Липса на ксенон?

Започната от valyo08, 31 Октомври 2015 17:20:36

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

valyo08

Здравейте колеги,искам да попитам възможно ли е фабрично Мондеото ми да е с всички екстри без есп-и фаровете да не са ксенон-има умиване на фаровете-стъклата не са оребрени -рефлектори са без лупи-и най-интересното е, че имат самонивелиране на предния и задния мост.Минава ми през акъла,че колата е била с ксенон,но по незнайни причини немеца го е изхвърлил.Пред халогенните крушки си има калпачета,но се държат едностранно.Колата е" Джиа" изпълнение.Не че е много важно,но ме терзае чистото любопитство. 8)

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Andrei356

Цитат на: valyo08 в 31 Октомври 2015 17:20:36
Здравейте колеги,искам да попитам възможно ли е фабрично Мондеото ми да е с всички екстри без есп-и фаровете да не са ксенон-има умиване на фаровете-стъклата не са оребрени -рефлектори са без лупи-и най-интересното е, че имат самонивелиране на предния и задния мост.Минава ми през акъла,че колата е била с ксенон,но по незнайни причини немеца го е изхвърлил.Пред халогенните крушки си има калпачета,но се държат едностранно.Колата е" Джиа" изпълнение.Не че е много важно,но ме терзае чистото любопитство. 8)
Не съм много сигурен да е с всички екстри защото в семейството имаме 2-мундета единият е 2.0 тдци 130 (2005) и 2.0 тдди 115 ( 2000) по новият има едни който старият ги няма и старият има едни които новият ги няма.

moni74

Ghia има много екстри, но ... не е с всички. Както и Титаниум Х има много неща (ксенон с лупи, хром пакет, прагове, Сони с mp3, алкантара), но няма елементарни като темпомат, подгрев на кожата, нагревател на предното стъкло и т.н.

----------------------------

valyo08

WF0WXXGBBW2R71327-има прагове,18джанти ,темпомат,блутууд" нокиа"-кожа,подгрев на седалки,ел,рег.на шофьорската във всички посоко,подгрев пр.стъкло,ел.хром.огледало парктроник,теглич и др.

vvas

-

valyo08

Бах мааму ,почти нищо не разбирам.Нека някой помогне с превод,моля!?

Alexi

имал си ксенон фабрично .. но немеца( всъщност холандец :)) ) надали го е изхвърлил без причина ,по скоро го е счупил първо :)

valyo08

Е,сигурно е, че е имало причина да го махне ,интересно защо ли не е го отремонтирал?Аз си мислех,че е германска-така ми казаха де..... :-[

valyo08

Всъщност,има ли начин да прочета историята на тази кола,с превод?  ::)И какъв е?

Pyrhel

Никакъв. Приеми, че си й втори и не мисли лоши работи (rofl) (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

Фарове с ксенон се сменят с обикновени само ако е имало удар и на собственика не му се е плащало за нови с ксенон, защото са цифра. Или джамбазина я е взел с удар и я е "побългарил"

valyo08

Цитат на: Pyrhel в 31 Октомври 2015 19:04:42
Никакъв. Приеми, че си й втори и не мисли лоши работи (rofl) (rofl)
Трети-най-малко.Справихме се с превода-само не ми стана ясно къде е навигацията и кое е системата за семейно забавление? :o

valyo08

Цитат на: moni74 в 31 Октомври 2015 19:25:34
Фарове с ксенон се сменят с обикновени само ако е имало удар и на собственика не му се е плащало за нови с ксенон, защото са цифра. Или джамбазина я е взел с удар и я е "побългарил"
Аз мисля,че фаровете не са сменени защото стъклата са кристални(неоребрени)-или бъркам?

moni74

Разгледай отзад фаровете обстойно (ако трябва ги свали). Ако не греша трябва да има някаква лепенка с година/месец на производство. Ако се разминават много с твоите, са сменяни най-вероятно. Ако са близки до твоите, или са оригиналните, или са сменени с такива от кола с подобно производство.

Dmitarcho

Няма как да махне само ксенона ... ФАровете с и без ксенон нямат нищо общо. В смисъл ... тези със ксенона са с лупи ... Сменяни са ти фаровете - причини много. Буксите нали бяха различни при фаровете с ксенон и без ... огледай добре - трябва да си личи къде и как са преправяни. Нов оригинален фар с лупа и ксенон струва 1000+ лв ;) Ето ти най-вероятната причина за смяната им с рефлекторни фарове ;) Системата за семейно забавление .. на гърба на подлакътника, да има управление за музиката и жакове за слушалки ? НАправи една интериорна снимка .. да видим къде е навигацията :) Би трябвало да си с Денсо аудио система ... тъч скриин .... :) Ако не .. значи и там е сменяно ;)
Ръца Пръца

valyo08

Свалях ги заради изгоряла крушка но не погледнах за датите.Не че има голямо значение ,просто с помощните средства около тях бях сигурен,че в миналото е имало ксенон. ::)

valyo08

Не са налични тия,изброените неща колега, а аудиото мисля че беше Форд 6000 със СД, с управление от джойстик на волана,някакъв падащ полупанел,и Сд чейнджър с 6 диска.

Vanko

Денсо преди фейса има ли? Би трябвало да е с 9000, ама явно вече не е. Иначе хубаво оборудвана е била, дано да си я възстановиш до заводските екстри.

ihovahi

Денсо преди фейса няма. На междинния и на последния фейс има. Нека даде снимка, но спрямо годината по вин-а си е преди фейса колата.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

valyo08

Да,преди фейса е колата,но защо са посочени като екстри?

ihovahi

Защото ги е имало тези неща, когато е закупена нова. Виж буксите за фаровете - с и без лупи буксите са различни. Виж дали е преправяно. Огледай си предната броня... държачите на фаровете дали са ти здрави и така.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

Mondeicho

Намираш си едни фарове с лупи и ксенон и вече си в играта. Аз съм с такива, но ще трябва да възстановявам лупите защото не ми харесват как светят. Дългите халогени светят перфектно.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

escobar

Много внимавайте с ксеноните и ел. системата на колата.
На едно Пежо 407 му изгоря компонент за 300 лева, точно заради ксенона.

valyo08

Изобщо няма да се занимавам с ксенони.Доволен съм от халогенните светлини.Интересуваше ме как е излязла от завода.