Странични огледала от UK за МК1?

Започната от tha22don, 10 Октомври 2011 20:41:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tha22don

Здравейте, тъй като някой си хареса страничния ми капак на дясното огледало и след малко търсене из моргите, където искат да ми продадат цяло огледало, а в околностите около Русе няма сиво....си мисля за поръчка през ebay на английските...та въпросът е...
Имат ли някаква разлика в размерите на огледалата спрямо нашите ?....струва ми се, че бях чел някъде, че има такава, но едно-две мнения може да ме окуражат....
Ако са с различна форма, само стъклата, а не пластмасите, то тогава дали е възможно да ги подменя с европейските наши стъкла?
Благодаря!

Vasilev

Към 16-17 лева струва грундирано и готово за боядисване. Има минимална разлика от оригиналното в долния ръб на капака. Резултатът е малко по-висок шум от вятъра. Това е вариант ако не ти се рискува с UK или пък ако не пасне :)

LINK
LINK 2

А относно моргите, като си счупих капака, и на мен искаха да продадат цяло за 60-70 лева - механично  (facepalm)

tha22don

Цитат на: Vasilev в 10 Октомври 2011 21:07:57
Към 16-17 лева струва грундирано и готово за боядисване. Има минимална разлика от оригиналното в долния ръб на капака. Резултатът е малко по-висок шум от вятъра. Това е вариант ако не ти се рискува с UK или пък ако не пасне :)

LINK
LINK 2

А относно моргите, като си счупих капака, и на мен искаха да продадат цяло за 60-70 лева - механично  (facepalm)
Ха, благодаря ти за линковете, хем с тези момци от Евро-то имаме служебни взаимоотношения  (fri)
Ще мина и през МП да ме забият с тяхната цена за небоядисано ;)

Vas

А има ли такива за МК1 с мигачи на тях?
Моето дясното ми го боядисаха за 20лв.

tha22don

Цитат на: Vas в 13 Октомври 2011 21:02:27
А има ли такива за МК1 с мигачи на тях?
Моето дясното ми го боядисаха за 20лв.
С мигачи само aftermarket мисля, че има.
То и на мен ми се върти тази цифра за боядисването 20-25лв. капак + 20лв. боядисване и отиде на 45лв.
Уикенда ще видя дали имам окабеляване за ел. стъкла, понеже съм с ръчни в момента и тогава ще вземам решение.

Bobi

Оправи ли огледалото? в крайна сметка откъде го купи ?

tha22don

Ами в процес на търсене на дясното съм.
Спечелих на търг ляво от ebay.co.uk електрическо ....ще се електрифицирам за зимата  (happy)
На път е, но е сложно с доставката и сигурно ще пристигне чак края на този месец или началото на декември, но когато тогава...за парите си заслужава чакането. Като дойде ще пиша дали са 1:1 с нашите, но на пръв поглед няма разлика.
Трябва да си напазарувам и ключето за огледалата, но то е лесно.
Проблема е, че англичаните са като озверели за десни ел. огледала и търговете свършват на големи суми - явно много ги трошат  (hammer)
А и комбинация ел. огледало + ниска крайна цена + сив капак е почти невъзможна...та може и към черните капаци да се ориентирам колкото да мине зимата  :))

dimkaraganchev

Внимавай, да не останеш учуден от английските огледала. Не стават за коли с ляв волан. Преди имах проблем с лявото огледало на Примерата и си взех такова, евтинко, от Англия. След като го монтирах, се окаже, че не може да се нагласи. Огледалото трябваше да излезе доста от корубата и стоеше грозно. В последствие от двете огледала направих едно, годно за употреба.

petarrs

Щях да си взимам огледало от англия когато си счупух моето. Отидох в една морага за коли от англия. когато го сложих ъгъла на стъклото не му позволяваше да застане на необходимото ниво. Дано сте разбрали какво имам в предвит.

beware of the monster

petarrs

Цитат на: dimkaraganchev в 11 Ноември 2011 11:45:29
Внимавай, да не останеш учуден от английските огледала. Не стават за коли с ляв волан. Преди имах проблем с лявото огледало на Примерата и си взех такова, евтинко, от Англия. След като го монтирах, се окаже, че не може да се нагласи. Огледалото трябваше да излезе доста от корубата и стоеше грозно. В последствие от двете огледала направих едно, годно за употреба.

(coffee)

beware of the monster

tha22don

Като се замисля има два вида огледала за Фокус МК1.
От единия вид се слагат преди фейслифта, като там капакът отпред стига до основата на огледалото.

Има и фейслифтово ( като моето, но се монтират и на модела преди фейслифта), капакът му е по овалната част на огледалото.

От там може да идва разликата в леглото за захващане.

Ами в краен случай ще го пусна обратно за продажба в английския и-бей и те така...

dimkaraganchev

Не идва от там разлита. Пробвай следното. Качи се на мястото на пътника отпред и се помъчи да настроиш огледалото така, че да виждаш нормално назад. Тогава ще разбереш за какво говоря.

petarrs

Pазликата идва от там , че механизма на самото стъкло не може да се сгъне под такъв ъгъл какъвто ти трябва да виждаш нормално.

beware of the monster

tha22don

Ясно. Разбрах  (hammer) Явно ще го пускам обратно за продажба като го огледам  ::)

amplified

tha22don

Ами то едното ел. огледало дойде - но е от стария вид - с цяла пластмаса - т.е. не е като моите, които са с едни пластмаси, които се отделят от основната. Само го пробвах, че работи и сега седи в офиса разглобено - мислех да преправям моето и да му присадя електрониката с огледалото, но не ми се занимаваше.
+ това последният път като ходех из моргите, на първо четене предложиха цена от 25лв. за ел. огледало - още ги събирам :)