Инсталация на USB конектор -Ford radio CD6000/ Sony

Започната от sinnerman, 08 Октомври 2016 16:21:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sinnerman

Здравейте колеги. От известно време ме спохожда мисълта за монтаж на USB кабел на Sony -то в колата. Имам AUX, но силата на звука е по-слаба, качеството не е добро, постоянно трябва да включвам телефона и от него да превключвам песните. Да не говорим, някой, като звънне.
С BT модул ми се вижда доста скъпо и трудно решение изискващо  технически познания.  В търсене на решение  разбрах, че се предлага подобна джаджа в МП. Монтажа е лесен. Към модула има Fakra и достатъчно дълъг USB кабел. Избрах да изкарам USB конектора в подлакътника. Кабела минава директно под централната конзола, без да е необходимо разглобяване. Модула фиксирах под радиото. Има точно място. Качеството и силата на звука са без промяна от на диск(ако изключим, че формата е mp3 ). Песните се превключват от бутоните на волана. (seek UP и seek DOWN). С продължително задържане на който и да е от тези бутони се превключват папките.

Septerra

Супер е. Интересно ми е дали на Мондео ще излизат песните и папките на екрана на навигацията и Convers-а? А, и колко струва удоволствието? :)

sinnerman

За съжаление няма да излизат на дисплея. На мен ми струваше 93.25 с ДДС.  с 20% отстъпка

Mondeicho

Това устройство само с този модел на Сони ли е съвместимо или става и за предния модел преди 2007?
Иначе се е получило много добре. Браво за реализацията.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ihovahi

Това е интересно. Все още не мога да разбера ще тръгне ли на МК3 с Денсо...
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Mondeicho

И аз разгледах препратката, но на основната таблица е написано, че става за Мондео от 2004 г. и след това на спецификациите има картинки на моделите плеъри и там има новото Сони, но не и старото (моя модел), Денсо също не видях...
На тези от МП дали може да им се има доверие, като ги знам колко са ,,компетентни"?
Слагам една снимка от ръководството за монтаж, ако някой е по навътре с връзките отзад на касетофона да каже дали става:

ihovahi

Най-добре е един хкарлинк... ама пак не е сигурно дали ще си паснат със Сони или Денсо от нашето поколение :D
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Pyrhel

Пише от 2004та заради факрата (преди фейса не е с такава букса). Гледам, че реално ползва AUX-IN на радиото и според мен ще работи и с Денсото, и със Сонито на Мондео Мк3.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Lokoto

Да се похваля. И аз съм вече с USB на радиото. Благодаря на sinnerman за напътствията (fri). Най-трудното при монтажа беше да се намери място на кабелите и буксите зад радиото, но се правих.

sinnerman

Пристигна ми това [attach=1][attach=2]. С Андроид 7.1. С 2 USB порта и 2 слота за SD карти. С външен микрофон за разговорите през блутут и камера за задно виждане с CCD матрица. Монтирах я за около 30 минути, заедно с прекарването на микрофона и gps антената. Камерата остана за по- топло време. Доволен съм.  Навигацията работи отлично. Качеството на звука е като на CD 6000. Отсъпва на SONY то,но не е нещо фрапантно.[attach=3]

Mondeicho

Има ли слот за дата карта? Или да ползва нет по някакъв начин, че е много добре да ползваш навигацията в реално време с трафик функциите?

sinnerman

Има wifi антена. Връзваш го с телефона и ползваш нета.[attach=1][attach=2][attach=3] Фабричната медия на тойота авенсис е с по- малко опции от китаеца. [attach=4]

ivchotr

А някой срещал ли е такава медия, само че да пасва на Фокус 1. Аз не успях да намеря.

jo_jo

Цитат на: ivchotr в 06 Януари 2018 21:23:35
А някой срещал ли е такава медия, само че да пасва на Фокус 1. Аз не успях да намеря.

виж тези - https://www.carjoying.com/head-unit/c-h/ford.html аз ползвам такава

ivchotr

На моя Фокус няма да паснат в отвора на оригиналния плейър. Явно не са сметнали за необходимо да измислят панел с такава форма, имайки предвид годините на колата. Макар че за Алфа от същата година имат, доколкото знам.

sinnerman

Гледам, има монтирани мултимедии на фокус 1. Пише, че се преправя панела. Потърси, има доста инфо във фейсбук.

ivchotr

Гледам да мина без рязане, ама май няма да може.

Mondeicho

Ако ти се занимава ще стане след като трябва преправяне. Има клипчета и там изглежда лесно (rofl)