Ford Capri -то на Bonso

Започната от bonso, 05 Март 2013 22:07:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bonso

Най- накрая се реших и аз да представя моето Капри във форума. Става въпрос за Форд Капри от 1979 г. с 2.8i V6 двигател и механична инжекция на Бош.
Допълнително съм монтирал спортен разпределителен вал на Кенткамс, хедърси, K&N филтър, олекотен маховик, полу- сликове Тойо на 205/60/13, пет- степенна кутия, както и предни вентилирани дискове.
Това е най- общо казано  (race)

Качвам малко видео от 0-100 км/ч, което снимах миналата седмица:
Ford Capri 2.8i, V6, 0-100 km/h

както и няколко снимки на автомобила  ;D

hitrata_lisi4ka

Искам нещо русо, може и метла!

К.Методиев

Готиното Капри, тази кола винаги ме е радвала. :)

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Bobi

Красота!  (love) Евала за ентусиазмът!

hotblooded

Красавец! Много, много ме радват такива лъснати стари дзверо-та  (rock) (race)

BIGFORDFAN

Ухааааааа, добре дошъл! Много ме радва звука, а и в комбинация със задното сигурно е доста приятно.

П.С. Сапарева Баня 2013 ще е скоро, стягай го да го замерим 0-100 официално!

amplified

Я аз да те зачеша пак... смени ли емблемата бре :D
Мноого е добро каприто, ако не се докопам до някое Конче съм решил да е Капри втората възможност!
С нетърпение чакам да го видя тоя автомобил на събора!

Pyrhel

Радвам се, че пусна тема тук :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

deshi

Радвам се че вече сме 2 каприта в форума (clap) (clap) (clap) (clap) ... крайно време беше да  те видим и тебе ... кажи кво става с колата нещо ново ?
Грозен си кат` OHC  .....

Радко

Браво! Голям респект към хората дето на такава възраст се грижат за колите си и са ги запазили в такова състояние  (wave)
пп имам предвид колата колега 

Виктор Велев

Мога да ти кажа едно голямо браво за ентусиазма който имаш и за хубавата е видимо добре поддържаната кола!!! Давай в същия дух дай боже да се видим лично на събора...  ^-^

П.П Да те питам маховика ти ли го олекотява и до каква степен подлижи на олекотяване,усети ли разлика, също дали си запознат на 2.9 и 2.8 маховиците дали са еднакви?

Поздрави още веднъж и добре дошъл при нас...  ^-^

ffmk1l

Радвам се, че ти тук, Бонса. Видяхме се през вече далечната 2009 на Калояново, ще се радвам да се видим и през 2013 пак там. Каприто е много хубаво, това, че си го запазил в заводски вид ми харесва най-много.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

pantata

В неделя на влизане в София от АМ Тракия те познах от километър, приятелката ми не вярваше, затова трябваше да те догоня преди околовръстното, че не знам на къде щеше да хванеш :) Яка колица!

bonso

Хах- хахх  :D Емблемата я смених!
Маховика нямам представа дали е по- добре от стандартния, защото направо го монтирахме остърган. Deshi е по- в час с тези работи...  Иначе на АМ Тракия бях аз в Неделя- та. Изкарах машината малко да се пораздвижи, че само клеясваше цяла зима  8)

deshi

Бонс , маховика ти е от 2.4

bonso

Вярно, че беше така...  Бях забравил (thup) Но със сигурност го остъргахме  (fri)

bonso

Най- после и с алуминиева разпънка. Мисля утре да я монтирам  :D

bonso

И с ново лично постижение тази Неделя на писта "Дракон", Калояново - 1:08 за една състезателна обиколка  ;D

toretosz

Каприто  е много зарибен и рядък автомобил.Трите старозагорските много ме надъхват.Твоето е много лачено доста труд и мерак си вложил в него.Явно се слушате все по добре двамата щом сте подобрили времето.
Настъпи звяра, кажи "добро утро" на целия квартал :P

amplified

Представи си какво време ще направиш, ако затвориш капачката за горивото :D

deshi

Проблема с капачката и аз го имам мойто даже олива оттам  (baby)

vladi tanev

сега мисля че е време да помислиш и за окачването че си е мека колата ако го подобриш мисля че ще даваш по добри времена виждал съм го каприто как се представя и съм сигурен че може повече.
SIERRA EVOLUTION TEAM
Бай Владо-Скорпа

deshi

това време с какви гуми и окачване е ... ако не се лъжа от снимката тия ми бият млако на семисликове?

bonso

То Capri- то може маалко повече, но си трябва някой по- луд шофьор от мене. O:-)
Отвътре ми идва да я пазя колата. Немога да я напъна на максимум. Просто няма начин... одъртявам явно  ;D

Наистина монтирах полу- сликове на Тойо, 205/60/13 - R888. Окачването си е стандартното, като съм сменил амортисьорите с 4 нови "Каяби" Excel-G и сложих алуминиева предна разпънка на Wiechers Sport

Иначе това видео намерих вчера в интернет. Виждат се всички коли от клас над 2000 кубика на старта:

http://youtu.be/Qw-mU3SnQbs

За 34 годишен Форд смятам, че върви прилично  (race)

Danchev

How about a magic trick?

bonso

Петстепенната, която монтирахме при Deshi преди 2- 3 години. Май- беше N9

Danchev

Ако е стоковата 2.8-ва кутия тя е ужасно дълга и скопява и без това ниско оборотния мотор.
Виктор като сложи 2.3 дизеловата кутия и туча оживя ... помисли по въпроса :)
How about a magic trick?

deshi

при бозата дерта не е в кутията , понеже той е  с диф от 1.6 и ако сложи мт 1 и2 ще му станат излишни ... баща ми е с същата схема на неговото 2.3 и старта е мноого добър ... при бонзо проблема е окачването ... и това го казвам от горчив опит ... при мен предния мост ме свали 5 секунди надолу на обиколка с, про положение че карах с двувалката 125 коня и при положение че карах с гуми от пазара за 25 лв бройката ... така че бонз проблема ти  е предницата :).  и каябата е чисто тояга ...

bonso

Прав си за окачването на предницата, че е много зле... А и с този тежък V6 чугун няма вкарване в правия път по завоите! Рейката също е слаба за това тегло  ::)  Но си карам с кеф да ти кажа! Не се боря за първо място разбира се  :)

Каябите ги сложих, защото според мене, ако сложа Конита ще се сцепи коша със сигурност. А и нямах толкова пари излишни.

Deshi, какви времена давате Старозагорската банда на Калояново с Фордовете?

deshi

ами времена имаме само аз и владо
владо даде с сиеррата тогава 2000 dohc 125 коня 1.6
аз дадох тогава с каприто и новата предница и 2000 dohc 125 коня 1.5
и двамата карахме  с гуми от пазара