Относно тръба след турбото

Започната от road runner, 26 Октомври 2011 18:27:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

road runner

Колеги първо се извинявам ако темата не е за тук . Моля ако прецените да я метнете там кадето е необходимо.

Става въпрос за тръбата след турбото към входа на интеркулера ( 1.8TDdi ) . Та въпроса ми е преди металната тръба дето е закрепена на капака на клапаните има маркуч с едно пластмасово одебеление . Въпросното какво му е предназначението и ако се махне примерно какво ще се получи . Четох но не мога да си го преведа като хората ,че някакъв пич го е премахнал и това било като мод за самия мотор .

Ето от тази тема http://www.talkford.com/topic/162035-mk3-ghia-x-tddi/

G_o_c_e_v

Бе и аз го имам това, ама не съм го мислил за какво е. До колкото съм го гледал не е нещо особенно за да е мод премахването му. Но все пак я някой по запознат да се изкаже...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Alexi

казва ,че е някакъв резонатор .. и се слага само на TDDI и първите TDCI ( аз нямам такова ) .. махнал го е ,но според мен това няма да доведе до някакъв прираст в мощността .. виж интеркулера който си е сложил ми хваща окото ..

Danchev

Би трябвало да е гасител на пулсации :)
How about a magic trick?

Pyrhel

Идеята на тоя мод е да не се губи въздух по разширенията докато надуе както трябва турбото, т.е. да дърпа малко повече от по-ниски обороти.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

road runner

Или казано направо ...... да не се маха ?