Focus EcoBoost менте "Red Edition"

Започната от exclusiveremix, 17 Март 2017 14:53:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ozzie

225
235
на 100 к.с. мотор...
някак ненужно широко
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

exclusiveremix

Цитат на: Ozzie в 22 Април 2018 17:29:32
225
235
на 100 к.с. мотор...
някак ненужно широко
Радвам се , че поне 1 човек ме разбра.Понеже те знам от друг форум колега,все едно за градско каране да си сложа 2,35 гума :D .Силно съм наклонен към 205/45 основно заради теглото на гумата.До зимата ще ги бистрим размерите.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Mondeicho

Взимай каквото си наумил. Иначе аз на моята усещах разлика с 225, сега съм с 215...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

sinnerman

Цитат на: exclusiveremix в 20 Април 2018 20:23:37Та промених леко размера на гумата,понеже с заводското 235/40 не исках да карам-живеем в България,а 40 височина е прекалено ниско.Варианта беше да сложа 215/45.
Опитвам се да ти насоча вниманието, че 40 и 45 не е височината на гумата. Това съм ти написал по-горе. 235/40 е по-висока от 215/45. За да не объркаш концепцията при подбора на размер. Височината е 40% от 235 см или 45% от 215 см. Алекси ти е написал мнението си, защото е карал 18 ки и знае какво ще се получи с фокусчето. Както се казва, питай патило, не питай старило.

exclusiveremix

Крайно време беше след цялото нареждане на детайли , да се направи една фотосесия на Жибката ми.Разликата в диаметър между заводското 205/55/R16 и настоящото 215/45R18 e 19mm.Дотолкова голяма , че някой калкулатори и гумаджии казваха "не става,ще стане много висока и т.н" .Чуждестранните форуми тук доста помогнаха и казаха , че е възможно и безпроблемно.Седмица след като наредих всичко , положих в 2 слоя керамично покритие и за пластмасите , уплътнения , добавки и т.н. по фокуса.Използвах CarPro DLUX.Ефекта е уау и съм убеден , че станаха по наситено черни сравнено с автомобилите от магазина  (tooth).А да не говорим каква хидрофобност и какъв блясък имат.Положи се в 1 слой и по Фиестата на баща ми и остана в 30ml шишенце материал колкото за 4 джанти.След боядисването на моите , сигурно ще се положи.
На тема разход...нарочно пак я занулих.Досега с 16ските при 40км/час средна скорост компа показваше 5,7l/100 km.Сега дали е било точно 40,39 или 41 не съм се заглеждал.Поради честите паленията,стигане на работа (3 км) и гасенето на мотора - разхода се качва много - забелязах , че гори много докато загрее.А при мен за тези 3 км не винаги успява сутринта напълно да загрее.В момента със средна скорост 36км/час разхода отново е 5,7l/100km с 18 цоловите гуменки .Маршрута е същия , в допълнение се ползва и малко климатик.

За в момента това е завършената визия на автомобила.Единственото което отвън ми идва на акъла е някой накрайник на ауспуха - мисля нещо от рода на менте Akrapovic.Друго не виждам какво мога да пипна вече.

[attach=1]
[attach=2]Дилемата тук продължава да е дали да оставя червения кант който се слага само на Black Edition,или да стане черен канта оригинално както е за Red Edition.
[attach=3]
[attach=4]
[attach=5] Предни джанти.Диска и супорта малеят,но ако се сложат от ST,просто забравям за 16ски джанти.
[attach=6] При задните Форд не предлагат нищо заводско по голямо.Диска и супорта са едни и същи при всички,включително и ST/RS.

Mondeicho

Много приятно се е получило. Как е откъм комфорт или това не е търсен ефект в случая с гумите?
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

exclusiveremix

Писах на няколко места.Естествено и комфорта ми е важен - не исках да ме дразни така както старата ми фиеста с 15''.Няколко хора возих които знаят как се движеше с 16'' - казват,че е по-добре сега.На завой е в пъти по-устойчива.Дупките почти не ги усещаш.В пъти по-незабележимо минавам по тях.Кофтито е когато има кръпки по асфалта,тогава наистина се усеща по-лошо сравнено с 16''.А и да не забравяме,че за комфорта сега се грижи умрялото Пирепи П7,а не като преди "гума на 2015,2016,2018г."

А LED светлините които ми препоръча са чук.В мъгла все още не са пробвани,но светят в пъти по-добре от оригиналните.

exclusiveremix

Продължавам да си ъпвам темата по Фикуса.Откакто монтирах 18'' съм изминал над 4200км.Впечатленията ми са същите като в първите дни,всичко е описано по-горе в темата.На тема "разлика в разхода" ще се говори в следващия ми пост.Засега единственото лошо в случая е смотаното пирели,което и макар като ново... е отвратително.Докато не се загрее,даже и при нормално отпускане на съединителя пребоксуват колелата,ако отдолу има пясък,чакъл,фракция и т.н.Наскоро ми се случи за сефте да ме спрат полицай с фокуса,беше 21 часа и нагоре...тъкмо колата я бях извадил от гаража.След проверката при потегляне въртях гуми поне 5 метра,без да си подавам газ.Значи за мен все пак моторчето има Power  (rofl) .А по завоите на Ришкия как се мята докато се загрее тая гума...За в момента е решено зимата да се пребоядисват джантите(цвета още се избира) и да се монтират 4 Uniroyal RainSport 3 XL 215/45 R18.Като тегло излязаха едни от най-леките 18'' в тоя размер.Само за сравнение - по сайтове,толкова тежат и заводския Мишелин 205/55 R16.А старите джанти са грижливо измити,прибрани и чакат някой зимен ден.Safety First [attach=1]

Ефекта от керамиката ми - по боята са положени 2 слоя Carpro Cquats UK.Това е снимка след 20 минутно каране в як дъжд,където даже и чистачките не смогваха да очистват водата.Карано е по магистралата от Н.пазар до Шумен.Е в Шумен не валеше като пристигнах,но колата си беше чиста и суха все едно дъжд не е виждала.[attach=2] . Имам и клип от друг дъждовен ден където се вижда как при 100км/час не ми се налага да използвам чистачки,но не знам как се качват клипове.  :'(

Така фикуса беше абитЮрентска кола на братовчед.Същия ми този братовчед който на пияна глава,само с пипването на ключа на колата,успя да ми активира global open/close all windows.Баси кефа сега,натискам,задържам и се отварят или затварят всичките прозорци.Един 18 годишен успя да активира нещо,което у Мп не успяха...
[attach=3][attach=4][attach=5]

Последно се качват снимки от първата сбирка на Форд в гр.Шумен.Жалко,че бяхме малко хора,но си изкарахме готино.Намериха се и хора,които да оценят труда ми по фокуса и все да ме питат - "АаА тва горе панорама ли е ? " [attach=6][attach=7]

Ozzie

Цитат на: exclusiveremix в 25 Юни 2018 16:33:30....но не знам как се качват клипове.
Правиш си акаунт в гООгле точка ком, които е общ за всичко що е под шапката на гУглето, включително ю-Тубето, качваш го и после пускаш линк тук.
Тези Пирели-та, дето не ги 'аресваш и грам, с какъв скоростен индекс са?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

exclusiveremix

Цитат на: Ozzie в 25 Юни 2018 18:03:21
Правиш си акаунт в гООгле точка ком, които е общ за всичко що е под шапката на гУглето, включително ю-Тубето, качваш го и после пускаш линк тук.
Тези Пирели-та, дето не ги 'аресваш и грам, с какъв скоростен индекс са?
Pirelli Cinturato P7 93Y до 300км/час.По разни теми по други форуми четох,че "високоскоростните гуми"с по-голям индекс имат нуждата от повече загряване спрямо нормалните гуми,за да държат.А гумаджийте с които говорих казаха,че пирелито се нуждае от страшно много загряване,за да държи.

П.С. Ози специално по твоята част,се готви нещо на 2 гуми в разцветката на фокуса.Надявам се скоро да го покажа и него.И благодаря ти за онзи съвет за 26 към 27,5. :)

Ozzie

Бърз цвят е червеното, спор няма.  ;D

exclusiveremix

Видно от заглавието,колата според мен се приближава до заводския Red Edition MK3.5 .Много се радвам,че навремето съм избрал точно това ниво на оборудване,а не ST-Line,понеже  добавките на броните,от тея камъчки по асфалта,щяха да са дроб след 1 година.Занапред са замислени - боядисване на джанти,монтиране на нови гуми, боядисване на спирачните апарати (тук някой да даде съвет,как, с какво , какъв майстор ? ),евентуално muffler delete и монтаж на права тръба с монтиране на някаква двуцефка като накрайник на аупуха ,АКО се намери оригинална задна добавка от ST Focus 3 и накрая филтърна кутия от Focus 3 RS.Последната навсякъде е адски скъпа и почва с цена от 200+лв у МП.

Както обещах,следващото мнение по темата ще е на тема разход на гориво.Все още маслото не го пипа,така че то не е на дневен ред.  (rofl)
За първи път откакто имам автомобила успях да направя пълно-пълно зареждане на една бензиностанция,на една и съща колонка,като си я зареждах и двата пъти само аз и то по еднакъв начин.Както знаете тук съм с Еasy Fuel System с 2 клапи-пълня докрай докато напълним втората клапа.При мен може да извадя пистолета и да почвам да пълня пространството между двете клапи,при баща ми с фиестата Не може.Горивото е от Марешки до Алати във Варна,бензина е винаги 100 октана.

Тук фокуса стигна до едни интересни км.Чудно ми е ще успее ли да стигне без проблем до 123456КМ ???
[attach=1]
Стигна се до някакъв извънземен среден разход които досега НЕ бях го правил.Средна скорост 43-44 км/час по спомен.
[attach=2]
И точно пред бензиностанцията...разхода ми се вдигна до 5.3L/100km.Средна скорост 40км/час.Показва,че съм изминал 870км с това гориво,като остават 47км на база на този среден разход.Естествено НЕ вярвам на тези оставащи 47км,и мисля че може повече да се мине.[attach=3]
Отново зареждам на макс,с изчакване,с препълване и т.н,без да разсипвам гориво.Ето и бележките.На база зареденото гориво в литри и на КМ който съм изминал даде 5,6L/100км разход.Аз бях предоволен,даже и да беше 5,3 или 5,7.[attach=4]

В момента съм на 24700км,среден разход 5.5L/100км,средна скорост 37км/час.То направо като разход в града е с тази скорост.Наскоро ми показаха в сервизното меню как да проверя глобалния разход откакто е купена колата.Води се нещо от рода на RAFE или RAVE.Изписа 5.5 .КРАЙ...предоволен съм от колата.Май месец шофирах Sync еdition 1.0 ecoboost 125 коня със 6 ръчни скорости.На база това което аз избрах и това което покарах...се радвам,че съм избрал 5-те скорости и че съм си спестил едни пари заради 6-тия зъб.Разлика в динамиката до 3500-4000 оборота няма,нагоре аз почти не я вкарвам моята,даже и при изпреварване.Разликата в разхода може да е максимум 200-300 грама с моето каране.Разлика която скоро едва ли щях да избия в пари.

Alexi

харчат си тия мотори .. това е кажи речи двойно на обявения разход от 3.2 ( по спомен )

exclusiveremix

Алекс няма 3.2 разход. Това е възможно само при дизела на баща ми. Там разход повече от 3.5 не съм виждал. При мен по каталог
Извънграда 4.0 - постигал съм 3.8
Среден 4.6 при МК3. 5 и 4.8 при МК3. Моя среден се върти около 5.0 до 5.7
Иначе най-ниския среден разход в sprintmonitor.de за моя мотор и купе е 5.4.Има и потребители с 6.5 и нагоре, така че съм много доволен.

Alexi

то е ясно че няма .. за това ги осъдиха в щатите и мотора вече не се предлага там ,промениха му и данните .. я се сети колко среден пишеше на оня рекламен плакат от преди 5-6г "сбогом дизел"

exclusiveremix

4.6 среден.Нали преглеждах снимки  (rofl). Е много е трудно да се направи тоя разход.Скоро ще разменим с баща ми колите, за да видя коя колко ще изгори друг като я покара.

pantulov

Моят разход при каране малко градско и магистрала на ден по 100 км в релацията Триер - Люксембург е 5,5/100 бензин, 100 коня 1.0. Но все пак и бензина си има значение, а този в Люксембург ми намирисва да е добър А95 :)
Поздрави!

Galio

Аз съм на 8.4 среден - първите 10000 км ;)

exclusiveremix

Цитат на: Galio в 28 Септември 2018 09:49:50
Аз съм на 8.4 среден - първите 10000 км ;)
Тебе пък колко пъти те засичам у Варна.Редовно покрай булеварда дето е VМПетрол. над Гранд Мол.
Иначе 18 цола джанти,12кг суббуфер редовно мъкнат в багажника,много градско - средна скорост 43км. - среден разход 5,4 за последните 4000км.

Galio

Свиркай де... явно съм кьорав :)

Иначе разхода пада прогресивно при мен все още... първите 2-3 хил.км беше близо 10 ... последните 2-3 хил.км - 7.5
...ама хич не я жаля и такива числа като твоите няма стигна никога сигурно ;)

exclusiveremix

При мене засега най-високия разход е бил 5.9л/100км,  и то при първите и 1000км - разработката.
Иначе как е ST-Line  при теб? Доволен ли си, проблеми някакви ?

Galio

Доволен.... даже много доволен - продължава да ми харесва колкото и първия път като я видях :)

...проблеми - от няколко дни скърцат леко спирачките... и 1-2 проблемчета по боята - ще ги посещавам МП като намеря време тия дни

exclusiveremix

Доволен съм и аз.Върви прилично за моторчето си,разхода ми допада,бързо идва топлото от парното  (rofl) и още и още.Минуси има доста самия автомобил,но повечето са от мое издребняване - примерно що не се заключва ключалката на резервоара или защо все още 2017г. автомобил е с пръчка за предния капак,а не амортисьорче.Между другото и новия фокус МК4 отпред е с пръчка на предния капак - аз го определям като пестене на средства  (tooth) .

За в момента проблемите ми са свързани с шоф.седалка и по точно,че облегалката и сама пада назад.За 1 седмица каране трябва да завъртя колелцето на облегалката с един пълен оборот,че да си дойде на мястото на което е било преди.Ще тормозя МП,но не се знае кога.Отделно стигнах почти 30 к км и плата на седалката е дроб,все едно е на 300 к км.

Днес минахме 29000 км по километраж и скоро влизаме за обслужване (на 30к км).Ще се хвърли маслото на 12 к км,ново масло,филтри,фюлерин и ще се мине към миене на спортния филтър и филтър купе.

Малко забавна история има напоследък свързана с колата.Една жена минавала покрай нас,снимала и разпечатала моята кола и отишла в МП Шумен и казала - Искам същата.От до същата  (tooth) .Случката я разправя дилъра ми,ако прочете темата,може да допълни от до какво се е случило.Впоследствие се запознахме със жената и се наснимахме - закупила си е ST-Line Race Red 1.0 Eco 125кс. автомат.
[attach=1][attach=2][attach=3]

Отделно лятото по морето в Царево съвсем случайно видях английски Фокус ST-Line.Подминах го,впоследствие го изчаках,за да се наснимаме.Незнайно как човека който я караше излезе българин от Варна,просто работил и живеел по Англията.Каза че мотора е същия като моя,но 170 коня с 2 турбини,като едната почвала да буусти на 2к оборота,другата на 3к оборота.Не знаех да съществува такова нещо,влязах прочетох в нета,уж има,но не е с 2 турбини.Мотора изглежда 1 към 1 с моя,с тази разлика,че неговия има кора върху мотора. Цена при тях 8к паунда....направо без пари.
[attach=4][attach=5]

Точно преди да тръгна за това море ми изпадна на добра цена добавка за бензин Bardahl - Fuel Treatment Gasoline.Слага се по 10мл за 10 литра гориво - цял резервоар ми излиза 2,50лв.Шишенцето стига за 10 резервоара.Веднага се усети промяна,почна да дърпа една идея повече.Разхода е същия,звука от мотора сякаш е същия.Но определено ауспуха отзад не е черен и мазен като преди!

bronc

exclusiveremix

Цитат на: bronc в 29 Септември 2018 15:28:19
Джантите на ST-Line (love)
Хубав цвят и нищо повече.Лично за мен е грозна джанта,още повече че е адски трудно да я изчистиш като хората. - Това е ако говорим за червения фокус.
Ако говорим за черния,там положението е двоен ужас.Може би най-отвратителната джанта в каталога на фокуса.Към нея мога да добавя и тая заводската от оборудване Sync.

bronc

За червения. На мен ми допада такъв стил джанти. На черния са грозни, да.

exclusiveremix

Цитат на: bronc в 01 Октомври 2018 07:55:42
За червения. На мен ми допада такъв стил джанти. На черния са грозни, да.
Самата джанта е по-тежка от моята 18ска,трудна е за чистене,отделно и че закрива почти напълно спирачните апарати и диск.Ако са боядисани примерно както заводски при Red/Black Edition,от тази джанта апарат не може да видиш.Но всеки харесва различни неща.

Galio

Определено всеки харесва различни неща, но тази джанта и на мен много ми допада... и стила, и цвета... особено в комбинация със синьото на колата...
А за чистенето - не съм срещнал проблеми за сега, а не е като да не я чистя редовно :)

exclusiveremix

Отдавна не сме се ъпвали.Няма кой знае какво за казване,освен че Фикуса днеска става на 2 годинки откакто го взех.За това време ми е абсолютно безпроблемен,в сервиз освен за обслужване не е влизал,нямам никакви проблеми с него от каквото и да е естество, с изключение на проблема с шоф. облегалка на седалката.Ще ги тормозя от МП докато не се отстрани проблема или не се подмени седалката.

На 23.10.2018г. влязохме за смяна на масло и филтрите.Предварително си измих KN филтъра който за мое учудване беше адски чист.И за още по-голямо мое учудване,филтъра на купето беше дроб сърма и беше в ужасно състояние.Не усетих някакъв ефект с замърсен или чист въздушен филтър.Но докато съхнеше KN-a,покарах ден два със stock филтъра.Има си разлика с KN-a,ако ще някой и лекции и беседи да ми изнася,със спортния филтър колата върви и звучи по по-различен начин.Маслото го хвърлихме на 12140км,за късмет не го пипа.Странното е че тази година не ми пипаше антифриза - за цяла година съм долял има няма 15-20 грама.Миналалта година бях долял почти 300-400 грама антифриз и мислех че имам проблем като при 2.3 Ecoboost.Другото странно е че ауспуха ми пак беше черен и леко мазен като на стар дизел.Смених за малко бензиностанцията(заредих 30 литра на Петрол от 100те октана).Колата се спъна особено в ниските обороти и най се усещаше при тръгване с подаване на газ.Незнайно как ауспуха побеля и си стана в цвета на заводския материал.Впоследствие си заредих пак на Vm Petrl. пак от 100те октана,колата се промени и почна повече да върви.Все още наблюдавам ауспуха и ще пиша какъв цвят е в следващия пост.Веднага след обслужване се занулихме и си показа нормалния разход на извънградско. [attach=1]

Още при закупуването на колата си бях казал,че зимни гуми няма да има и зимата няма да се кара.Даже го коментирахме и тук с колегите и ми се чудиха на акъла.С голямо мое НЕжелание се наложи да се монтират 4 зимни гуми на оригиналните 16ски джанти.Налагаше се понеже летите 18ски влизаха за боя,а не исках колата да стои на трупчета затворена в гараж и да не се кара с месеци.В момента гумите са леко поизпечени от слънцето,с голям грайфер,шумни,но най-важното е,че са с борд който да ми пази джантите.Гледам да не рискувам и в сняг и лед да не я карам.Но веднъж като свърших работа,гледката беше такава.[attach=2][attach=3] . Благодаря на този който ми направи подаръка...Той си знае!

След няколко дена гледката беше такава.От сняг,студ и вятър нямаше и спомен[attach=4].

Последно завършвам с една снимка за която доста хора в групата на Форд в ФБ ми се смяха.Случи се съвсем случайно да намеря тази кола и застанах до нея за снимки.Но според "големите юзъри пред клавиатурите" двете коли нямат грам разлика...Оставам на вас да прецените.[attach=5][attach=6]

Alexi

това за филтъра да не те радва ,вероятно не хваща по фините прашинки и те отиват в мотора ( особено мръсния поленов навява подобни мисли ,а и нашия град си го знаем аз като гледам на климатиците ми какви са външните тела ,ужас .. )