Оборотите играят МОНДЕО МК3 TDCI 130

Започната от chokolino771, 07 Май 2015 21:50:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

chokolino771

Ето така изглеждат нещата на моменти,не мога да хвана от къде идва това нещо.
http://youtu.be/wvk9TUS1BGU
http://youtu.be/VCX-Ha-5JY8

hotblooded

Можеш ли да следиш и хода нa ЕГР? Ако не си го чистил - почисти го. Кога се проявява проблема - веднага след палене? Преди да загрее, когато загрее?

chokolino771

Изолирах ЕГР ,разликата е че по-малко пропушва,иначе и на топла  и на студена го прави.

Lakokara4a

Абсолютно същото е и при мен. Но е само сутрин при първо палене. Като загрее вече няма подобно нещо. Ако намериш причината моля те пиши да знам и аз. Ако пък аз реша проблема ще кажа какво е и така :)
Ford Focus Cmax 2000 куб. 136 к.с

Lakokara4a

Колега,  при мен се оказа EGR клапана. Същото беше като при теб, изключихме клапана и колата заспа. Просто го провери при теб. Не казвам със сигурност, но при мен беше това.

chokolino771

Ами аз го изолирвах няколко пъти и го пусках,смених вече 3 ЕГР-а и пак същото.Ти какво го направи изолира ли го или го изчисти ?

Lakokara4a

В момента нищо не съм го правил.Само сме изключили буксата и все едно го няма. Тепърва трябва да реша  какво да правя, дали да купувам друг или да го изолирам и край. Просто открихме причината и в момента карам колата тесново една седмица. С майстора ще преценяваме.

chokolino771

Ясно,току що дръпнах вакума на моя понеже аз нямам букса ,утре ще видя дали има ефект.Едновременно с това смених и датчика за налягане на рейката,тази с тръбичките които отиват към дюзите а онзи ден смених ЕГР с цялата му метална тръба ,датчика на разпределителния вал , MAF сензора и всмукателните колектори но ефекта беше  голяма кръгла "0" .Утре ще пиша какво е станало като покарам , а сега да попитам някой който знае , този датчик със синята букса на помпата за температурата на горивото ли показва и другия с кафявата букса ли е за високото налягане ?Обаче явно ще кача снимката по-късно че нещо не ми дава да качвам.

http://media.snimka.bg/s1/4573/035390933.jpg?r=0

chokolino771

hotblooded сега като се загледах оборотите найстина играят веднага като я запаля и докато е студена,после като позагрее изчезва.Имаш ли нещо в предвид да проверя , понеже ме пита кога го прави ?

hotblooded

Цитат на: chokolino771 в 14 Юли 2015 20:42:27
hotblooded сега като се загледах оборотите найстина играят веднага като я запаля и докато е студена,после като позагрее изчезва.Имаш ли нещо в предвид да проверя , понеже ме пита кога го прави ?
Сложи една ламаринка (затапи) EGR-a.... ако изчезне проблема - едно хубаво чистене на ултра звук в спец. разтвор (където чистят глави преди заварка/шлайф).

chokolino771

3 смених и последния е пак затапен,и от долу и горе има ламарина и няма промяна.Сега тъкмо карах едно Мондео 2,2 , тази дупка от 1000 до около 1800 оборота я няма така както е на моето,вече си мисля да нямам и маркуч спукан нейде . Няколко пъти оставях колана на слънце , като е около 32-33 градуса и като запаля започва едно чукане странно такова , като метал в метал  ,но тънък звук не чатка на масивно желязо.Все си мисля , че клоня вече към помпа ама де да видим.Чакам още па може и да излезе кусура  :D

hotblooded

Абе да не би нещо да са ти дали фира обтегачите на веригата? Ако е така скоро ще си покаже, ама е неприятно :(

chokolino771

От тях може ли да чука така ?Вчера продадох другия двигател цял целеничък.Дано не е от там,ама и там да е ще сменям няма го продавам поне засега.

Alexi

надали е от тях ,тя колата ти е на по малко км от моята ..

hotblooded

Цитат на: Alexi в 15 Юли 2015 20:03:30
надали е от тях ,тя колата ти е на по малко км от моята ..
Ако е карана с кофти масло и "лаещ филтър"... Но трябва да се чуе от човек дето разбира, така по нета е трудно.

opex

А при натиснат съединител как е?
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

chokolino771

Днес ще пробвам , като се замисля май не съм го пробвал това с натискането на педала.

Alexi

трябва да дойдеш да я чуем на някое събиране хем да почерпиш :))

chokolino771

Сега ще дебна за някоя среща  :D

Alexi

събота идвай ,тъкмо ще разгледаш новото мондео

chokolino771

Alexi

аз поне мисля да мина за другите не знам ,отдавна се каня да разгледам новото мондео все не остава време

tropper

Аз се мъча с подобен проблем от 3 години, само че при мен ги вдига и до 1000. Всеки път, след като зачести проблема, "хвърля" алтернатор. Тия дни ми беше трети. Първия беше с износени колектори на ротора, втория и третия - диодни плочки. Първия ми изкипя акумулатор, третия (сега) също се опита. Сега изключих кабелите към свещите за подгрев на антифриза и се надявам да спре вече...  :-[
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

mirohristov

Тоше какъв подгрев на антифриза при 30 градуса. Той се пуска аятоматично когато температурата е около 0 градуса.  ::)
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

V.Buzev

И аз го имам гадното менене на оборотите сутрин на първо палене. Придружено е с промяна на звука на двигателя + някакво металическо почукване и звук все едно от перка на хеликоптер (все едно е разбита демферната шайба, но пък тя е нова на 3000 км. и като я гледам не мърда изобщо).
Колата се движи добре, има мощност но препушва доста като я намачкам на по ниска предавка (2-ра или 3-та).
Клоня към дюза/и в комбинация със заминаващ си маховик ама... в Плевен не знам читав дизел сервиз къде да я закарам за диагностика. До сега съм имал само бензинови автомобили и това ми е първият дизел и не съм запознат с особеностите му.
Тия дни ще направя теста с обратната нафта да видя резултата. Почистих EGR-а преди месец, но не съм го затапвал. Чудя се дали ще е достатъчно да дръпна само вакума, тъй като пружината е доста стегната и не вярвам газовете да могат да я натиснат, за да се отвори клапана.

hotblooded

Цитат на: V.Buzev в 27 Юли 2015 12:08:00
Чудя се дали ще е достатъчно да дръпна само вакума, тъй като пружината е доста стегната и не вярвам газовете да могат да я натиснат, за да се отвори клапана.
Слагай пластина, че иначе може да те излъже. Аз го чистих, после работи известно време добре, след това започна като отвори - да не може да върне навреме или като я изгася - да остава отворен и като запаля да тропа, хлопа, пуши...

V.Buzev

Цитат на: hotblooded в 27 Юли 2015 14:41:30
Слагай пластина, че иначе може да те излъже. Аз го чистих, после работи известно време добре, след това започна като отвори - да не може да върне навреме или като я изгася - да остава отворен и като запаля да тропа, хлопа, пуши...

Разбрах, това ще е първото нещо, което ще направя тия дни. От какъв материал да е пластината? Възможно ли е от EGR-а понякога да се получава следния ефект - при изпреварване няма значения на коя предвака примерно на 4-та от 2000 оборота върви добре, но към 2750 се получава едно лагване все едно нещо задушава двигателя и към 3000 оборота се оправя?

Alexi

Цитат на: V.Buzev в 27 Юли 2015 12:08:00
И аз го имам гадното менене на оборотите сутрин на първо палене. Придружено е с промяна на звука на двигателя + някакво металическо почукване и звук все едно от перка на хеликоптер (все едно е разбита демферната шайба, но пък тя е нова на 3000 км. и като я гледам не мърда изобщо).
Колата се движи добре, има мощност но препушва доста като я намачкам на по ниска предавка (2-ра или 3-та).
Клоня към дюза/и в комбинация със заминаващ си маховик ама... в Плевен не знам читав дизел сервиз къде да я закарам за диагностика. До сега съм имал само бензинови автомобили и това ми е първият дизел и не съм запознат с особеностите му.
Тия дни ще направя теста с обратната нафта да видя резултата. Почистих EGR-а преди месец, но не съм го затапвал. Чудя се дали ще е достатъчно да дръпна само вакума, тъй като пружината е доста стегната и не вярвам газовете да могат да я натиснат, за да се отвори клапана.

щом имаш вакум то си с по стария ЕГР и той като цяло не е проблемен .. ти пак го затапи за проба ( с по дебеличка ламаринка от цветен метал )но най вероятно не е в него проблема

V.Buzev

Алекси, а щом не е от ЕГР-а някаква идея от какво може да е? Това което съм описал се появи от около седмица след като навъртях едни бързи 2000 км :). Днес сутринта също го имаше, но като си тръгвах от работа мененето на оборотите и гадните звуци ги нямаше!

Alexi

ми може да е от гадна нафта примерно ,тръгнали инжектори е по лошия вариант