Завишени санкции - проект

Започната от escobar, 24 Февруари 2016 12:44:31

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

escobar

Започвам с най-важното - още не е прието окончателно. Ето и статия с най - важното:
Депутатите приеха на първо четене глоба от 3000 лева за каране в насрещното

Предложените нови глоби за превишена скорост

В населено място
От 31 до 40 km/h - с глоба 400 вместо 200 лв.;

Над 40 km/h - с глоба 600 вместо 300 лв.;

Над 50 km/h - с глоба 700 лв. вместо 300 лева, три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство, като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.

Извън населено място
От 31 до 40 km/h - с глоба 300 вместо 150 лв.;

Над 40 km/h - с глоба 400 вместо 200 лв.;

Над 50 km/h - с глоба 600 лв. вместо 300 лева, като за всеки следващи 5 km/h превишаване над 50 km/h глобата се увеличава с 50 лв.

Mondeicho

Сумите добре ги докарваме, но трябва и ефективност иначе няма как да се оправят нещата.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

opex

Ммда, даже още веднъж да ги умножат по две.
Тия дето карат като хали и не им пука, или не им пука, че ще ги снимат все има как да отърват кожата. Другите карат нормално. Остава да събират пари от разни случайни. Пак ще са им малко.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

martin1977

Цитат на: opex в 24 Февруари 2016 22:27:15
Ммда, даже още веднъж да ги умножат по две.
Тия дето карат като хали и не им пука, или не им пука, че ще ги снимат все има как да отърват кожата. Другите карат нормално. Остава да събират пари от разни случайни. Пак ще са им малко.
Орех, нищо лично пич, ама не беше ли ти този, който преди време се хвалеше, че влизаш в София с ескорта с 200+ км/час. Предварително се извинявам ако греша, поправи ме.

opex

Не помня и аз за такова нещо, така че няма да го отричам и няма да го потвърдя. Говоря специално за влизането в София.
Иначе за 200 - кой ще отрече че не е правил... или че не се е сатарал да направи  :)) В който смисъл значи всеки такъв е бил с поне 40+ над ограничението.

Но не, не става въпрос за това ;) Тия са моментни изцепки, когато няма коли, когато си сам, когато има условия дето се вика.
Става въпрос за тези, които дори за нас са освидетелствани ненормалници. Примерно тия, които през цялото разстояние Сф-БъСъ карат с 200+, или тия по пътя Сф-Плевен, Сф-Видин/Монтана, Сф-Велико Търново/Трявна/etc... всякакви такива двулентови главни пътища, по които се лети със 130-150 постоянно, в слепи завои се изпреварват колони и тн и тн.
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

martin1977

Съгласен съм. Всеки е изпробвал възможностите на колата си, лошо е когато стане навик, а още по-лошо е когато си изгубиш книжката за Х месеца ако веднъж си го направил. Нелепо е. И все пак - нека вдигнат санкциите - изтрепаха се младоците по тия пътища.

escobar

На някои места, с някои автомобили и при определени условия е грехота да спазваш ограниченията :)

baibradar

Няма да махнат това ненужно каране на фарове а уж все за екология ревът  :-[

escobar

Тъкмо привикна народът, пък ти - да го махат :) Мислиш, че е неекологично да се кара на фарове - допреди година-две в София имаше рейсове на градския дето като докато сменя първа-втора-трета, мята толкова вредни вещества във въздуха, колкото цял Пловдив ще спести от фарове за 3 до 4 години :)

Събираемостта на глобите също ми е интересна.
Снимаха брат ми с моята кола и съответно ми пратиха фиш през Старпост. Брат ми попълни декларация, че е карал той. Пратихме го по пощата и моят фиш беше анулиран. Брат ми обаче още не е получил фиш на негово име, а и да получи - няма нищо на негово име, не работи официално и е студент. Книжката му ще изтече след 9 години - ще видят зор да си ги съберат от него.

baibradar

Ползата от тези фарове е доста спорна но това е една друга тема.

dimkaraganchev

С един модул за 30 лв. се елиминира напълно вредното действие от карането на фарове през деня.

Mondeicho

Ако ти свалят номера на колата мисля, че бързо ще се съберат паричките. Трябват действия които да те накарат да си платиш в срок. Тогава всеки потърпевш ще се замисли следващия път.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

Цитат на: martin1977 в 24 Февруари 2016 23:30:50
Орех, нищо лично пич, ама не беше ли ти този, който преди време се хвалеше, че влизаш в София с ескорта с 200+ км/час. Предварително се извинявам ако греша, поправи ме.
няма как да е бил той  :D