на колата.Аз лично с 30мл керамика минах 2 слоя на моята кола плюс 2 слоя на джантите и ми остана за преден капак и броня на фиестата.Всеки един слой от моята керамика дава около 2-4 микрона лак.В момента пазара е яко залят,когато се запалих през 2016г. по тези неща имаше 5-10 продукта в Б-я на кръст.В момента мойте керамики са по 70 лв парчето.А има къде къде по-хубави,но и цената им е в пъти по-хубава.Дотолкова съм доволен,че откачам да мия фиестата която е само със сийлънт защита.Съвет към всички е - ако смятате сегашната си кола да я карате поне още 3-5 години,влезте в един детайлинг център да ви направят едно пастиране/полиране и да ви положат керамика.Това са минимум 400 лв казани на прима виста,но с времето ще видите как всичко това се избива.А направо е задължително при нов автомобил според мен.

П.С. НЕ смятайте този пост за реклама.НЕ се занимавам с това,въпреки че бих помогнал на всеки със знанията ми в тази област или с това как да си нанесе керамиката.Това е просто едно мое хоби.

Ozzie

дет' викаш, да е нова, да дам такава сума
за 15+ годишен казан - твърдо НЕ

Не че външния вид не ме брига, ама някак си ми е в страни от другите неща.
Една кола съм фърлил на боклука (тотал щета), та затова и ми е такова виждането. Гледам повече колата да служи на мен, отколкото аз на нея, което не означава, че е неподдържана. Ако има нужда от ремонт / смяна на части - сменям, ремонтирам.
В четвъртък я вкарвам в сервиз, отново за геометрията на турбото, пък да видим, какво ще му баем. Текущ ремонт ли, смяна на средна части ли и т.н.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

exclusiveremix

Това са си мой виждания за моите автомобили.Аз съм научен и обичам да си пазя нещата.Гледам по възможно най-добрия начин тая кола да я съхраня "нова" и свежа докато е моя.Пък после...който ще да я мисли.За 15 годишен кош има смисъл единствено и само ако е съботно-неделен автомобил и е с някаква висока стойност.Сега малко на майтап,но и малко на сериозно - ако 124ките купетата бяха по-новички и по-запазени и на по-нормални цени , най-вероятно щях да си взема такава за кеф.

Ози дано да е лесен и евтин ремонт.Покрай глупавите рена на баща ми,ми призляваше като чуеш турбо,егр,теч на масло и т.н. Така че те разбирам напълно!

Mondeicho

Благодаря за изчерпателния отговор. Имам разни детайли за боядисване първо и после може да пробвам някой от твоите варианти.

B.Stoilov

Дай да ти пратя и моите 18ки да ги направите за под 200 лв  (tooth)
Че тука ми искат 240 за 4те :D

exclusiveremix

Бях описал в предното ми мнение надълго и нашироко , че автомобила ми ще премине детайлинг процедура - смъкване на старата керамика , пастиране и полиране.Покрай детайлинг форумите, ФБ страниците и детайлинг онлайн магазините се избра момчето което ще я прави в Добрич.Справи се прилично,но не перфектно  (rofl) . Не го препоръчвам на някой който е максималист и иска всеки един милиметър да е пипнат и направен като хората.Но го препоръчвам на всеки останал,които иска колата му да заблести като "нова".Съответно и сумата не е малка само за пастирането(общо казано),за тая сума някой бояджии ще направят 3 коли,но който иска качество си плаща.Така я направихме , че гледахме да щадим заводския лак и да не задълбаваме , а само леко да обработим по-едрите драскотини( не че имаше такива).Само след тея детайлинг процедури,без никакви защити по лака. [attach=1] [attach=2]

Впоследствие колата си я прибрах,минах си я сам с една от най-финните пасти който допълнително придават гланц и съответно е грунд за керамиката - Car Pro Essense.[attach=3] . И след 3 дена,безброй много търкане, 2 слоя Car Pro Cquarts 3.0 и 2 слоя Car Pro Gliss (topcoat) ефекта беше този.[attach=4]
Описал съм всички плюсове и миниуси за които се сещам в предишния ми пост.ДА,наистина втората керамика още повече помогна за гланца,дълбочината на цвета и Нецапането на автомобила.Мие се за под 1 час от мен,като не срещам трудности ако ще и 2 седмици да е карана и да е страшно мръсна.Подсушаването е супер лесно,пробвал съм и с духалки тип "метла" ( за 10 мин съм готов) или да я покарам със скорост над 80/100 км/час.

Май месец ходихме до София за поредното изложение на VW Club Fest 2K19.Картата беше такава - Нови пазар-Ришкия проход-Сунгурларе-магистралата-Пловдив-София.Докато се качих на магистралата разхода беше 4,7L/100km, до Пловдив стана 5,2L/100км,а в София паднахме на 5,1L/100km.Основно се кара на автопилот на 100км/час - тя повече неще и да върви  (rofl).Страшна мъка и за двете ни коли се оказват магистралите,прекалено много си вдигат разходите тогава.И ако някой дотук е казал...бре много малко гори,е сега ще ви хвърля в тъча.По каталог,с тоя мотор,с тази конфигурация и дават среден разход 4,6L/100km, аз счупих борда с показание 4,8L/100 km, със средна скорост 66км/час  като маршрута беше -Шумен-Търново-Габрово и много градско и в трите града.[attach=5]

Минаха около 4000-5000 км откакто сложих новите Унирояли и си казах , че е време за баланс.Сваляне,миене,балансиране и миене на спирачни супорти и дискове...играчка за няколко часа. А някой виждал ли е толкова чисти супорти на кола на 40к км ? [attach=6]

Ето ви и малко снимки за финал.Най-накрая успях и да си сглобя двойника на фокуса...една стара рамка на братовчед ми която стана приятен сбирщайн.[attach=7][attach=8][attach=9][attach=10]

Galio

Аз този разход го правя същия... ама .../50км (race)

exclusiveremix

След като изминахме 12 к км дойде време за смяна на масла,филтри и спирачна течност.Отново 5W20 масло,заедно с фюлеринова добавка,както и с едно миене на K&N филтъра.Ценово обслужването ми сравнено с на моя колега Астрата е двойно по-надолу.Най-дребното сравнение което мога да дам е,че филтър купе(поленов) от представителството на Мп,на мен ми излиза под 40 лв (май 37 лв и стотинки),моя приятел в Булвария платил над 80 лв за същото нещо.

По автомобила няма нищо ново.След баланс на гумите,продължаваше да ми трепти волана при скорости над 80км/час.Пробвахме няколко баланса,различно налягане на гуми,даже 16ските джанти със зимните гуми...е няма и няма.Волана леко си вибрира и се вижда как сам прави движения ляво-дясно с около 1мм.Даже и реглаж на преден и заден мост не помогна,за да изчезне проблема.Според МП колата си е перфе,според мен НЕ е и ме дразни.Като се кача на фиестата на баща ми която гони вече 70 к км го няма този проблем.Аз нямам още 50 к км и вече съм с проблем с окачването.Най-странното е че четох за подобни проблеми точно при моите гуми - Унироялите.Но ако беше проблема от 18'' джанти,нямаше да ми прави тея номера с 16'' джанти.

За финал както винаги някое фото.Поразходихме я тук там този летен сезон.Имам навъртяни над 13 к км с 18'' и съм много доволен от набутаните пари по тая кола.Липсва ми само 6-тата скорост. Среден разход от 6-ти март до 8-ми ноември 5.5L/100км.
[attach=1]  [attach=2] [attach=3]

ivchotr

Погледна ли дали на главините, там, където лягат джантите, не се е събрал котлен камък, образно казано. Имал съм подобен проблем. Джантите косъм, гумите чистак нови, а кормилото играе. Когато се натрупа тази гняс там от луга и каквото се сетиш, се втвърдява и когато сложиш джантите, те застават лееееко на една страна. Като стъпи на пътя започва да се клати като патка.

exclusiveremix

Има снимка по-горе на супортите и се виждат и главината съответно.Преди поставянето на летните гуми,докато сме вдигнати на крик,всичко се чисти с препарат,четка,водоструйка.Тей че отпада като вариант.

Alexi

тая вилка на велосипеда да я сменяш че ми дразни окото :)

ivchotr

Цитат на: exclusiveremix в 06 Декември 2019 19:46:19
... отпада като вариант.

Да не те ебава електронната система за стабилизиране? Някой кекав датчик ако дава грешни сигнали без нужда ::)