Впечатления за гуми Nokian

Започната от Pyrhel, 01 Декември 2011 22:19:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Да видим дали някой има опит с Nokian...

Аз скоро се зарибих по тях за летни и по-специално по Z G2 (225/50 R16). Много хвалене на тия гуми, много нещо. Обаче се оказа, че се правят в Русия!? ::)

Та някой карал ли е с Нокиан като цяло, може ли да изкаже впечатления?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Чебурашка

Не съм карал Нокиан но мога да кажа че завода в Русия според самата фирма е по-модерен от този във Финландия,където също се продават руските гуми  :P

amplified

Не са зле, един приятел кара летни нокиан на citroen c5 и на писта любителско ги е карал и са много добре!

Bobi

2 те ми зимни гуми са Нокиан и съм доволен от тях. А за Nokian Z G2, знаеш какво мисля  (love)

Pyrhel

Живот и здраве напролет ще има 225 на 6.5 джанта боцнати:

Vas

Много добра гума! Както летните, така и зимните. За месец ноември сме продали 130 нови гуми от тези 130, 60 гуми Нокиан

deyan_g

Малко стара тема, но да се изкажа. Карам втори сезон с Nokian WR G2. Карам Ситроен Ксантия, която е с много лека предница. Много се оплаквах от предишните зимни (Алпин 3), а повечето бяха доволни от тях. С Нокиан-а нямам никакви проблеми на сняг, киша или дъжд. Особено на киша, каквито обикновенно са градските улици през зимата у нас, се държат перфектно. Като си взема Мондео, определено ще го обуя в зимни и летни Нокиан.

Pyrhel

Попаднах на темата, която съм пуснал преди време, да кажа какво се случи в крайна сметка. Взех Нокиан V 215/55 R16, за жалост не са високоскоростни, но пък са с подсилен борд. Тежичка гума, но пък много хубаво стъпва на пътя. Оказа се, че хвалбите й по сайтовете за ревюта не са измислица, а наистина гумата държи много добре както на сухо и мокро. Включително може да се каже, че и добре тръгват на старт :P

За летните се убедих, че това е марката за мен - бюджетна гума, от която съм МНОГО доволен. Остава да пробвам някой път и зимните и е възможно да се прехвърля изцяло на тази марка.
ПС: на моите има щампа, че са произведени в Русия.

Alexi

почти всяка чисто нова гума се представа прилично ,втория и евентуално 3тия сезон отделят хубавите от не чак толкова хубавите гуми ,така че ще чакаме отзиви догодина пак :)

Pyrhel

А, пропуснах да спомена - взех ги за 350 лева 4те на 1 сезон без лепенки, балони и т.н - те затова не са ZG2, а V. Като гледам какви са цените на гумите - повече лятна гума нова няма да си купя, няма смисъл да дам 1200 лева, вместо да взема гуми на 1 сезон за 350 :)

lazarkk

Аз съм карал 13-ки Nokian i3 и са добри. Зимните сега на форда са ми Nokian WR2 R15 и съм много доволен, първите 2 сезона без никакви проблеми, сега на третия сезон вече ме побутваха, но пък и то зима като зима ли беше последното...

itskin

Това според мен са най-добрите гуми, по нищо не отстъпват пред големите имена, само по цена. ( са сега, ако почнем всички да караме нокиани, ще се дигне)
В момента съм Z G2, супер добри са, стъпват здраво, идеално сцепление ( даже разхода се дигна малко), тихи...
Зимата изкарах с ВР А3, не знам дали е за вяране, но нито 1 път не пробуксувах.

А това дали са правени в Русия или не е само плюс. Заводът в Русия е един от най-модетните заводи за гуми в европа.

Със здраве да се карат!

Vas

На някой гуми пише, че са правени в Русия, а на друг Финландия

itskin

E има 2 завода, но няма разлика, матерялът и технологиата са едни.

orl

С риск обидя феновете на Нокиан...
Печален опит с Nokian Hakkapeliitta LT -  досега не съм имал изкривени гуми, колкото и стари да са били.
Конкретно имах 4броя 175х13 качвани само от ноември до април на колата(Ескорт 1,3 1998)  - на четвъртата година започнаха да бият. Ще кажете 4год- за смяна са , да ама на Мондеото са от 2007 задните Мишлен и имат под 10грама тежести на гума.

Докато намеря време да видя откъде е проблема се спука едната гума и при ремонта направих проверка и баланс...

Резултат 4 броя криви гуми, с две думи - пуснал съм за продажба джантите, а новият собственик да хвърля гумите ако иска.
Като цяло не съм впечатлен и от представянето им на сняг и лед - почти всяка неделя се качвам на Витоша-Ветровала / който се е качвал зимно време там знае за що иде реч / и поне 2-3 пъти съм слагал и вериги.
Имам за сравнемие и поведението на Lassa - та на мондеото- вярно ,че колата е по тежка, но с нея вериги не съм слагал.
Резюме : колкото и да са хубави с марката Нокиан приключих . В момента съм взел Kumho зимни нови за предни и две Мишлен втора цедка за задни. Ще видим на първия сняг какво ще се получи.
Винтът забит с чук държи по-здраво от пирон навит с отверка!

hotblooded

Ako караш с едни джанти - свалянето и слагането всяка пролет и есен - също съсипва гумите.

Backstage

Тькмо съм в голяма дилема какви летни да си взема ама от тия не намирам 205/55/15

hotblooded

Цитат на: Backstage в 14 Ноември 2012 13:07:39
Тькмо съм в голяма дилема какви летни да си взема ама от тия не намирам 205/55/15
Вземи си Хакуук или Унироял!

Backstage

Цитат на: hotblooded в 14 Ноември 2012 13:34:58
Вземи си Хакуук или Унироял!
що?  :D нищо не знам за тях...

hotblooded

Пфу, ама съм гладен.....   (shy) (shy)

orl

Цитат на: hotblooded в 14 Ноември 2012 12:50:12
  Ako караш с едни джанти - свалянето и слагането всяка пролет и есен - също съсипва гумите.
Не , два комплекта - оригинални купени с колата от МотоПфое
Винтът забит с чук държи по-здраво от пирон навит с отверка!