Проблем странно виене

Започната от asenov1984, 01 Август 2016 10:44:59

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

asenov1984

Здравейте колеги имам следния проблем скоро смених лагера на задна дясна главина защото много виеше
смених лагера шумът малко отшумя но си има пак шум забелязах че  завия дясно шумът изчезва а като завия на ляво шумът си стой
налага ми се да пътувам и се притеснявам моля да ми дадете съвет колата е; Форд Фокус 1.8 тдди комби 2000

V.Buzev

Търси лагер и на останалите главини!

Mondeicho

Задните по принцип се чуват на права отсечка. Щом го усещаш и на завой по скоро е преден лагер.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

asenov1984

Цитат на: Mondeicho в 01 Август 2016 13:44:24
Задните по принцип се чуват на права отсечка. Щом го усещаш и на завой по скоро е преден лагер.
На права отсечка се чува много бучене но при лека маневра или завой шумът изчезва

asenov1984

Цитат на: V.Buzev в 01 Август 2016 11:31:35
Търси лагер и на останалите главини!
то да търся но как да разбера коя е повредения лагер...

V.Buzev

Цитат на: asenov1984 в 01 Август 2016 15:53:09
то да търся но как да разбера коя е повредения лагер...

Като я вдигнат на подемника и разклатят гумите ще познаят. Все един средностатистически майстор с малко возене и една бърза проверка след това може да установи кой е лагера.
На другата ми кола преди години се оказа точно така преден ляв и заден десен. Докато не ги смених все имаше бучене!

G_o_c_e_v

Макса на ляв завой шума изчезваше, което ще рече, че лявата страна е проблем. Като я вдигнах на крик и завъртях гумата съвсем ясно се чу, че лявата задна гума бучи. Смених главината и бученето спря.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

asenov1984

Искам да попитам също дали трябва да сменям и двата лагера след като се развалили единия?

G_o_c_e_v

Аз смених само проблемния. В някой случай оригиналното може да задмине новото по км.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

asenov1984

Цитат на: G_o_c_e_v в 03 Август 2016 07:55:48
Аз смених само проблемния. В някой случай оригиналното може да задмине новото по км.

Може ли да споделиш как изби разваления лагер от главината? Аз се затрудних много... а не искам да дам пари на сервиз за нещо което мога

G_o_c_e_v

На макса съм с лагер главина и се сменя цялото комплект. На фокуса ако си с барабани, сваляш барабана и лагерите тпябва да изпаднат. Остава само външнине черупки да избиеш със сериозен чук и не много дълъг пробой, за да не тръпне.

asenov1984

Цитат на: G_o_c_e_v в 03 Август 2016 08:12:10
На макса съм с лагер главина и се сменя цялото комплект. На фокуса ако си с барабани, сваляш барабана и лагерите тпябва да изпаднат. Остава само външнине черупки да избиеш със сериозен чук и не много дълъг пробой, за да не тръпне.

аз при последната смяна се потих много но стана купих си скоба за сваляне на главината и после използвах болта трудна работа е с тази външна черупка

G_o_c_e_v

Моята главина беше силно корозирала и затова си купих нова.

Дочев

Човек не сменяи само по една част като сменяш лагерите сменяи и 2та не са толкова скъпи

V.Buzev

Цитат на: Дочев в 03 Август 2016 21:05:00
Човек не сменяи само по една част като сменяш лагерите сменяи и 2та не са толкова скъпи

Може ли да ми изтъкнеш поне една смислена причина за това твърдение?

asenov1984

Смених лагер и спря да вие