2.2 tdci загасна и не пали

Започната от miki_maus68, 18 Декември 2016 11:47:23

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

miki_maus68

Привет на всички колеги. Моят Форд отново ме изненада, и отново точно когато най-много имам нужда от него. Отивам до най-близкият град ( Хайлброн) да си напазарувам за следващата седмица и спирам на паркинга на Кауфланд, влизам и се помотах около час и си тръгвам доволен.Стигам до Мондеото, качвам се паля, включвам задна и потеглям. Да ама не! Понечи да мръдне половин метър и угасна, и се почна едно въртене и едно пушене и чадене по паркинга, но без резултат. И така около два часа. Дойде един приятел и ме дръпна с неговата кола към тридесетина метра, но отново без резултат и сега на дневен ред идва въпроса - как така, без никакви симптоми изведнъж умря и какво би могло да е? Според някои е помпа, но аз имам съмнения, че не е помпата. Преди година и три месеца ми направи същият номер и от там на майстор( българин живеещ в Германия), който също изрази съмнения за помпа, но след два дена я докара и каза че била засмукала въздух. От тогава до сега нищо и сега отново. Някакви предположения? Повече от ясно е че трябва да се закара в сервиз, но вече ми идва в повече и ако е помпа изобщо няма да се занимавам повече с нея.
Дали е възможно помпата да е заминала при положение че пет минути преди това съм я карал с 160-180км. и никакви ядове и изведнъж??? :'(

didon80

Провери датчика на коляновия вал. Той има склонност да прави такива мизерии.

miki_maus68

Цитат на: didon80 в 18 Декември 2016 12:26:25
Провери датчика на коляновия вал. Той има склонност да прави такива мизерии.
Как да го проверя и къде се намира?

didon80

miki_maus68

Цитат на: didon80 в 18 Декември 2016 16:04:56
Тази тема ще ти помогне :
http://fordbg.com/forum/index.php?topic=549.msg3547#msg3547
Благодаря, но в тази тема става въпрос за датчик на разпределителния вал, а не на коляновия. Търся из форума за други теми,но за сега без успех.

didon80

Вероятно проблема е е един от двата - провери ги. Диагностика и евентуално подмяна.

miki_maus68

Цитат на: didon80 в 18 Декември 2016 17:13:07
Вероятно проблема е е един от двата - провери ги. Диагностика и евентуално подмяна.

Ок.

К.Методиев

Мига ли ти подгрева, много е вероятно да е датчик на разпределителния вал.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

V.Buzev

Просто идея - да не ти е замръзнала нафтата? Горивен филтър кога за последно е сменян?

ivchotr

За един час пред магазина да замръзне... не че е невъзможно, ама едва ли.

V.Buzev

Цитат на: ivchotr в 20 Декември 2016 10:43:52
За един час пред магазина да замръзне... не че е невъзможно, ама едва ли.

Бе така де ама аз съм свидетел на замръзнала в движение нафта преди 4-5 години на една от служебните ни коли. Да вярно че беше -15 тогава ама знаем ли в Германия каква е била температурата в този момент?

miki_maus68

Цитат на: V.Buzev в 20 Декември 2016 10:58:10
Бе така де ама аз съм свидетел на замръзнала в движение нафта преди 4-5 години на една от служебните ни коли. Да вярно че беше -15 тогава ама знаем ли в Германия каква е била температурата в този момент?

В Германия съм и тук да ти замръзне нафата, едва ли. Купих и двата датчика но нямам представа къде да търся този на коляновия вал. Къде точно стои на блока.

miki_maus68

Мамка му и прасе! А бе никой ли не може да каже къде стои този датчик на коляновия вал или да се обръщам към МОСАД ?

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

miki_maus68

miki_maus68

Смених и двата датчика и нищо. Вероятно отивам на помпа, защото до филтъра не идва гориво. И сега следва следващия ми глупав въпрос. Как да стигна до помпата в резервоара, от багажника или под задната седалка?

Pyrhel

Нямаш помпа в резервоара.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Цитат на: miki_maus68 в 21 Декември 2016 15:01:12
Смених и двата датчика и нищо. Вероятно отивам на помпа, защото до филтъра не идва гориво. И сега следва следващия ми глупав въпрос. Как да стигна до помпата в резервоара, от багажника или под задната седалка?
Нямаш такава помпа.  Ако не идва нафта до филтъра - имаш запушване на цедката от която помпата(тази на двигателя) засмуква от резервоара. 
Но, ако не идва нафта от резервоара - като повъртиш 15-секунди на стартер ще започне да мига лампата за подгрева

miki_maus68

Цитат на: hotblooded в 21 Декември 2016 16:51:44
Нямаш такава помпа.  Ако не идва нафта до филтъра - имаш запушване на цедката от която помпата(тази на двигателя) засмуква от резервоара. 
Но, ако не идва нафта от резервоара - като повъртиш 15-секунди на стартер ще започне да мига лампата за подгрева

За мен винаги е удоволствие да прочета това което си написал! Точно, ясно и кратко! Блгодаря човече!

hotblooded

Може да пробваш с туба нафта и маркуч - да пробваш да продадеш нафта директно на помпата и да видиш дали ще запали.  Ако запали - сменяй филтъра и продухай маркуча към резервоара. 
Имай предвид че ако си купил втора ръка датчици - има сериозна вероятност и новия да е преебан

miki_maus68

Цитат на: hotblooded в 22 Декември 2016 00:03:33
Може да пробваш с туба нафта и маркуч - да пробваш да продадеш нафта директно на помпата и да видиш дали ще запали.  Ако запали - сменяй филтъра и продухай маркуча към резервоара. 
Имай предвид че ако си купил втора ръка датчици - има сериозна вероятност и новия да е преебан

И двата датчика са нови, както и филтъра, който я има 5000км я не. Ще пробвам това което ме съветваш и ако се окаже цедката егати КЪСМЕТА, но как да обезвъздуша цялата система после?

miki_maus68

Цитат на: hotblooded в 22 Декември 2016 00:03:33

Вероятно е прескочила зъб на веригата и от там идват ядовете. Чудно ми е какви пари може да струва комплекта.

Alexi

колега продаваше тук нов комплект на половин цена ,виж в подфорума за продажби

hotblooded

Ако прескочи веригата, вече щеше главата да е сцепена...

miki_maus68

Цитат на: hotblooded в 26 Декември 2016 20:22:39

На празен ход заработи но не изкарва през ауспуха дима а през маркуча на ЕГРа, който съм извадил.

hotblooded

Нормално...   На място не иска ли да се форсира? 

miki_maus68

Цитат на: hotblooded в 26 Декември 2016 21:01:05
Нормално...   На място не иска ли да се форсира? 

Опитва се, но не успява и само изкарва бял пушек.

hotblooded

miki_maus68

Alexi

Цитат на: hotblooded в 26 Декември 2016 20:22:39
за 1 зъб май не удря клапани тоя мотор ,имаше колега с такъв проблем преди време