Mondeo mk3 oтново криви предни дискове

Започната от BeTaTesTeR, 15 Ноември 2015 17:05:54

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

moni74

Предния комплект от Косер. Задния от Англия (през ибей)

----------------------------

Mondeicho

И аз участвам във сериала с дисковете и джантите. Преди 2 месеца сложих предни АТЕ закупени оттук със старите накладки (меки, почти нови, някакви италиански). След баланс на джантите, вибрациите понамаляха, но не изчезнаха. Мисля  да сменя и задните и тогава да си правя изводите...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

CHEFOBG

Аз да ви кажа вчера си мерих предните дискове остана ли са на 19.8мм някъде(22мм е минимума)И сега изненадата на 130х.км са LPR бях ги слагал уж времено че сменях и съединител маховик и лагера и бях занулен☺В момента не мисля че бият но като позагреят като че ли не спират.3 комплекта накладки съм сменял с тях и винаги съм преглеждал водачите съотвено и смазвал.

Mondeicho

Да продължа темата. АТЕ се изкривиха на предницата за около 3000-4000 км. Пълен ментак купуван от уж доверен магазин -190 лв. с големи отстъпки. Преди месец сложих вече оригинални предни дискове и накладки Моторкрафт (хванах голямо намаление на дисковете, комплекта излезе 90 лв.), накладките около 80 лв. Продължи да тресе и причината се оказаха криви задни дискове, като всички майстори ме убеждаваха, че не може да е от тях.

hotblooded

Цитат на: Mondeicho в 29 Януари 2017 15:29:08
Да продължа темата. АТЕ се изкривиха на предницата за около 3000-4000 км. Пълен ментак купуван от уж доверен магазин -190 лв. с големи отстъпки. Преди месец сложих вече оригинални предни дискове и накладки Моторкрафт (хванах голямо намаление на дисковете, комплекта излезе 90 лв.), накладките около 80 лв. Продължи да тресе и причината се оказаха криви задни дискове, като всички майстори ме убеждаваха, че не може да е от тях.
Всеки диск може да се изкриви,  всеки крив диск дава вибрации....  Да ги е6а в майсторите...

Mondeicho

Като ходих да ги шлайфам предните и му казвам дай да минем и задните, разбирача каза то никога не бие от задни (rofl), няма смисъл ???

V.Buzev

Цитат на: Mondeicho в 29 Януари 2017 21:14:20
Като ходих да ги шлайфам предните и му казвам дай да минем и задните, разбирача каза то никога не бие от задни (rofl), няма смисъл ???

Да бе да, И един шоколад завива мармота в станиол.
Прати го тоя при мен да му покажа на чисто нови дискове как бие заради задни криви. Не е много но понякога е дразнещо!

Mondeicho

Смених предни и задни с оригинални накладки и засега всичко е супер. Дано така си остане следващите поне 30 000 км (rofl)