Мондео МК4 Титаниум - Вече Titanium S

Започната от divxstore, 12 Септември 2013 11:20:10

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

divxstore

След мондео МК1, МК3 дойде ред и за новото ни семейно МК4. Характеристиките му са титаниум TDCI 140кс, ръчни скорости, парктроник, биксенон с адаптивни фарове, заден спойлер, цвят Stardust silver металик, 17ки алуминиеви джанти.

Вече регистрирана и е изминала 1000 км. Впечатленията ми са много добри - много добра возия, пъргава е (може и повече но предполагам, че още е спъната), разходът и е добър. Шумоизолацията е перфектна в сравнение със старото ми МК3. Мисля, че си заслужава цената отвсякъде.

Първите ъпгрейди - автопилот и блутуут модул и черна конзола.

Следващото нещо бе решетка от спортния пакет:

След решетката и фаровете за мъгла:

Заради това, че багажника ми беше малък  (rofl) сложих и тънка резервна гума:

Последва закупуването на задна броня от спортния пакет и накрайник на ауспуха:

Монтирах опция за изключване на пасажерския еърбег - когато возех малкото бебе отпред:

Последва и смяна на салона с такъв от фейс лифт мондео - спортен пакет - седалки с памет, обдухване и подгряване:

Дойде ред и за навигация и малко забавление за децата:

Естествено не пропускам и алуминиевите педали:

На добра цена ми излезнаха и две огледала от фейслифт мондео с автоматично прибиране, което заработи след смяната и на двата модула във вратите. Махнах и страничните мигачи(все пак в огледалата вече имам), сложих и предната спортна решетка:

Последваха някои детайли от интериора:

Благодарение на Павел Минчев се сдобих и с 4 18-ки джанти, след това поръчах и снижаващите пружини, резултатът:

Последва и последната част от външния тунинг - праговете, както и затъмняване на стъклата и резултата е Кола на събора за 2013 на Клуб Форд България:

Миналата седмица монтирах и камера за обратно виждане:

Има и други неща подготвени за монтаж - страничните лед стопове от фейса(първо трябва да си намеря цяла задна врата от фейса), прагове Individual, модул за да може да се гледа видео от DVB-T/DVD външно устройство и самия DVB-T тунер(все още го чакам да пристигне):

За сега толкова, че и поста стана дълъг  ;D

hotblooded

Всичките добавки са супер, ама седалките с точно тази цветова комбинация са "връхтЪ"!

Danchev

За разлика от Павел, който се лута и това понякога му коства грешни решения ... ти си действаш методично към чист заводски вид, с което няма как да сбъркаш 8)
Знам, че боядисва жантоците и ако ги беше пръснал нещо графитено (примерно в цвета на предната маска, халогените и задния сплитер) щеше да направиш много добър акцент от тях ... сега малко се сливат :)
How about a magic trick?

ffmk1l

За мен това е едно от най-красивите МК4 в България. Пръдължавай все така да ни радваш с ъпгрейдите по колата. За седалките нямам думи, страхотни са.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

divxstore

Цитат на: Danchev в 12 Септември 2013 11:35:35
За разлика от Павел, който се лута и това понякога му коства грешни решения ... ти си действаш методично към чист заводски вид, с което няма как да сбъркаш 8)
Знам, че боядисва жантоците и ако ги беше пръснал нещо графитено (примерно в цвета на предната маска, халогените и задния сплитер) щеше да направиш много добър акцент от тях ... сега малко се сливат :)

Много се чудих, но мисля, че отново ще ги боядисвам жантити  :D, точно в цвета на предната решетка - мат. То се чудя и цялата да я направя сив мат с фолио.

mitakinen

Колата си я направил точна както на мен ми харесва. Само трябва да махнеш надписа ST, че заприличва на ония БМВ-та окичени с М-Power :) Поздравления, че не залитна по кичозния подход на Минчев
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Alexi

прекрасна машина направена с вкус :) само тия монитори отзад не ми допадат ,не си ли мислил за оригиналните които стоят в подглавниците

Bobi

Бааа, колата е страшна! Всичко е изпипано с вкус. Поздравления! Какъв е проблемът с лед стоповете, за да не станат на твоята задна врата? По-различни ли са преди и след фейса?

divxstore

Цитат на: Bobi в 12 Септември 2013 12:17:49
Бааа, колата е страшна! Всичко е изпипано с вкус. Поздравления! Какъв е проблемът с лед стоповете, за да не станат на твоята задна врата? По-различни ли са преди и след фейса?

Формата е различна, принципно може да се запази задната врата, но трябва да сменя лайстната между стоповете, както и долната част и цената става такава, че по-добре да си купя цяла врата със затъмнено задно стъкло  ;D . Бонуса е, че ще мога да махна антената от покрива, защото при фейса е вградена в стъклото.

mitakinen всеки си има вкус и как иска а му изглежда колата, аз се стремя да използвам само части които се вграждат в Мондео, преди и след фейслифта. Павел има друго виждане и щом му харесва нямам нищо против, а и не го критикувам, все пак много се старае и иска да му се различава колата.

Alexi много мислих за оригиналните, но се отказах. Тези мога да ги махам когато поискам, а и след година две, децата ще искат вече таблети, та ще им сложа по една стойка и ще разкарам тези екрани.

amplified

Лайстната над номера е с друг ъгъл.
Добре дошъл, малко беше пусто с МК4-ките в дневника :)

petermitkov

Браво за ентусиазма колега - колата е страхотна. Точно този стоков заводски вид мене много ме кефи!!!!
sapienti sat

SICKandPROUD

Ох на батя. На живо колата е още по-хубава.

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Alexi

направо е като моето следващото :))

moni74

Цитат на: Alexi в 12 Септември 2013 14:27:53
направо е като моето следващото :))

Така изглежда много по-добре! И според мен е по-добре т тези екрани отзад, защото могат да се махнат лесно когато решиш.
Но ако беше комби, щеше да е по-жестоко!

----------------------------

Pyrhel

Добре дошъл и официално, гледам, че вече браузваш не като "скрит" (beer)

Аз най-вече се заглеждам по седалките, много го харесвам този модел, особено когато духа. Колата определено много повече ми допада от дизайнерската серия, така че наградата си е заслужена :) :)

Хем и в началото и твоята и на Борко са били високо оборудване, колко тъпо изглеждат на фона на сегашния им вид, скоро разглеждахме негови снимки преди/след, разликите в нормалните и S-ките са епични. Красавица!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

Ще потвърдя мнението ми от последната ни среща че колата е страхотна!

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

moni74

А защо има толкова много разлики между Титаниум и Титаниум S при мк4?

----------------------------

divxstore

Цитат на: Pyrhel в 12 Септември 2013 15:04:42
Добре дошъл и официално, гледам, че вече браузваш не като "скрит" (beer)

Аз най-вече се заглеждам по седалките, много го харесвам този модел, особено когато духа. Колата определено много повече ми допада от дизайнерската серия, така че наградата си е заслужена :) :)

Хем и в началото и твоята и на Борко са били високо оборудване, колко тъпо изглеждат на фона на сегашния им вид, скоро разглеждахме негови снимки преди/след, разликите в нормалните и S-ките са епични. Красавица!
Благодаря! Като "скрит" много малко съм браузвал тук  ;D  (beer), няма смисъл да се крием кой къде гледа, на всички ни е ясно, че е двупосочно  (rofl) .
На Борко, тепърва ще става все по-хубава :D , още ме е яд, че жената не се съгласи за комби...

moni74, и преди си имаше осезаема разлика между ST и Titanium версията.

hotblooded

За Мк4 имаше ли ST в МП, че не нямам спомен да е имало в ценовата листа?

divxstore

Цитат на: hotblooded в 12 Септември 2013 15:35:13
За Мк4 имаше ли ST в МП, че не нямам спомен да е имало в ценовата листа?
Titanium S се води, спестили са от T буквичката  (rofl)

Dmitarcho

Борко вече си има конкуренция :D Уникална кола колега :) Мониторите отзад наистина сега изглеждат малко грубовати на фона на целия интериор, но в преспектива е добре, че могат да бъдат заменени с таблети ;) Жив и здрав да си, да продължаваш да се грижиш за автомобила си ;)
Евала за всичко което си направил по колата ;)
Ръца Пръца

supertorr

Мога да кажа само едно ГОЛЯМО БРАВО  (clap) (happy)

divxstore

Нямах друго ДВД в колата, но за пробата става   ;D , сега се чака и DVB-T приемника.
http://youtu.be/kzfCc_LbExM

И от днес (17.09) :

amplified

Гръм да те удари!  (rofl)
Супер е... ама ще взема да си рестриктна от рутера темата ти и ще те блокна у скайпа да не ми даваш идеи да си пръскам парите  :D

Иван Вълков

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Bobi

Споделям мненията на колегите. Имам спомени, че си беше изолирал вратите. Може ли да споделиш какви материали си използвал и откъде си ги взел? Ако искаш сподели в тази тема, за да не спамим в твоята.

divxstore

Днес ми пристигна дългоочаквания заден капак:

Сега предстои - боядисването му, свързване на антената (вградена в задното стъкло), слагане на лед стоповете и след махането на антената от покрива и той ще бъде боядисан. Относно цвят на покрива си мисля, че ще е черен, малко станаха много мондеотата с черен таван, ама ми харесва ^-^

Bobi

С новите стопове ще стане убиец!  8)

Впрочем, остана ли нещо за ъпгрейд?

amplified

deshi

Грозен си кат` OHC  .....