НЕфордът на Lucy

Започната от Lucy, 21 Януари 2014 11:43:58

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Lucy

Реших и аз да си направя дневник, макар и не за Форд. ;D
И така... Историята започна вечерта на 5-ти с/у 6-ти юли 2013г. Когато с тате от чисто любопитство решихме да разгледаме какви лъвчета се подвизават в cars и mobile. Първото, което ни грабна погледите беше едно лъскаво 206 – сребристо... с голямата усмивка... намигаше ми по френски :-* Поглеждаме къде се помещава колата и БАМ – Перник! Почесахме се "умничко" в 4 сутринта и си викаме ,,Бе, да го видим пък.. ще видим."
На следващата сутрин в 10:30 някъде в Перник, от далеч лъсна малкият принц. Сигурна бях, че това е ТОЙ! След 3-часов преглед бе капариран и даже маркиран с един пежарски стикер ... за по-сигурно.

На 8-ми юли /понеделник/, след мъчителна неделя, в невероятна треска от кеф, че ще си взема колата – подпис, парата и айде... ГААААЗ към София.
Ето и снимки на дивия Бамболино:

Пежо 206 , 2.0HDi, 90 катъра, дива печка. Като бонус – XS ниво на оборудване, което автоматично ми дава рекаро салон и бели циферблати на таблото.

След първоначалното обслужване...

...идва ред на глезотийките.
Тъй като колата не е с фабрично радио – едно Сони се намести в зейналата дупка, след демонтаж на смотания ,,Hyundai", който се помещаваше там.

Лъвчето се сдоби и с едни лети джанти 15" за лятото, а фентилаторите, с които я взех, остнаха за зимата с нови ,,обуща " – NOKIAN.

Eто леТНите Жанти:

Ето и другите за зимата:

След това изпадна един спойлер, пригледно боядисан и лакиран в гаража, но при монтажа получи баркод с 4-пръстов отпечатък от лявата ръка на тати.

Дойде ред и на дневните светлини – PHILIPS на примоция, ама пък светят като прожектор. 

Бамболино си има и 3 капачки за резервоар – 1 оригиналДЪ (постна работа), една сребриста, подобна на алуминиевите капачки от GTI

...и ето тази красавица, която в момента развозвам, чийто майстор е Pyrhel:

От тук нататък следва лека полека да направя и други подобрения по колата:
-   Смяна на топка на скоростен лост;
-   Смяна на педали;
-   Поставяне на хромиран ринг на циферблатите;
-   Пианолак на пластмасовите части по конзолата и вратите;
-   Пребоядисване на антикрило и врати;
-   Смяна брони;
-   Поставяне на предпазна кора отдолу на купето и липсващата черна лайсна под бронята;
-   Невинно ремапче;
-   Останалото запазвам за точка ,,Разни".

P.S.: Докато не си погледнах талона на колата, все си мислех, че съм я купила август месец, не юли... Ама простено ми е, нали съм женско ;D
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

SICKandPROUD

Колата е много готина, браво за ентусиазма с който си е тъкмиш.
Нека си те радва дълго време пИжака и безаварийно.
(beer)

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Dmitarcho

Честито /на патерички/ ;) Поздравления и за прележно описаното представяне ;)
Ръца Пръца

pantata

В неделя видяхме и че върви добре. Дори потвърдено от напълно случайни минувачи :)

Lucy

Въпреки, че отново излезна грешката, от тогава насам върви по-добре, отколкото преди това.  (rofl)

Забравих две много съществени неща, относно колата. Преди време смених оригиналните мигачи с диодни. Също така, миналата седмица бях стикеросана фордаджийски на ОМВ с един оранжАв стикер над ауспуфа. Получи се неочаквано добра комбинация.

Ето и снимки:
1/ стар мигач
2/ нов мигач
3/ стикерче

Извинявам се за качеството на снимките, но са топли топли от гаража.
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

Bobi

Само аз ли смятам, че зимните ти джанти са по-готини от летните? :)

П.С. Темата ти е за друг раздел, ако не си подкупила някой. :D

Lucy

Абе знаеш ли, че и аз изпитвам подобни съмнения  (rofl)
Относно темата, където я турите - там. Пуснах я, защото видях, че има и други НЕфодовЙе в раздела :)

opex

Ох, как ме сърби да се избъзикам нещо пак :)) ама вече ще си помисли, че наистина имам нещо против  :-[
Затуй ще кажа, че ме кефи, особено това рекаро как ме гушка :D Милото пишленце то... аа Пижленце де  (rofl)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

Малко спам, но лъвчето трака като рибарска лодка :)

----------------------------

Lucy

От вчера, благодарение на Анатолий, колата е със сменено жило на съединителя и изчистен egr. Сега е като луда, аз също ;D

opex

Ти си си луда по принцип :D

Иначе и на мен ми се стори като че ли по-чиста и отчетлива работа на турбинката.
п.п. похвално е, че този път не излезе с вратите от омв (rofl)
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique

Lucy

Следващият път ще се поправя ;) ;D

Lucy

Днес в офиса пристигна една глезотийка за малкото лъвче:

В обедната почивка беше монтирано и ето как изглежда спрямо старата топка.

A от скоро имам и друга глезотия, ама такава... по-женска:

Ето и последният на този етап щрих:

Собственоръчно монтирани. Монтирани са на болт и гайка на спирачката и съединителя, а педалът на газта се оказа пластмасов и ги монтирах със самонарезни болтове. Степенката само не съм сложила, защото трябва да я закрепя на мокета. Стелката ще я закрива наполовина поне и няма да седи готино.

Lucy

И смяна с летни пантофки:

ЕDIT: Отдавна не съм писала, но колата вече е без EGR - премахнат софтуерно и сложени съчми във вакумните линии.
Отделно от това има нови летни обувки - FULDA. Малко по-късно един със снимки на гуменетките.

Lucy

Диването е боЗдисано и изглежда още по-добре. Снимки с последните подобрения следващите дни.

Btw: 4,6 разход за 1260 км извънградско :) Не ми се вярваше. Предполагам, че това е следствие от софтуерното премахване на EGR-а и смяна на датчик на комонреала.

Pyrhel

Начи... Аз обяснявам за бази и интерфейси на французите с жестове, ама как можа да напишеш комонреал (rofl)

Lucy

Тъй... Малко занемарих зверчето, както и темата! :'( Дълго време имаше проблем с казанчето за натифриза. За половин година изяде 3 капачки, за да разбера, че проблемът е в резбата на казанчето. Преди два дни, прилежно опаковано, пристигна ново казанче за Бамболино. Оказа се много голямо приключение намирането му за моята кола. Отне ми намирането на тотализирана GTi-ка, за да се сдобия с него за 20 лв., вместо за 125 с ДДС от СФА (с включена доставка от 14 до 20 работни дни). Този уикенд ще извърша смяната на казанчетата и наливане на нов антифрис, че този до сега даде фира, след като долях около 10 пъти по литър и половина вода.

Иначе сме пак в зимни обуща и вентилаторки. Направи ми впечатление, че равномерно е износила летните гуми. Купих си Фулда Екоконтрол. За 25 000км отбелязката все още е видна и то много добре. Доволна съм и ако някой се чуди какви летни гуми да си купи, препоръчвам ги. На дъжд поведението им е много прилично. Цената на гума с размер 195/55/15 беше 105лв без отстъпката.

LoGo

Много уважавам момичетата, които се грижат за колите си и въпреки вродената си техническа неграмотност имат желание и се учат. Браво! Много хубава ти е станала количката  (clap)

Pyrhel

Цитат на: LoGo в 04 Декември 2014 09:41:58
вродената си техническа неграмотност
Ахахах :)) Ще си направя тапети с този цитат :))

Lucy

LoGo Много неща трябва да се направят, докато стане така, както искам, но благодаря!

К.Методиев

Е не си прав виждал съм доста технически грамотни, една мацка преди време направо ми скри шапката, на теория няма кой да я бутне за колата и.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

LoGo

И сред мъжете има милионери, ама не всички сме  ;D

Lucy

Малко ъпдейт, че отдавна не съм разказвала за колЯта :)

Вече е с нов съединител (праЗЗЗ) ЛУК, сменен датчик на разпеределителния вал и сменен 2 пъти дебитомер  :))

Първият дебитомер, който взех беше от една морга и уж беше за моята кола, но уви... От вчера, експериментално, съм с друг дебитомер, от 307 - пак печка, като моята. За момента грам не трепва оборот. Дано и да е за постоянно. Първите й 100км - изминати успешно.

chokolino771

Играеха ли оборотите от дебитомера ?

Lucy

Преди да го сменя с подходящия и след като смених датчика  - Да. Преди това, двете в комбинация водеха до гаснене на светофар, невъзможност за потегляне и ускорение или ако изгасне да не мога да запаля в продължение на много опити. Оказа се, че за моя мотор има два вида Сименс дебитомери и повечето хора като прочетат "Сименс" и си мислят, че са взели каквото трябва.

Lucy

Сложих Зимните обувки. Една от гумите от миналата година се сдоби с балон и му сложихме подложка. Замина за резерва на жеУезната Жанта и сложих нова на нейно място. При тази рокада главата на секретния болт остана в ръката на тате. За да го извадят малко постъргаха с една малка бормашинка по болта и главата, събра ги и наби един къс дебел пирон. След което си сложи секретния ключ и отви болта. Сега съм с едни секретни на задните джанти и с други секретни на предните.

Малко снимки ПРЕДИ:

И СЛЕД:

Dmitarcho

За това няма да си сложа секрети ;) Добре, че е тати :)
Ръца Пръца

Lucy

Браво на дядо! Той го измисли. Тате само изпълняваше :)

Pyrhel

Загрозяваме Фордаджийницата при Жоро, предни няколко дни аз със Ситроена, вчера Люси... :D
Една бърза проверка дали ще ходи за скрап :)) че нещо почна да гасне в движение

И после една мивка на маторя