Хидравлини повдигачи. Въпроси?

Започната от pacho_bg2, 27 Февруари 2014 12:14:04

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

pacho_bg2

Здравейте колеги, имам мк2 1,8 бензиново и при студен мотор има едно тракане, колкото по студено - толкова по силно се чува. Като си стопли е тиха и изчезва тракането. Консултирах се с няколко сервиза включително и специализиран за глави и всички са на мнение че това са хидравличните повдигачи. Преди няколко месеца сменях ангренажа и свалих валовете и повдигачите, един по един ги разглабях и чистих , но ефект не видях от това. Тракането е малко по тъпо от това на празни (без масло) повдигчи и си се чува отчетливо от горна страна до към 2000-2500 оборота, нагоре млъкват. Карам с Форд 5в30 масло и въпроса ми е как мога да разбера кои и колко от повдигачите са за смяна без да свалям валовете и да вадя повдигачите. Защото много ми се иска да ги сменя всичките и да си е тихичка, но една заплата отиде :)
Клуб "Москвич" България - най веселите събори :)

Nebhotep

Със стетоскоп слушаш на капака на клапаните, работата на всеки един от 16-те повдигача. Въпреки че аз не виждам проблем, щом като загрее утихва. Моя Ескорт беше на 230 000 км., когато започнаха да чукат поне 10 мин. от началото на старта, но проблеми не съм имал. Колата вече е на 270 000 км и се движи без проблем.
Имай в предвид, че за да се сменят повдигачите се сваля главата, и още оттам си 150 лв. назад само за труд, а трябва и гарнитура и т.н.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

hotblooded

Може да пробваш следващия път с масло 10w40, като за начало ще утихнат. Иначе трябва да ги сменяш, но няма проблем да се карат и така. Имам една дърта кошница 87ми набор дето зиме хлопа все едно е разсплавила лагер от към повдигачите, но като загрее утихва - 6-7 години е така, но не умира :)

pacho_bg2

Преди да налея сегашното масло бях с 10в40 и тркаше повече, принципно знам че мога да си карам така но е много дразнещо. А не знам защо се заблуждаваш колега че трябва да се маха главата, само разпределителните валове се махат. А за стетоскопа е идея която най вероятно ще пробвам.

Backstage

мойто мондео е 2.0 и от както съм го взел (около 4 години) зимата винаги потракват около 5 мин...не съм сигурен за лятото но зимата ги чувам добре...принципно си поддържам колата зверски добре,но това не смятам да го пипам..не мисля че е проблем...карал съм и с 10/40 в момента също съм с 5/30 масло и няма разлика..просто докато качи маслото до горе потракват...голяма работа  :D

S.Stoyanov

Само 1 уточнение.
Повдигачите може да се сменят и без да се сваля главата.

Alexi

колега няма смисъл да ги слушаш кой трака .. сменят се комплект и това е .. на баща ми му вземахме една 316ка ,така си тракаха отворихме главата те омазани с гняс айде 8 нови и това е .. стана 4-5 години повдигач не се е чул ..

pacho_bg2

Ами остава варианта да си карам така те тракат повече от 10 мин. де но да ги сменя всичките трябва към 6 стотака да се оръся и не си заслужава. А като ги свалях всичко си беше много чисто и лъскаво, нямаше никакви отлагания от масло горе в главата.

TourneoRS

Че колко струват тия златни повдигачи ? ???
На стария Пасат сменях , по спомен 12-14 лв излизаше бройката .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

TourneoRS

Ахам , забравих че като караш Форд си прецакан откъм цена на частите .  :))
http://www.autopower.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%87-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BD-swag-ford-mondeo-2-clipper-bnp-1.8-i-50921994-g6402c97-i14944343.html

След справка в онлайн книжката ми , платил съм за 8 повдигача Ина  96 лв в обикновен магазин без никакви отстъпки . За мондео 1.8 са 40 лв парчето . Пачо търси нещо по ефтинко с голяма отстъпка , че е дърво цената .

Да допълня
Първо ги смъквахме да ги чистим , ефект имаше - може би . Единият стана по-зле цъкаше вече постоянно след почистването . Айде нови , още пари за майстор  :-X , набутвация  два пъти .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

pacho_bg2

Да по 40 лв. няйъде излизат и освен от МП намерих единствено Феби Билщаин на тази цена, мога да ги взема с отстъпка но пак идват 440 лв 16-те броя, което за мен са си множко  :-[ . Ще мисля нещо за по нататък, че сега се хванах да премахна гадните барабани от задните си спирачки и да сложа дискове че и барабаните са едни весели цени :)