В Детройт ще видим и новото Mondeo

Започната от ForeverFord, 05 Декември 2011 09:41:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Следващата версия на популярния модел на Ford ще се появи в Европа през 2013 г.
Новото поколение на Ford Mondeo ще се появи на пазара в Европа през 2013 г., но ще имаме възможност да го видим още на изложението в Детройт в началото на следващата година. Това разкри главният дизайнер на концерна Мартин Смит.

По неговите думи машината ще напомня на концептуалния модел Evos, който бе представен на изложението във Франкфурт през септември.

В Детройт обаче ще се появи само американската версия. Тя ще замени продаващия се зад океана Fusion и ще стъпи на пазара в Северна Америка още догодина.

Във външния си вид двата варианта на новото Mondeo – този за Америка и този за Европа, няма да се различават по нищо. Различни ще бъдат единствено двигателите, с които ще бъдат снабдени.

В компанията също така са провели сериозно проучване какво искат европейците и се оказало, че най-голям е интересът към комби-версията на Mondeo – 48 %. Следват хечбекът с 34 % и седанът с еда 18 %.

Интересното обаче е, че в страни като Румъния, Турция и Русия положението е точно обратното. В северната ни съседака 51 % от продадените автомобили са седан, в Турция процентът е 94, а в Русия – 97.

Новото Mondeo ще се произвежда в 3 варианта – комби, хечбек и седан.
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Alexi

e ,така ако изглежда просто почвам да събирам паричките ( да не кажа че съм ги събрал ) .. фокуса е като грозното патенце в сравнение с тоя дизайн .. но нещо ме съмнява да изглежда точно така ,прекалено смело ..

Pyrhel

Цитат на: ForeverFord в 05 Декември 2011 09:41:36Различни ще бъдат единствено двигателите, с които ще бъдат снабдени.
(mad)

Искаааааам 3.0 екобууст!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

2.7/3.0 tdci V6 искам аз .. повечето други марки в тоя клас предлагат шестцилиндрови дизели ..

Bobi

Този дизайн ми се струва някак си прекалено смел за Форд. Иначе изглежда страхотно!

mitakinen

С първия Фокус Форд също направиха една много смела стъпка. Тази муцуна не е трудна за реализация, но със сигурност ще липсват фаровете - счетоводителите също имат думата  :)

Чебурашка

Защо новата мазда 6 ще прилича толкова на мондеото  (hammer)

Vasilev

И на мен това ми направи сериозно впечатление. Чупките в бронята, страничните огледала, седалките...

ForeverFord

Абе пак се вижда разлика,има линий който открояват форд от мазда,а пък и не е сигирно дали така ще изглежда
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Alexi

ще стане следното - маздата ще си изглежда така ,а форда - доста по ретро .. както е със сегашните поколения ..
EDIT : дано пък стане обратното  :))

Vasilev

Със сигурност има доста елементи, които няма да стъпят на конвейера. Дано Форд-ът остане по-футуристичен, като се стигне до масово производство.