Теч от дъждовете фокус МК2 комби

Започната от Удо, 06 Септември 2014 21:53:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Десислав

Цитат на: борисов в 23 Май 2018 13:57:38
Колега, просто ги хващаш с някакви клещи и ги дърпаш нагоре и леко въртиш в двете посоки докато излязат. Те на са завинтени или занитени а са като клин. Винаги обаче има риск малко да ги поодраскаш.
Ок благодаря ти, значи с клещи дърпам и след това се връщат пак същите,  бре тез немски инженери как им го роди акъла

борисов

moniiii

Цитат на: борисов в 25 Април 2018 19:00:56
На моя Фокус 2006г. Лайсната на покрива се сваля като се махнат нитчетата в двата края на лайсната. Крайчетата на лайсната се надигат на горе и се разкопчават, след това лайсната се бута напред и готово
Колега ,би ли казал как и колко се премества лайсната напред,защото при мен не иска да помръдне и милиметър,и с чук я налагах
и пак не ще.

борисов

Моята излезе като я чукнах напред към предницата на колата доста лесно. Не ми се е налагало да удрям с чук. Да не би да не си махнал предния край?

борисов

Направо се маха цялата - не се мести.

борисов

Гледам че твоя форд е 2007г. , а моя 2006г. възможно е да е нещо по-различно.

moniiii

Цитат на: борисов в 05 Юли 2018 18:25:16
Гледам че твоя форд е 2007г. , а моя 2006г. възможно е да е нещо по-различно.
колега, нали говорим за надлъжните алуминиеви канали,които служат за монтаж на багажник ,за да не стане няква грешка

борисов

moniiii

Цитат на: борисов в 09 Юли 2018 13:56:45
Точно за тях говоря.
При мен за съжаление не мърдат и мм,явно скобите,които ги държат за тавана са стегнати много сериозно и няма мърдане.Иначе махайки задната капачка видях пукнатина в силикона,с който е уплътнено  и мисля да намажа с полиуретаново лепило до където стигна и това е.

борисов

Цитат на: moniiii в 09 Юли 2018 19:19:48
При мен за съжаление не мърдат и мм,явно скобите,които ги държат за тавана са стегнати много сериозно и няма мърдане.Иначе махайки задната капачка видях пукнатина в силикона,с който е уплътнено  и мисля да намажа с полиуретаново лепило до където стигна и това е.
Успех!

Десислав

Лайсните на тавана се демонтират след като се свалят нитовете,  отвори се кората под тавана, и се развият по 3 броя гайки със тръбно ключе 10,  иначе има да чакате да мръднат лайсните. Т. е. тавана е нужно да се демонтира отвътре за да може да се достигне до гайките.