Как се сменят стъклата на страничните огледала?

Започната от nemetza, 06 Февруари 2013 22:20:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nemetza

Здравейте,колеги след обстойно търсене в интернет и форума не открих информация как се свалят счупените стъкла на странияните огледала с реотани за Форд Мондео 94г,така че да не повредиме реотаните за да поставиме нови стъкла.
Моля за съвети и предложения!
Благодаря предварително :-[

amplified

Прибираш стъклата към купето, за да има процеп, с една права отвертка освобождаваш едната щипка, след това тая до нея и дърпаш, нежно. После си откачаш буксите за подгрева и сменяш.

nemetza

А реотаните те нали остават на старото огледало.Аз искъм да махна строто стъкло и да лепна новото върху тях.

amplified

Не препоръчвам... но можеш да пробваш със сешоар или пистолет за горещ въздух да отпусне лепилото и да ги разлепиш внимателно.
В моргите цяло огледало върви по 20-тина лева. В голямо премеждие се впускаш.

nemetza

Е аз вече съм взел стъклата така или иначе и мисля да рискувам малко съм ограничен във момента с бюджета ^-^

amplified

Ами пробвай, то е фолио с реотани... не съм пробвал, но не мисля, че е невъзможно.  Идеята е да не пречупваш реотаните, че не си спомням как са навързани и да не ги прекъснеш.

К.Методиев

Най добре опитай с нагряване, иначе самото стъкло е закрепено с две ябълковидни оси, и една по средата, само дърпане му номера да излезе.

Иначе ето така са нагревателите, а зад тях мисля, че имаше още една пластмасова подложка.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

nemetza

И аз така си мислех да направя в някой по хубъв ден ще взема да го нагрея за да се по разпусне лепилото и внимателно ще отлепям парче по пърче за да не съсипя реотаните и след това ако всичко мине доре да лепна новото стъкло. И после ще пиша как става номера.
Мерси много за съветите! ;D

nemetza

Днес смених стъклата на огледалата и ще обясня как става за тези който имат търпение и желание.
Значи завъртаме огледалото плътно към купето и с малка отверка откопчаваме двете външни щипки а другите две излизат с леко дърпане, откачваме кабелите за реотаните и дотук добре. Ще видите че, самото стъкло е залепено със двойнолепещо върху пласмасова основа с реотани затова си взимаме сошоар или пищов за топъл въздух и нагреваме самото стъкло ( използвайте ръкавици и внимаваме да не стопиме пластмасата )  ако се отлепи цялото е добре но ако не иска с леки кършения и огъвания на пластмасата рзчупваме огледалото на парчета, както се случи при мен . С помоща на една тънка отверка леко полека започнах да отстранявам парче по парче ( но внимавайте да не прекъснете някой реотан ).След като сте махнали цятото стъкло и е останала само основата с реотаните я почистваме с корселин или бензин за да почистиме старото лепило и останалите малки паченца от огледалото.След това взимаме новите стъкла и ги лепиме като гледаме пластмасовата основа да е точно в средата на стъклото ,внимаваме да не объркаме стъклата кое е ляво и кое е дясно по принцип стъклата стоят така: от горе са прави от долу са леко овални за това ако внимаваме няма какда ги объркаме.И така монтираме по обратния ред и сме готови. Надявам се да съм бил полезен!