Не ми свети лампата за подгряване и не пали?

Започната от Martos, 25 Декември 2014 19:00:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Martos

Здравейте колеги.Имам следния проблем на  моят Ескорт 97-ма на последък ми се случва когато дам на контакт лампата за подгряването  да не ми светва  след което не пали защото не подгрява.Моля за съдействие не мога да открия от къде идва проблема.Има ли реле което е за подгряване което се намира над бушоните защото ме съмнява че някъде от там идва белята. Благодаря предварително.

Иван Вълков

Има реле и то се намира под акумулатора при мондео, но при ескорт ще е някъде зад левия фар извън бошунерата. Погледни си и кабела на общата шина на подгряващите свещи - идва от плюса на акумулатора - реле - подгряващи свещи.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Martos

Здравей, аз релето го знам къде е ,в лявата част зад фара но си мисля дали няма друго над бушониерата  защото когато го "поблъскам" като не сети в някой момент тръгва. Но не съм сигурен на 100 процента че от това се оправя или е чисто съвпадение.

Иван Вълков

Не съм запознат в детайли със схемата но на релето с подаване на контакт трябва да му се осигури 12 волта за да затвори веригата и да започне греенето на свещите. Според мен имаш нагорели или зацапани контакти на самото реле....то вътре освен бобинката има и електроника която също може да се е скапала от годините.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Milcho

Почти винаги проблема е точно в това самото табло с бушоните и релетата под волана.
"по-добре счупен Форд бензин, отколкото здраво БМВ дизел" - Ина Тодорова