Смяна на масло - на пробег или на 1 година

Започната от pi4o, 21 Август 2014 17:16:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pi4o

Колеги, как най-често си сменяте маслото на двигателя - на изминатия пробег (10 000 км.) или на интервал от ЕДНА година независимо от изминатите с това масло километри.
Понеже аз не карам кой знае колко и  за 1 година имам около 7000 км. пробег (от които почти 2/3 е градско), въпроса е дали да сменям маслото на изминала една година от предходната смяна или не е толкова фатално... Колата до сега не го е "бутнала" и капка.
Моля ви за мнения, че се чудя какво да правя.  ;;):

Dmitarcho

Сменяй си го на 10 000 км. ;) Нали ще ги навъртиш за година и половина ... Аз мойто го сменям между 10 000 и 15 000 ;) Времето почти не му обръщам внимание - навъртам ги за година година и половина ;) По е важно да слагаш хубаво масълце ;)
Ръца Пръца

pi4o

,,,,ами хубаво е маслото - ФУКС ТИТАН - 5w30 каквото си го дават по книжка, заради турбото се хвърлих на такова - 130 лв. без филтъра  ???

Pyrhel

Прав е Митака - сменяй когато ги навъртиш
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Dmitarcho

Пу ... 130 пари :) Взимай си фордовското - Формула Ф ... 70-тина лв. са 6 литра ;)
Ръца Пръца

zar

Мен ако питаш сменяй си го на километраж.10000км и подменяй.Аз лично на всяка смяна на маслото сменям освен малсения и горивния филтър.Колата ми откакто е излязла от завода е със Форд Формула Ф.Едно,че цената му много по -приемлива и другото е ,че си е за Форд.Относно разхода на масло-досега съм нямал Форд,който да си пипа  маслото!
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

Dmitarcho

Горивния филтър го сменям през смяна на масло ;) на около 30 000 км. ;)
Ръца Пръца

pi4o

Аве да си призная един приятел с Гоуф само ме дрънка за тва за онова, ама ми се струва, че повече ми завижда и го е яд, че не си купх Гоуф-4. ...ми нямам диагноза "Гоуфър", кво да направя. Фокусника си ме кефи и ще си го глезя. Дават му по книжка 5w30 и ще си слагам такова. Мисля пак FUCHS Titan да си взема, верно по-скъпо е от Форд формула, ама нали заради турбото... знам ли... Други пък - 5в30 било тънко, ставало на чорба лятото... Ми нали има радиатор и се охлажда, колко пък да е тънко. Хората нали са си го изчислили. Верно, стана черно за няма и 100 км в началото, но доколкото знам, с "печките" е така.

Marlboro

Даже късно е почерняло. Никой не ти казва да слагаш различно от 5w30, и други марки масла са такива :)
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

moni74

Масло сменям само на пробег, никога за време. Е, на Яриса като му правя по 2-3к годишно, ще го сменям през година. То и ситроена толкова идва, че там му дават смените през 20-30к според натоварването.
Важното е маслото да е хубаво и по спецификации. Като му дават 5w30, слагай такова и карай.

----------------------------

SICKandPROUD

10-12 хиляди и сменям, винаги с филтъра. Иначе на старото Мондео бях отпрал близо 20к км. При смяната майсторите казаха, че още имало мегдан масълцето :D

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!