Чистачки S-MAX

Започната от spaun, 11 Октомври 2015 23:28:41

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

spaun

Оказа се чистачката на водача е скъсана в горния край. Знае ли някои от къде може да се вземе чистачка на нормална цена или качествено перо?

elephant

Аз си закупих нови комплект от АУТО Плюс. На BOSH СА И съм много доволен. С отстъпката цена 70 лв.

krasi markov

От вчера и аз съм в този филм,по-евтини от 50лв няма.
В ибей има от Англия на 30лв ама продавача не праща до България,та му писах ама още не ми е отговорил дали ще ги прати към нас.

kaloqn

Аз съм най-доволен от продаваните от Мото пфое.
изкарват почти година, цената е около 90-100 лв.

Пробвал съм и на Бош - по-скъпи са, а изкараха месец-два.

valyo08

Неоправдано е ,чистачки струващи-90-100лв.да изкарват "почти"година.Толкова изкарват и "бананките" от 3лв.броя. 8)

TourneoRS

Какво има толкова в тях,за да струват 100 лв. Ба,ти и стоката златна.
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

pAbLo

Цитат на: valyo08 в 24 Ноември 2015 08:13:13
Неоправдано е ,чистачки струващи-90-100лв.да изкарват "почти"година.Толкова изкарват и "бананките" от 3лв.броя. 8)
Ако бананките от 3лв ставаха за тази кола,темата нямаше да съществува :))
Валео и те са на 65-70 лв и .. 2 години са им много :'(
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

valyo08

Карах до скоро Еспейс 3 и знам какво са специални чистачки.Това за "бананките" го написах съвсем образно.Не може ли да се сменят перата за3-4лв.-и те карат горе долу толкова?

pAbLo

НЕ!
Ако ти се занимава имам 2 чифта за проба (rofl)
Взех едни Mitotoyo за 5 лв бройката,лявата се монтира,дясната не става на захвата :'(
Честито 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

kaloqn

С удоволствие бих дал един чифт за смяна на перата и бих го изкупил обратно на 1/2 от цената :)

jo_jo

TourneoRS

Ще се радвам, ако някой изяви желание да ми подари една неизползваема откъм перо.. Шъ си платя ЕКОНТ я . ^-^

spaun

Номера със смяна на перата става и е много лесно.  Смених и на двете рамена перата.

valyo08

Цитат на: spaun в 26 Ноември 2015 07:30:06
Номера със смяна на перата става и е много лесно.  Смених и на двете рамена перата.
Ето за това говорех колеги-и колко струваше? 8)

spaun

valyo08

Опитах се да дам тази евтина идея на някои колеги в нужда,но те не ме разбраха,заслепени от цени от 100лв. за чистачки.От години сменям перата на около 50 коли автопарк,и съм се убедил в евтиния вариант,стига да знае човек какви перца са хубави-трайни,да не скърцат и да карат поне година.Освен това,като се поразрових,открих,че има предлагане на маркови чистачки за модела,доста под 100лв.-към60лв.комплекта.Спрях да пиша но следях темата ,защото ме убеждаваха,че е невъзможно това ,което предложих,че и взеха да ми ги пращат да се уверя.

TourneoRS

Спокойно, не се карайте, фордове има за всички. ^-^  Нали форумът е точно за това, за взаимопомощ. Всеки който има желание може да сподели опит, от знание глава не боли. Аз попитах за стара , за да мога да видя какво е перото и захващането. Преди време бях тръгнал да сменям на някакъв влекач перата на чистачката, които се оказаха Пе..ераски. Някакви големи, каквито не намерих с какво да заменя. Оригиналните бяха точно на такива цени 100 ина лв. На всяко пускане на чистачките си викаш.. Офф 10 стинки пак назаде  :D

Dmitarcho

За мен е безумие да се дадат 100 лв. за чистачки, при положение,че няма да искарат повече от година - малко са моделите които моооооже да исларат 2 зими, без да дадат някакви дефекти/последни стониве живот. Комшия си сменя перата на чистачките, на някакво БМВ... Там са едни клещи....есни щипки....едно нагаждане...диста време си игра пред блока. Но и той казя, че за него има само скъпи чистачки и не си заслужава ;) На Мондеото слагам чистачки от 5-6-7 лв. бройката...и не ме е яд, че при първото проскърцване/замазване ги хвърлям ;) Мога да пробвам да сменя и аз само перата...нали съм си габровец ;)
Ръца Пръца

valyo08

(thup)
Цитат на: Dmitarcho в 26 Ноември 2015 17:17:13
За мен е безумие да се дадат 100 лв. за чистачки, при положение,че няма да искарат повече от година - малко са моделите които моооооже да исларат 2 зими, без да дадат някакви дефекти/последни стониве живот. Комшия си сменя перата на чистачките, на някакво БМВ... Там са едни клещи....есни щипки....едно нагаждане...диста време си игра пред блока. Но и той казя, че за него има само скъпи чистачки и не си заслужава ;) На Мондеото слагам чистачки от 5-6-7 лв. бройката...и не ме е яд, че при първото проскърцване/замазване ги хвърлям ;) Мога да пробвам да сменя и аз само перата...нали съм си габровец ;)
(thup)

Pyrhel

А от къде намирате тия пера по 70+см?  ???
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

valyo08

Цитат на: TourneoRS в 26 Ноември 2015 15:04:57
Спокойно, не се карайте, фордове има за всички. ^-^  Нали форумът е точно за това, за взаимопомощ. Всеки който има желание може да сподели опит, от знание глава не боли. Аз попитах за стара , за да мога да видя какво е перото и захващането. Преди време бях тръгнал да сменям на някакъв влекач перата на чистачката, които се оказаха Пе..ераски. Някакви големи, каквито не намерих с какво да заменя. Оригиналните бяха точно на такива цени 100 ина лв. На всяко пускане на чистачките си викаш.. Офф 10 стинки пак назаде  :D
Аз не се карам, исках с опита си да помогна,а ме иронизираха,от което не аз съм губещия.А относно стандарта с който си се сблъскал, има пера и за него-по-широки са, но явно не с успял да намериш.

valyo08

Цитат на: Pyrhel в 26 Ноември 2015 17:44:53
А от къде намирате тия пера по 70+см?  ???
Масовите пера са стандарт 70см. и се режат по размер.

Pyrhel

Масово съм виждал по 55-60, а едната чистачка гони 70 см, затова питам откъде, т.е. по някои от по-известните вериги дали има такива.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

valyo08

Вземам ги от квартални магазини за авточасти.А те знаете от къде зареждат.

jo_jo

дайте повече инфо от къде се купуват тези пера, мисля че админите няма да го сметнат за реклама, а е по-добре да е общодостъпна тази информация.

Dmitarcho

От всеки един магазин за автогъдел/авточасти ;)
Ръца Пръца

valyo08

(thup)
Цитат на: Dmitarcho в 26 Ноември 2015 18:37:28
От всеки един магазин за автогъдел/авточасти ;)
(thup)

Vesel

Преди около месец купих двете предни чистачки за мондеото от мото пфое за 27-8 лв. общо. Имаше някаква много сериозна промоция. Провери там дали няма да намериш на добра цена преди да се изръсиш яко. Иначе и с перата номера става стига да може да се разглоби чистачката без да счупиш нещо по нея.

kaloqn

Съжалявам, че чувството ми за хумор е било в по-вече :)

Но наистина бих експериментирал да смяня перата, или колега ако му се занимава с това.
Та предложението ми е в сила - утре може на едно кафе при Миро да предам стари чистачки
срещу бъдещо подменяне на перата.

mirohristov

Обади ми се като тръгнеш да се прибираш и ще ми ги оставиш.
Става ли?
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.