Теч от дъждовете фокус МК2 комби

Започната от Удо, 06 Септември 2014 21:53:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Удо

Колеги от 2 дни се боря с теч в багажника на фокусника. Разглобил съм всичко и пак не мога да намеря дупката. Всичко започна онзи ден ситринта се баложи с шепи да изгребвам водата която се беше събрала на кората. Поне е непромукаема и си седеше там. Видях да има капки по дипките на отдушника и реших, че е от стопа. Разглобих, залепих ... и на следяащия ден пак. Въпроса ми е някой има ли идея от друго място където да тече. Отпада варианта със съклата и някъде под кората на покрива - там е сухо.

SICKandPROUD

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

yumyum

Пантите на петата врата колега. Около тях ще забележиш как има препокриване на панели от тези да ги наречем цепнатини подлизва вода.

Удо

Цитат на: yumyum в 16 Септември 2014 20:07:21
Пантите на петата врата колега. Около тях ще забележиш как има препокриване на панели от тези да ги наречем цепнатини подлизва вода.
Колеги прожлема продължава. Мисля, че действително тече някъде от препокриването на ламарината под лайсните на покрива. Залепих със червеното репило- това което е топлоустойчиво (такова имах под ръка) и при последвалото къпане не пропусна. Но тези дни при валежите езерото пак се появи. Ходих до МП - решението било сваляне на тавана, 3 дни ремонт и 200лв. Та реших тези дни пак да опитам сам. Кажете с какво лепило да пробвам. Нещо на гумена основа...?

Радко

Можеш да пробваш полиуретаново колега! Стига да има здрава повърхност да се захване би трябвало да свърши работа :)

alishanov

Колега,провери си уплътненията!!! При мен проблема беше разлепено уплътнение.Аз съм с Фокус МК1

dobatavision

На един приятел на опел астра ф му течеше вода от тавана и капеше в багажника...
Проблема беше под 2те пластмаси които са на тавана по дължината му.
Като ги свалихме там се препокриват 2-те ламарини и те са уплътнени(залепени) с някакъв вид кит или силикон не знам точно какво е.
Още като пуснах вода по улея под пластмасата водата се всмука навътре в купето и прокапа моментално, а не протече на страни пукнатините са много тънки и трябва да гледаш внимателно
Изроних го с отвертка и намазахме силикон от този който се използва при залепване на предното стъкло от автостъкла кобра се продава 15лв тубата много е здрав .
Замазахме цепката с силикона и всичко приключи.

Пробвай да свалиш тавана от задната страна само или някоя пластмаса или плафон ако имаш и е по голям,  да имаш видимост към ламарината и пусни с 1 шише малко вода цепни му капачката и пръскай отгоре по пластмасите и проследи дали е от там да не разглобяваш излишно ...
Ако разглобяваш първо провери как да не останеш без ппластмасите.
На опела се плъзгаха успоредно на колата .

Удо

Мерси за изчерпателните отговори и съвети.  Все още не съм оправил теча понеже каляската е ту в гаража в къщи, ту в тоя на работата, пък и тези дни не валя. Взех си двойнозалпящо тиксо- уж, добро и здраво и сега ще сваля лайсните , ще изчистя всичко и мислех да слагам течен каучук, но ще последяам съвета и утре ще посетя Кобра.

dobatavision

Този от кобрата е много як става като заводско, като мажеш , но не го мажи с ръцете ,че цапа и трудно се чисти от кожата сложи си докторски ръкавици...

Удо

Вчера езех една туба 300мл от Кобра на "Българска армия". Само за инфо там е 10лв.

Cambodja

Да се включа и аз. Преди бояджията нямах такъв проблем,  но сега около левия отдушник отгоре има пръст вода. Не би следвало там да са разкачали нищо,  но знае ли човек. Уплътнениее здраво,  но явно отнякъде вкарва вода... Идеи?

Удо

Колега копие на моя проблем но при теб е от ляво. Както писах, а виждаш и дата от кога е, мина време, но проблема ту се появи ТУ изчезне. До какво заключение стигнах. Появи се спукан кит на веждата на задния калник което ме доведе до мисълта, че колата е удряня. Нещо което не знаех далечната 2014 ;). Следователно може и капака на багажника да е бил посукан и между него и уплътнението за зее микроскопична дупка. Шанс да капе от стоп, припокриване на ламарина, дупка под лайсна на покрива или свръх естествен път - НЯМА. Решения които са водили до успех до момента бяха лекото изкривяване на ъгъла ламарина на който е побито уплътнението. Мимолетен успех. Мисля че при движение и усукването на купето хлабината между багажната врата и уплътнението пак зейва. Последно преди дни реших да усиля уплътнението като вътре в него мушна търбичка по цялото му продължение. Така стана по твърдо и съответно по трудно за деформация. За сега действа.

Cambodja

Аз се бях засилил да откача пластмасовите щипки над кората на тавана, ама ме дошубя, че ще се счупят директно и няма да ги върна както трябва, та засега съм я оставил.
Но близо година нямаше грам вода, сега след майстори...

Удо

Свалят се лесно но трябва да свалиш и отдушника и кората на багажника и пластмасите и.... Нищо няма да видиш. От опит ти казвам.

Удо

Cambodja

Зор голям явно...
Като се замисля досега не е бил на такъв интензивен дъжд, както миналата седмица, може и да си внушавам.
Тия щипки/тапи лесно се вадят и цели се връщат?

Удо

Да само, че да имаш под ръка закривени клещи тип патешка човка, че с отверка или дебели клещи ще ги счупиш.

Cambodja

Стопа поне свалих не е от него на 100 %, съмняват се да има проблем с ламарините, остава да се откачи тавана и да се търси къде му идва тая вода горе във високото. Маншоните са здрави, упълтненията също, всичко си пасва на мястото.

everlast1986

Здравейте
Аз също карам Форд и имам идентичен проблем като вашият, едно от слабите места на фокус специално. Проблемът с теча в багажникът все още не съм отстранил но този теч който е показан на снимката на тавана го отстраних по много прост начин. След голямо ровене като вас установих че маркучът който минава през целият таван и служи за пръскане на задното стъкло е спукан и от него тече вода. При всяко пускане на вода да си мия стъклото съм си пускал вода в тавана и се стича накрая отзад и изглеждаше по същият начин. Ако не ви се смъква таван да го оправите маркуча, тогава просто спрете да използвате задната струя. А относно водата в резервната гума и аз още търся и запушвам дупки и пак си тече.

Cambodja

Цитат на: everlast1986 в 28 Април 2016 14:52:49
Здравейте
Аз също карам Форд и имам идентичен проблем като вашият, едно от слабите места на фокус специално. Проблемът с теча в багажникът все още не съм отстранил но този теч който е показан на снимката на тавана го отстраних по много прост начин. След голямо ровене като вас установих че маркучът който минава през целият таван и служи за пръскане на задното стъкло е спукан и от него тече вода. При всяко пускане на вода да си мия стъклото съм си пускал вода в тавана и се стича накрая отзад и изглеждаше по същият начин. Ако не ви се смъква таван да го оправите маркуча, тогава просто спрете да използвате задната струя. А относно водата в резервната гума и аз още търся и запушвам дупки и пак си тече.

Имаш предвид,  че течаща на лявата конзола ще е от маркучи за течност на задната чистачка? Забелязах,  че не при всеки дъжд мокри,  но ми е странно да е от това. Най-малкото друг път при здрав дъжд си къпеш отзад.

everlast1986

Да от маркуча беше при мен. Даже след време когато пусна вода към задната чистачка и се чуваше как цъска се едно сте си сложили пръста на маркуча и излиза малка струя от страни по налягане. Просто спри да пускаш вода назад и виж че ще изсъхне и няма да се мокри повече.

Cambodja

Бих се съгласил, но при голям дъжд  пак се яви,  освен на сухо да пробвам течност,  но ако е тя пък ще мирише на нея.

everlast1986

Да с течност може да опиташ. Има и един преходник с кабели който минава от купето към багажника и от неговите уплътнения също пропускат вода щом има и при дъжд

Cambodja

Кабелажа още в началото го прегледах.
Интересното е,  че ако не сте забелязали последните  дни превалява една идея над нормалното -  капка няма в багажника.

борисов

Колеги от около месец имам същия проблем. При мен тече отзад от дясно от отдушника, но със сигурност не е от маркуча за задната чистачка, защото колата се пълни с вода когато вали или когато я мия без да я карам и да ползвам водата за чистачките. Някой знае ли дали лайсната за багажника на покрива може да се сваля без да се маха кората на тавана? А не разбрах дали сте решили проблема си с теча и как?

AIB

Здравейте,
Ето, че и при мен го има този проблем. Пак на същото място от дясно(през този така наречен отдъшнил прокапва вода в багажника при по- силен и продължителен дъжд)
Определено идва някъде из под тази лайсна на покрива. Когато полея с вода задната и част течът тръгва.
как се справихте с проблема? Тези лайсни имате ли идея как се свалят?
Също ще се радвам ако някой сподели къде е закарал колата да япоправят и колко естръвало :)
Благодаря!

борисов

За тези на които теча в багажника на комбито продължава от кората на гредата:
При мен проблема беше в цепнатина под багажната лайсна на покрива.
Махнах лайсната, замазах със силикон цепнатината и теча спря.
Дано да съм бил полезен на някой.

борисов

На моя Фокус 2006г. Лайсната на покрива се сваля като се махнат нитчетата в двата края на лайсната. Крайчетата на лайсната се надигат на горе и се разкопчават, след това лайсната се бута напред и готово

Десислав

Колега борисов , може ли да разясниш малко по подробно как се свалят въпросните нитове , тъй като имам същия проблем като твоя обаче не знам как да ги сваля ?

борисов

Цитат на: Десислав в 20 Май 2018 15:13:52
Колега борисов , може ли да разясниш малко по подробно как се свалят въпросните нитове , тъй като имам същия проблем като твоя обаче не знам как да ги сваля ?

Колега, просто ги хващаш с някакви клещи и ги дърпаш нагоре и леко въртиш в двете посоки докато излязат. Те на са завинтени или занитени а са като клин. Винаги обаче има риск малко да ги поодраскаш.