Съвместимост на предна броня и решетки на MK3 (facelift)

Започната от thunder_go, 13 Май 2015 20:25:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

thunder_go

Така, понеже имах инцидент и трябва да си оправям/сменям бронята, а тя ми е от този вид , а искам да стане в този вид,
та питането ми е следното:
1. Решетката на бронята тип пчелна пита съвместима ли е с моята броня (която е с тип грил) или ми трябва и бронята отделно
2. Радиаторната решетка с която съм сега (с по-малките ромбчета) задължително ли е да се смени като тази с по-големите ромбчета?
3. Броните отпред за комби/седан/хечбек еднакви ли са?
::)
newbie

Septerra

Колега, наскоро минавах през същия казус и достигнах до следните изводи.

- изглежда, че двете брони са еднакви, но всъщност захващането на долните решетки е различно. Ще трябва решетката тип пчелна пита да се захване с рапидки от вътрешната страна, тъй като е с различни щипки спрямо грил решетката. Аз така ще правя, няма да сменям цялата броня.
- радиаторната решетка не е задължително да се смени с по-новата. Ако решиш обаче, защото визията е по-готина, смяната е елементарна и не изисква смяна на бронята.
- при броните за различните модели няма разлика.

thunder_go

Супер, устройва ме :D Благодаря за отговора :)
newbie

thunder_go

Намери се напълно оборудвана с решетки и халогени за 150, мисля че е добра оферта :) Още 100 за боя грубо, 250 ми идва "тунинга" за нещо което е фабрично  ::) :D
newbie

Septerra

Супер, прилична цена. Ето при мен как се получи:

Аз съм с модел 2004 г., междинния фейслифт. Сега уж е като 2005 фейслифта. :)

Пусни снимки и ти като направиш трансплантацията. :)

thunder_go

Тъкмо днес я оставих и понеделник трябва да е готова ;) Тъкмо най-накрая да си сложа и профилна снимка ;) Моята също е междинния фейслифт
newbie

thunder_go

Ето и при мен. За съжаление маската която ми пратиха беше под всякаква критика и им я върнах. За сега съм със старата

newbie

asparagus123

колеги а аз да попитам може ли на мондео 2001 да се сложи само решетка без броня от facelift мондео

thunder_go

Цялата броня само. Окомплектована (с халогени и решетката м/у тях) от морга е 150 кинта :) + боята и монтажа още 100-150 = грубо 300
newbie

Marlboro

Цитат на: asparagus123 в 01 Юни 2015 15:43:07
колеги а аз да попитам може ли на мондео 2001 да се сложи само решетка без броня от facelift мондео

Може да се сложи, но стърчи напред. Грозна работа е.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Радо 05

Откъде мога да си закупя централната решетка в бронята тип пчелна пита.Прерових доста български сайтове,но се продават само тип грил.Благодаря предварително!

FORDGT

Аз си сложих решетка само и не стърчи пасна си перфектно но я хванах с две видии към пластмасата за да се опъне.

FORDGT

А като цяло ако не се стегне навътре решетката, няма да можеш да си отключваш капака, защото тази решетка е с 3 см напред а старата е вдлъбната. Всичко се прави  :))